Hirdetés

Íme, a Qi töltős Watch GT 2 Pro

A mai Huawei kütyüexpón a korábban bemutatott Watch Fit szintén szerepet kapott.

Több fülest és két órát is demózott a Huawei szeptember 10-ei AI Life online sajtóeseményén, igaz: ebből a Watch Fitet a gyártó emirátusi kirendeltsége már bemutatta, és elárulhatom: a 21 grammos órarésszel szerelt ketyere most is ott csüng a karomon észrevétlenül.


[+]

A keskeny kivitel ellenére belefért a házba egy 1,64"-es, enyhén ívelt AMOLED kijelző 280 x 456 pixel felbontással és kellő fényerővel odakint. Ami pedig a hardvert illeti, zenelejátszás vagy hívásfogadás nincsen, ahogy az iránytű és az alti-barométer, a WiFi vagy az eSIM is kimaradt. Van viszont Bluetooth 5.0 kapcsolat, hattengelyes IMU szenzor (gyorsulásmérő és giroszkóp), optikai pulzusmérő és az automatikus fényerő állításhoz fénymérő.


[+]

Nem hiányzik ráadásul a gyorsan pozicionáló GPS vevő és több mind száz mozgásforma követése, nem beszélve a legalább ugyanennyi analóg, digitális, elegáns, extravagáns vagy aranyos óralapról. A gyártó 10 napos vegyes működést és 12 óra folyamatos GPS használatot ígér töltésenként, a rendszert pedig érintéssel és egy gombbal lehet kezelni akadozások és várakozások nélkül. Hazánkban az 5 ATM vízállósági rátával szerelt kütyü barátinak mondható, 42 ezer forintos áron lesz kapható október 11-étől, a szeptember 25-étől tartó előrendelési időszakban pedig okosmérleg jár mellé.


[+]

A főszerepet persze a Watch GT 2 Pro játssza, már csak azért is, mert ez teljesen új termék, amiről eddig csak nem hivatalos formában hallhattunk. Ez a modell visszatér a kerek óralaphoz és az 1,39"-es AMOLED kijelzőhöz, szintén érintéses kezeléssel, csak most két gombbal, amelyek némi recézést kaptak.


[+]

Ha a Honor Watch GS Pro a strapafunkciókra és a kitartásra ment rá, a keretmentes üveglappal zárt GT 2 Pro az eleganciát és a prémium funkciókat tűzi zászlajára, és erre vonatkozik legfőbb újítása a szériában: a vezetékmentes Qi töltés támogatása. Méghozzá 5 watton, ami elég gyors ebben a műfajban, a mellékelt, mágneses bölcső pedig 10 wattos. Mobilokhoz szánt töltőlappal is kipróbáltam, és a Prót gond nélkül töltöttem.


[+]

A 454 pixel átmérőjű panel fényerejére ezúttal sem lehet panasz, a zafírüveg borítás pedig még karcállóbb. A gyártó ráadásul titánt is bevetett a vázszerkezet megalkotásakor, hogy az még ellenállóbb legyen, a hátlap pedig érintkezők nélkül íveltebb lett és kerámiaréteg bevonatot kapott. Viszont ezúttal csak az óra 52 grammos, szíjjal együtt pedig 84 grammot nyom, úgyhogy nem egy könnyű darab.


[+]

A gyártó kéthetes üzemidőt ígér vegyes használattal és 10 óra működést mindössze öt perc töltéssel. A GPS használat pedig 30 órán át mehet egyfolytában. Mivel az óra amolyan Bluetooth fülesként is működik, azaz van mikrofonja, hangszórója és hívást lehet vele fogadni, jó tudni, hogy 10 órán át tudunk hívást folytatni. Adott továbbá a Kirin A1 chip és a 4 GB-os tároló fele zenetárolásra, hallgatni pedig 24 órát lehet látástól merülésig.


[+]

Az 5 ATM védelemmel ellátott óra szintén száznál több mozgásformát követ és vaktérképes navigációt éppúgy felkínál, mint a Honor GS, a GPS/GLONASS műholdak figyelésével az edzésútvonalak pedig pontosan rögzülnek. Hátul továbbfejlesztett pulzus- és véroxigén-telítettség mérő van, elöl pedig 200-nál több óralap közül tudunk válogatni.


[+]

A Watch GT 2 Prónak dedikált síelés, sífutás, snowboard és golfmódja is van, amelyek a mozdulatokat is elemzik, és értesítést kaphatunk a napkeltéről, a napnyugtáról, az apály-dagály információkról, a holdállásról és az időjárási veszélyhelyzetekről. Ezúttal megvan az iránytű és az alti-barométer, és persze egy rakás adat rögzítése, az edzéselemzést, a VO2Max-ot és a regenerálódási időt beleértve. A Watch GT 2 Pro fekete változatban elasztán szíjjal, illetve sötétszürkében, bőrszíjjal lesz kapható 112 ezer forintos kezdőáron, október 5-étől, amit kéthetes előrendelés előz meg szeptember 21-étől, ezalatt pedig Freelace füles jár mellé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés