Fontos frissítést kapott a Honor Magic6 Pro

Elsőnapos csomaggal kaphatják kézhez telefonjukat a vásárlók.

Az európai bejelentés előtt érkezett meg hozzánk a Honor Magic6 Pro tesztre, ez viszont azt jelentette, hogy a szoftverben nem volt még megtalálható minden olyan funkció, amit a gyártó a bemutatón prezentált. Két ilyen, a Varázslatos szöveg és a Varázsportál viszont megérkezett a MagicOS 8.0.0.120-as frissítéssel a hétvége során, így azt telepítettem a még nálam lévő tesztkészülékre, és ki is próbáltam őket, ez egy rövid beszámoló róluk. A telefon értékesítése március 18-án indul hazánkban, így a vásárlók várhatóan első bekapcsolás után találkoznak majd a frissítéssel, vagy már a dobozból kivéve ez a MagicOS-verzió fogadja őket.

A frissítés telepítése után két új menüpont jelenik meg a Beállítások - Asszisztens menübenA frissítés telepítése után két új menüpont jelenik meg a Beállítások - Asszisztens menübenA frissítés telepítése után két új menüpont jelenik meg a Beállítások - Asszisztens menübenA frissítés telepítése után két új menüpont jelenik meg a Beállítások - Asszisztens menübenA frissítés telepítése után két új menüpont jelenik meg a Beállítások - Asszisztens menüben A frissítés telepítése után két új menüpont jelenik meg a Beállítások - Asszisztens menüben (forrás: Mobilaréna) [+]

A Varázslatos szöveg funkció a Galériában működik, a jobb alsó sarokban megjelenik egy ikon, aminek megnyomására végigfut egy algoritmus a képen és kijelöli az összes olyan területet a képen, ami szerinte szöveget tartalmaz. Ennek működése pontosnak mondható, bár találkoztunk olyan esettel is, amikor tévedett. A példaként használt AGM Note N2-es specifikációs táblát például tökéletesen felismerte, még a készülék fényképén lévő márkafeliratot is. Viszont az üdítős dobozzal üldögélő panda plüss esetén már nem volt ilyen ügyes, a dobozon található szövegből csak annyit fogott fel, hogy “ANTA”, illetve a plüssmaci orrára és szemére azt hitte, hogy két pont. A másolás és a beillesztés tökéletesen megy, és a Varázsportálra is áthúzható egyből a szöveg, ha ez a funkció be van kapcsolva.

(forrás: Mobilaréna) [+]

(forrás: Mobilaréna) [+]

A Varázsportál az MWC-s prezentáción elhangzottak szerint "forradalmian új" szándék alapú felhasználói felület, mely alatt kombinált szándékfelismerő- és AI motor dolgozik, aminek segítségével a telefon megfelelő ajánlatokat tesz a felhasználó számára. A portál működése egyszerű elméletben: a rendszeren belül bárhol másoljunk ki valamit, majd húzzuk ujjunkkal a kijelző jobb vagy bal szélére a kimásolt tartalmat, ahol felugranak releváns alkalmazásokat és parancsokat indító ikonok. Ez lehet például egy cím esetén Google Térképben gyors navigációt indító parancsikon, kimásolt telefonszám esetén új névjegy létrehozása, szövegből vagy képből közösségi poszt létrehozása.

Egyelőre nálam a Google gyors keresés, a gyorsjegyzet létrehozása, a térkép indítása és a Gmail-en keresztül új e-mail írása működött megbízhatóan. A YouTube-keresés egyáltalán nem működött, a képalapú Google keresés pedig csak akkor, ha a telefon galériájából másoltam ki képet. Ilyenkor egy felugró lebegő ablakban nyílik meg a kereső, a funkció a Google Lens szolgáltatásra épít és megbízhatóságát tekintve jónak mondható, az Ulefone Note 17 Pro cikkben használt fotó alapján megtalálta egyből az anyagunkat, de csak egy sor OnePlus 8 kép után. Egy virágról készült makró alapján viszont releváns találatokat hozott egyből.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Ezeket a funkciókat a Magic6 Pro tulajdonosok a Beállítások - Asszisztens menüpont alatt kapcsolhatják majd be telefonjukon, használatukhoz szükséges egyes intelligens szolgáltatások engedélyezése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés