MWC 2016: A nagyobbik Idolt is megtekintettük

Az Alcatelnél több új készülékkel várták az idei MWC-t, ezek közül tudásban az Idol 4 és az Idol 4S emelkedik ki. Előbbit már a hivatalos sajtóeseményen sikerül kezünkbe vennünk, ám a nagyobbik modellt csak a kiállítás berkein belül tudtuk először megtapogatni. A készülék minőségi előrelépést produkált, az üveg és a fém külső prémium érzést garantál, a kecses, 153,9 x 75,4 x 7 milliméteres és 149 grammos kialakítás pedig a jó fogást biztosítja.


[+]

Pedig egy phablet kategóriában szerencsét próbáló eszköznél nem könnyű ezt megtenni, hiszen az előlapon egy 5,5 hüvelykes, QHD, vagyis 1440 x 2560 pixel felbontású AMOLED kijelzőre szegeződik a figyelem, óriási előrelépés ez, tűéles és nagyon szép a képernyő, a maximális fényerő is teljesen rendben van. A Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652 chipset pedig megbirkózik a feladattal, a nyolcmagos processzor (4 x 1,8 GHz-es Cortex-A72 és 4 x 1,4 GHz Cortex-A53 mag), a 3 GB RAM és az Adreno 510 grafikus gyorsító jó csapatot alkot az Android 6.0.1 Marshmallow operációs rendszerrel.


[+]

Ugyan a képminőséget még nem tudjuk megítélni, kíváncsiak vagyunk, hogy mit nyújt majd a 16 megapixeles, dupla tónusú villanóval megtámogatott hátlapi fényképezőgép és a 8 megapixeles kamera, melyek közül előbbi 4K-ban vesz fel videót. Felül és alul is van beszélgetési és normál hangszóró, így a fordíthatóság továbbra is megmaradt.


[+]

Szerencsére nem maradt el a dual SIM támogatás (nanoSIM), az LTE, a WiFi, a Bluetooth, a GPS, az NFC és az FM-rádió sem, a 32 GB-os adattárolót pedig microSD-vel lehet bővíteni. Az Idol 4S május környékén kerül forgalomba, JBL füles mindenképpen jár majd hozzá, lesznek VR-tartalmak is, és Magyarországon körülbelül 120 ezer forintot kell majd kifizetni érte.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2016: Videón az LG G5

    Nem csak fotókat készítettünk a dél-koreaiak teljesen átdolgozott formatervvel rendelkező csúcskészülékéről, hanem működés közben is lencsevégre kaptuk.

  • MWC 2016: Leleplezték az Alcatel Idol 4S-t is

    Az Alcatel sajtóeseményén egy felső-középkategóriás, AMOLED kijelzővel ellátott phablet is napvilágot látott az Idol 4 mellett.

  • MWC 2016: Újraforgatták, itt a Alcatel Idol 4

    A gyártó újdonsága továbbra is megnyerő formatervvel rendelkezik, megmaradt a forgathatóság, hardveres téren pedig sokat fejlődött, ráadásul jár hozzá VR-élmény is.

Hirdetés