MWC 2016: Tényleg méri a hőmérsékletet a CAT S60

Az MWC és az előtte lévő egy-két nap nem csak a nagy gyártókról szól. A Showstoppers is egy olyan esemény, ahol a kisebb cégek képviseltetik magukat. A CAT nem éppen apró vállalat, ám a mobilos piacon nem rendelkezik nagy részesedéssel, ők a viszonylag szűknek mondható strapatelefonos szegmensre koncentrálnak. Legújabb termékük S60 névre hallgat, amit most élőben is megtekinthettünk.


[+]

A készülék legnagyobb érdekessége a hátlapra szerelt, 640 x 480 pixeles hőkamera, amit a Flir gyárt. Ezt demózták a leginkább, és tényleg működik, egész izgalmas dolog ilyet látni egy mobiltelefonban. Elméletileg 15-30 méterig képes érzékelni, ez a valóságban is igaznak tűnt. Kézbe véve továbbra is minőségi a mobil, és nem is mondható nehéznek, pedig az anyaghasználat kiváló, IP68 védettséggel rendelkezik, bírja az 1,8 méterről történő leejtést, 5 méterig vízálló, és megkapta a MIL-STD-810G szabványt.


[+]

Az előlapon egy Gorilla Glass 4 üveggel védett 4,7 hüvelykes, HD felbontású IPS kijelző található, a hardveres teljesítményért pedig a Snapdragon 617 chipset felel, nyolcmagos processzorral, Adreno 405 grafikus gyorsítóal és 3 GB RAM-mal karöltve. Az adattároló mérete 32 GB, amit microSD-vel lehet még megtoldani. A telefon támogatja a Cat.7-es LTE-t, van benne WiFi, Bluetooth, NFC, FM-rádió és GPS is (GLONASS).


[+]

A hátlapra egy 13 megapixeles kamera került, ami egy dupla ledes villanó segít ki, Full HD videót vesz fel, az előlapon egy 5 megapixeles szenzort figyelhető meg. A CAT S60 üzemidő terén is az átlagosnál többet nyújt, köszönhetően a 3800 mAh-s akkumulátornak. A készülék ára 650 euró, vagyis járulékos költségek nélkül átszámolva 180 ezer forint lesz.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés