MWC 2015: Íme az LG Magna, Spirit, Leon és Joy

Az LG sok más gyártóval egyetemben a Mobile World Congress hivatalos megkezdése előtti napon tartotta sajtóeseményét. A kellemes felhozatalról azzal gondoskodott az LG, hogy Barcelona egyik legjobb szállodájában tartotta bemutatóját. Az előadás igen gyorsan kezdetét vette, egymást váltották az előadók, Enrique Santamaria, Brian Na, majd Andrew Coughlin ugrott a színpadra. Andrew LG G Flex 2-t kezdte el méltatni, melyet még a CES-en mutattak be, és szerencsére nekünk is sikerült akkor lencsevégre kapni.

LG Magna és Spirit
[+]

Nagy hangsúlyt kaptak az új középkategóriás készülékek is. A Magna, Spirit, Leon és Joy névre keresztelt masinák egy részét itt az MWC-n tapogathatta meg először a nagyérdemű. Az újdonságok közös jellemzője, hogy régiótól és variánstól (3G és 4G) függően MediaTek vagy Qualcomm chipsettel kerülnek a boltok polcaira. Az LG a szoftveres felületnél sem spórolt, mindegyik modell megkapja a Glance View (ujjunkat felülről lehúzva a legfontosabb információk felvillannak a kijelzőn) és a Gesture Shot (ökölbe szorított kéz esetén fotót lő a mobil) funkciókat, valamint a legújabb UX-et is. Az in-cell touch technológiának köszönhetően a panel reszponzívabb lett, így a dél-koreaiak minimálisra redukálták az érzékelési időt.

LG Magna
[+]Az LG Magna előlapja

A kvartett legerősebb tagja a Magna, mely 5 hüvelykes, HD felbontású kijelzővel kerül forgalomba. A telefon lelke egy 1,2 GHz-es négymagos processzorral ellátott Snapdragon 410 SoC, melynek egy 5 hüvelykes, HD felbontású kijelzőt kell meghajtania.

LG Magna
[+]Az LG Magna hátlapja

A belső tárhely mérete 8 GB, ehhez 1 GB rendszermemória tartozik, a microSD bővíthetőség nem maradt ki. A 139,7 x 69,9 x 10,2 milliméteres eszköz 8 megapixeles kamerát és 2450 mAh kapacitású akkumuáltáort kapott.

LG Spirit
[+]Az LG Spirit elölről

A Spirit nem sokban különbözik társától, ám egy kicsit kompaktabb, 133,3 x 66,1 x 9,9 milliméteres dimenziókkal rendelkezik. A megjelenítő 4,7 hüvelyk képátlóval és 720p felbontással rendelkezik, a motorháztető alatt pedig szintén egy 1,2 GHz-es vagy egy 1,3 GHz-es négymagos processzor végzi a munka oroszlánrészét. Az energiaellátást a 2100 mAh kapacitású telep garantálja. Az adattároló mérete 8 GB-t, melyet microSD kártyával tovább növelhetünk, RAM-ból 1 GB jutott.

LG Spirit
[+]Az LG Spirit hátulról

Amiről viszont csak szóban beszélt az LG, az a Leon és a Joy, előbbi már testvéreinél visszafogottabb, nem csak a 129,9 x 64,9 x 10,9 milliméteres dimenziók, hanem a 4,5 hüvelykes FWVGA képernyő és az 1900 mAh-s energiaforrás miatt is. A Joy tényleg a belépőszintet célozza meg, az LG a legkompaktabb eszközének nevezte, köszönhetően a 122,7 x 64 x 11,9 milliméteres adatoknak. Itt már a hardver is szerény, mindössze egy kétmagos processzorra, 8 vagy 4 GB-os belső tárhelyre, és 1 GB vagy 512 MB RAM-ra támaszkodhatunk.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG okostelefon kvartett érkezett

    Négy új középkategóriás készüléket mutatott be a koreai vállalat, a Magna, a Spirit, a Leon és a Joy a Mobile World Congressen lesz megtekinthető.

Hirdetés