MWC 2015: Itt a két új LG okosóra

Hirdetés

Ahogy a tavalyi év nagy része, úgy az idei esztendő sem csak az okostelefonokról fog szólni, hiszen igencsak előtérbe kerültek a kiegészítők. Az LG már jó ideje fejleszti okosóra sorozatát, mely most két újabb taggal bővült. Az LG Watch Urbane és Watch Urbane LTE névre keresztelt szerkezetek megalkotásánál a dél-koreaiak igyekeztek olyan formatervet kialakítani, mely a lehető legjobban hasonlít a normál megoldásokhoz, szoftveresen pedig próbálták azokat a funkciókat előtérbe helyezni, melyeket a felhasználó a leggyakrabban használna egy ilyen kütyün.

LG Watch Urbane LTE
[+]

Az LG Watch Urbane LTE kellemes dizájnnal rendelkezik, tényleg jól néz ki, a kijelzőn található számlap szoftveres változtathatósága pedig megunhatatlanná teszi a szerkentyűt. A rozsdamentes acélnak, a vékonyabb kávának és a bőr szíjnak köszönhetően kényelmes az óra viselete, melynek előlapján egy 1,3 hüvelykes, 320 x 320 pixel felbontású P-OLED kijelző kapott helyet. A kütyü belsejében egy 1,2 GHz-es processzorral ellátott Snapdragon 400 chipset teljesít szolgálatot, RAM-ból már 1 GB, belső tárhelyből pedig 4 GB jutott, nem semmi, hogy ilyen hardvert szerelnek már egy órába is.

LG Watch Urbane LTE
[+]

Adatkommunikációs képességek terén nem nélkülözi az eszköz a WiFi, a Bluetooth 4.0 LE, az A-GPS és az NFC modulokat, kiemelkedik viszont az LTE/4G támogatás, mely számos funkcióval kecsegtet. Rögtön ott van a Walkie-Talkie, aminek segítségével számos emberrel tudunk beszélni, ehhez egyébként elmaradhatatlan a beépített beszédhangszóró és mikrofon jelenléte. A pulzusmérő szintén a repertoár részét képezi, az óra pedig a giroszenzornak, a gyorsulásmérőnek és a nyomásmérőnek köszönhetően adatokkal szolgál biciklizés, golfozás, vagy más sporttevékenységek során. Az Urbane LTE szinte mindenről képes értesíteni, legyen az üzenet, hívás stb., ráadásul a Wearable Platform (aka. WebOS) igencsak fejlettnek tűnt, bőven van benne potenciál. Az akkumulátor 700 mAh kapacitású, a pontos teherbírásról nem tájékoztatott az LG.

LG Watch Urbane
[+]

A Watch Urbane testvéréhez hasonló, ám egy kicsit gyengébb specifikációkkal rendelkezik. Az 1,3 hüvelykes, 320 x 320 pixel felbontású P-OLED panel és a Snapdragon 400 chipset megtalálható ugyan a termékben, rendszermemória tekintetében viszont 512 MB-ra kell számítani. A szíjak testreszabhatók, számos változatban megvásárolható így ez a masina is.

LG Watch Urbane
[+]

Az LTE/4G támogatás kimaradt, van viszont Bluetooth 4.0 LE, és a 4 GB-os belső tárhelyre is ráfér jó néhány adat. A pulzusmérő az Urbane hátlapján helyezkedik el, testvéréhez hasonlóan pedig számos szenzorral felvértezték, így emiatt és az Android Wear operációs rendszernek hála ez a kütyü is számos információt képes a gazdájának megmutatni. Az energiaforrásról egy 410 mAh kapacitású telep gondoskodik, elvileg kellemes üzemidőt biztosít, bár erről sincs pontos információnk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés