Hirdetés

Kozmoszfekete P10 Plus mutatkozott be

Továbbra is komoly lendületben van a Huawei, és az elemzők már azt számolgatják, hogy a harmadik negyedévben meglehet akár a Samsung mögött a mobilpiaci dobogó második foka is, azaz több készüléke fogyhat vagy kerülhet leszállításra, mint ahány iPhone-t az Apple el tud passzolni. Ez többek között a széles portfóliónak, a fejlett EMUI szoftverfelületnek és persze a csúcskategórián túl mindenféle árszegmensben történő részvételnek köszönhető.


A P10 Plus nálunk ezüstszínben fordult meg, most bemutatkozott a fényes fekete [+]

A dupla hátlapi kamera megszokott a sencseniek csúcsmobiljai esetében, ám jelenleg csak a Kirin 960-nal és 5,5"-es QHD panellel szerelt P10 Plus rendelkezik nagy fényerejű, f/1,7-es rekeszértékű lencsékkel, amivel a jelenlegi Huawei/Honor felhozatal élén állnak.


[+]

Egy zászlóshajó pedig nem maradhat különleges kiszerelések nélkül, úgyhogy a 4/64, 6/128 és 6/256 gigabájtos kiszerelésekben elérhető P10 Plus most kapott a matt festésű fémházas modellek mellé egy fényes feketét, amit az Apple nem túl szerencsés módon kozmoszfeketének nevez. Ez a kiszerelés kizárólag 6/128 gigabájtos variációban helyezhető kosárba, egyelőre a Kínai Népköztársaságban, 4888 jüanos áron, ami 190 ezer forintnak felel meg. A hazai megjelenésről nincs információnk.

Nem tagadja a Huawei, hogy a Mate 10 lesz a következő nagy dobása, méghozzá 18:9-es, az előlapot szinte teljesen kitöltő megjelenítővel. Iparági pletykák szerint a népszerű óriástelefon soron következő modelljében pedig a soron következő HiSilicon lapka tevékenykedik majd, a Kirin 970. Az Android Headlines egy tajvani forrás alapján úgy tudja, a TSMC 10 nanométeres node-ján gyártott nyolcmagos megoldás tömeggyártása már el is indult, hamarabb, mint korábban várták. A belső információk szerint akár a friss Cortex-A75 magok bevetése sem lehetetlen, a Mate 10-zel való debütálás pedig szinte garantált, hiszen a Kirin 960 a Mate 9-cel startolt el. Egyes források október 16-ára teszik a Mate 10 leleplezését, a helyszín München lehet.

Előzmények

Hirdetés