Hirdetés

MWC blog: Bone egy első fecske

Indulás előtti nap, ilyenkor persze az utolsó pillanatban is vannak bőven elintézendő dolgok. Egyrészt majdnem elfelejtettem, hogy a füldugó olyan alapvető kellék akkor, amikor hat csávó egy hétig egy lakásban óhajt élni, mint az USB kábel. Ennek beszerzése még fent van a to-do listán. Viszont számos kellemes hírünk is van, egyrészt minden gond nélkül megvolt az online utasfelvétel a Ryanair oldalán, ami azt eredményezte, hogy a 33. sort egy az egyben megtöltjük, A-tól F-ig.

Ez mindenképpen fontos, mert mindannyian várjuk azt a pillanatot, amikor Bone először rugaszkodik el életében a talajtól - legalábbis ha a középiskolai tornaórák fejen átfordulásos gyakorlatait nem számítjuk ide. Ez pedig számos illetlen és vaskos poént tartogathat, természetesen keresni fogjuk a lehetőségeket. Volt egy ilyen tervem, hogy amikor feladja a poggyászát, akkor majd mögötte állok és megdöbbenve kommentálom, hogy rossz irányba megy a futószalagon a bőrönd, arra az ázsiai járatok vannak, de ezt elvetettem (és azért is írom le), más opciók viszont bőven kínálkoznak mind a fedélzeti toalett, mind a szárny végén pislogó lámpa, mind pedig az esetleges légörvények kapcsán. És ez csak a jéghegy csúcsa.

Fejen átfordulás, amelyet nem Bone hajt végre
Fejen átfordulás, amelyet nem Bone hajt végre

Nagy öröm, hogy végül az utolsó napon befutott egy elég komoly vezeték nélküli mikroportos szett az Audio-Technika jóvoltából, ami nagyon jól fog jönni interjúkhoz és mindenféle beszélős videókhoz. Összeraktuk és felosztottuk a vasárnapi programot, minden fontos sajtóeseményen lesz legalább egy mobilarenás ember, aki fotóz, videóz, ír, olvas, számol és kulturáltan táplálkozik, így remélhetőleg időben tudjuk majd szállítani az anyagokat az olvasók számára. Van már magyar újságíró a helyszínen (index), úgyhogy azt már tudjuk, hogy hétfőtől érvényes a négy napos helyi bérletünk, az időjárás előrejelzések kábé odáig egyezőek, hogy keddig nem lesz eső, aztán ahány forrás, annyiféle adat van, de abban viszonylagos egyetértés mutatkozik, hogy éjjel sem megy 10 fok alá a hőmérséklet, nappal pedig karcolgatjuk ennek dupláját.

Jöttek egyébként érdekes levelek az utolsó napokban is, egyrészt mindannyian jól beregisztráltunk valami formon, hogy szeretnénk átvenni egy GreenRoam slimduet SIM-et a helyszínen, amiről annak ellenére sem tudtunk meg sokat, hogy direkt utána is olvastunk, de ha van rajta mobilnet, akkor már jól jártunk, hiszen lesz nálunk egy Huawei E5786-os 4G router. A másik érdekesség egy mobiljátékhoz kapcsolódik, a Final Kick fejlesztői ugyanis óriási versenyt hirdettek az újságírók között, aminek a fődíja némi lóvé, illetve Gerard Piqué dedikált meze, amit maga az érintett ad át a győztesnek. Legendd és jómagam már tréningelünk ezerrel, hogy legyen esélyünk.

A korábbi években nem volt ilyesmi, de most több embargós sajtóanyagot is kaptunk előre, ami annyiból hasznos, hogy már meg tudjuk írni néhány bejelentés kapcsán nagy vonalakban, hogy miről is lesz szó, a helyszínen hozzácsapunk képeket, videót és így hamarabb ki tud menni az anyag. De ezek az infók pont azért embargósak, hogy még ebben a blogban se írhassuk meg. Holnap fél 6-kor indul mindenki a reptérre a következő szolgáltatások igénybevételével: Uber, szentkuti11 és egy úgynevezett feleség. Reméljük, hogy mindenki épségben oda is ér, a gyenge láncszem pedig korántsem az, akire/amire az olvasó gondol, a nevezett feleségnek roppant türelmes, odaadó, figyelmes, képzett és magas szakmai színvonalon álló tanítómestere akadt.

Este még átviszek Bochának egy levél Apranaxot, hogy összedrótozza magát kellőképp, aztán semmi nem állhat az utunkba, ami azt jelenti, hogy vasárnaptól 4-5 napig folyamatosan ömleni fognak az anyagok.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés