MWC 2024: A Honor táblagépet is hozott a Magic6 Pro mellé

Csúcskategóriás okostelefon és középkategóriás kiegészítő tablet, Porsche Design és összekapcsolt világ voltak a Honor barcelonai bemutatóján.

Megérkezett a Honor 2024-es csúcstelefonja Európába. A 2024-es barcelonai MWC-n rántotta le a leplet a márka a Magic6 Pro készülékről, bár technikailag már ismerhette a készüléket az, aki a kínai bemutatókat is figyelemmel követi. A Magic6 Pro egy kiszerelésben (12/512 GB) érkezik a magyar piacra, a technikai specifikációi pedig abszolút csúcskategóriásak, ahogy az ára is.

Hazánkban 549 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül forgalomba a készülék, az érdeklődőknek pedig nem kell rá sokat várni, március 18-án indul az értékesítés. Lesz előrendelői promó, ez egyből a bemutatót követő hétfőn (február 26-án) startol, és három hétig (március 17-e) tart, ahol kedvezményesen 469 990 forintért lehet megvenni a telefont. A Honor partnerei az Euronics és a Media Markt, a március 18-i dátum után viszont a Yettel és a Vodafone kínálatában is megjelenik már a Magic6 Pro. Aki az előrendelői akció után dönt a vásárlás mellett, az március 18-tól 31-ig ajándék Honor Pad 8 táblagépet kap a telefon mellé attól függetlenül, hogy hol vásárolta azt.

Honor Magic6 Pro
Honor Magic6 Pro [+]

A telefon a tavalyi Magic5 Pro finomhangolása dizájn szempontjából. Az előlapon 6,8 hüvelykes, 1264 x 2800 pixel felbontású, 1-120 Hz-es képfrissítésű, 4320 Hz PWM fényerőszabályozással dolgozó LTPO AMOLED panel terül el, felül-középen pedig megvan a hosszúkás kapszula, benne az 50 megapixeles előlapi kamerával és a 3D-s arcazonosításhoz a ToF szenzorral.


[+]

A hátlap kicsit változott, a kamerák elrendezése és száma viszont nem. A Magic6 Pro f/1,4 - 2 között változtatható rekeszértékű, 50 megapixeles, OIS-szel stabilizált főkamerája mellett egy 180 megapixeles, optikailag stabilizált periszkópos lencsével szerelt zoomkamera (2,5x optikai zoom, 100x digitális) és egy 50 megapixeles, autofókuszos ultraszéles látószögű egység dolgozik, van kéttónusú LED villanó és lézeres fókuszsegéd. A szenzorok fejlesztésében a Honor együttműködött az OmniVisionnel, rendkívül gyors és pontos fókuszt és exponálást ígérve. A kamerasziget és a hátlap a gyártó szerint a természetet idézi meg, a hazánkban forgalomba kerülő zöld színű vegán bőr, a fekete üveg hátlapot kapott.


[+]

A hardver lelke a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3-as lapkája, megvan az NFC, a Bluetooth 5.3, a hazai 5G-s kapcsolat,  a Wi-Fi 7-es modem, a telefon pedig IP68-as minősítést kapott. A hátlap alatt Qi tekercs, amivel megy a vezeték nélküli töltés, akár 66 wattos gyorstöltés is, viszont ehhez a Honor saját töltőjét kell majd használni. A telefon képes vezeték nélküli visszatöltésre is az 5600 mAh-s lítium-polimer akkuból, vezetéken pedig akár 80 wattot is képes felvenni, de ehhez is saját töltő kell majd.


[+]

A Honor Pad 9 középkategóriás eszköz, viszont a gyártó szerint tökéletes kiegészítője bármelyik Honor telefonnak. A 6,96 milliméter vastag, fémburkolatú tablet 12,1 hüvelykes panelt prezentál 1600 x 2560 pixeles felbontással és tükröződésmentes felülettel, ami kiiktatja a visszaverődések 98%-át a gyártó szerint. A panelt a TÜV és a Winning Bidding Institute is minősítette, utóbbi igazolja a vizuális komfortot, előbbi pedig a tükröződésmentességet, az alacsony kékfény-kibocsátást és a villódzásmentes megjelenítést. A hardver kevésbé izgalmas, a Snapdragon 6 Gen 1-es szett és a nyolc médiahangszóró viszont korrekt netflixezést vagy filmezést ígér. 8 GB RAM és 256 GB tárhely lesz a hazánkban elérhető táblagépben, ami csak a fekete (sötétszürke) színben kerül hazánkban forgalomba. A beépített aksi ebben 8300 mAh-s, tölteni pedig 35 wattal lehet.

Honor Pad 9 szürke színbenHonor Pad 9 szürke színben Honor Pad 9 szürke színben [+]

A táblagépen Android 13-as rendszer fut a MagicOS 7.2-es felülettel, a telefon már Android 14-gyel érkezik és MagicOS 8-as felhasználói felületet lát majd a vásárló. Ettől függetlenül a két eszköz képes vezetékmentes együttműködésre, a Honor összekapcsolás funkció segítségével egyszerűen megnyitható lebegő ablakban a telefon képernyője a táblagépen és futtathat a felhasználó alkalmazásokat, egyszerűen húzással másolhat át fájlokat. Ha pedig bekerül egy windows PC harmadikként, vagy egy másik Honor eszköz, azok is behúzhatók az együttműködésbe. Ez jól hangzik, a frissítésre vonatkozó ígéretek már kevésbé, a Pad 9-re csak egy főverziót ígérnek, mellé pedig 3 évnyi biztonsági patchet. A telefonra 4 új főverziót és 5 évnyi biztonsági patchet terveznek kiküldeni OTA-ként majd.

A Honor Pad 9-ről egy (1) darab slide volt a bemutatón
A Honor Pad 9-ről egy (1) darab slide volt a bemutatón [+]

Természetesen ezen a bemutatón is téma volt az AI, például a rendszerbe épített semantikus felismerés, a felhasználói szokások alapján tanuló ajánlatok, vagy a fentebb említett készülék összekapcsolás. A Honor azt ígéri, ezek mind a készüléken zajlanak majd, és nagy nyelvi modult is ígérnek, ami szintén nem igényel majd internetkapcsolatot. De a felhőszolgáltatásokon alapuló megoldásokhoz a Qualcomm-mal működik együtt a cég, főként a generatív feladatok elvégzéséhez. A legtöbb AI-alapú funkció márciusban érkezik majd a Magic6 Próhoz, egyelőre csak a gyors összekapcsolás és bizonyos ajánlatok elérhetők a telefonban.


[+]

Ahogy a Magic6 Pro előrendelése, úgy a Pad 9 értékesítése is egyből a bemutatót követő hétfőn indul. Február 26-tól a tablet megvásárolható Magyarországon, kezdő akcióban pedig március 17-ig 129 990 forintot kér el a gyártó érte. Az ajánlott hazai fogyasztói ár 144 990 forintban lett megállapítva, és a táblagépről úgy tudjuk, hogy nem kerül be egyelőre szolgáltatói kínálatba, és csak a Wi-Fi modemes változat lesz elérhető Magyarországon, mobilhálózatos változat nem.


[+]

A bemutatón újból szóba került a Magic V2 is, valamint a gyártó beszélt a MagicBook Pro 16 laptopról is, mely az ígéretek szerint tökéletesen illeszkedik a MagicOS mellé az ökoszisztémába, viszont a notebook nem érkezik hazánkba.

A telefonról és a táblagépről is készülünk teszttel, ezek várhatóan már az MWC ideje alatt megjelennek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés