Hirdetés

Sokoldalúbb gesztusvezérlés a Galaxy Watch órákban

Az Univerzális mozdulatok funkcióval gesztusok segítségével történő érintés- és akadálymentes irányítást ígér a Samsung, sokrétűbben mint az Apple.

Sajtóközleményben jelentette be a Samsung, hogy ezentúl One UI 5 Watch rendszert futtató Galaxy Watch okosóráik több kézmozdulatot és gesztust is képesek felismerni, így könnyebben irányíthatók érintés nélkül. A felhasználók két különböző mozdulatsort (kézfej ökölbe szorítása vagy ujjaik összecsípése) állíthatnak be, ezekből a szimpla és a dupla mozdulatot is képes felismerni az óra. Mindehhez először is aktiválni kell az Univerzális mozdulatok nevű funkciót az órán. Az aktiválás után az érintés nélküli gesztussal épp kijelölt részeket az óra egy színes kör kirajzolásával jelzi a felhasználói felületen.

Ökölbe szorítással elemeket lehet kiválasztani és megnyitni, a mozdulat kétszeri megismétlése pedig a művelet menüt hozza elő. A mutató és a hüvelykujj csippentéses mozdulataival oda-vissza lehet ugrálni az elemek között, az aktuális felülettől függően ez lehet lapozás előre-hátra, görgetés fel-le.

Gesztusvezérlési lehetőségek a Galaxy Watch órákhoz
Gesztusvezérlési lehetőségek a Galaxy Watch órákhoz (forrás: Samsung) [+]

“A hozzáférhetőség növelése egyfelől a fennálló akadályok elhárítását, másfelől pedig azt a célt szolgálja, hogy minden felhasználónak egyenértékű, zökkenőmentes élményt kínáljon. Az Univerzális mozdulatok funkció intuitív vezérlési lehetőségeket biztosít a Galaxy Watch tulajdonosoknak. A felhasználók egyszerűen változtathatnak a négy mozdulathoz társított műveleteken, ezáltal úgy szabhatják személyre készüléküket, hogy az még jobban megfeleljen egyéni igényeiknek” — írja a Samsung sajtóközleményében.

Aki még többet szeretne órájából mozgással előhozni, az a Speciális funkciók menüpontot kell keresse a beállításokban, az alatt pedig a Mozdulatok beállítási lehetőségeket. Ebben parancsikonok hozhatók létre hívásfogadáshoz, jelzések vagy hívások bezárásához vagy épp egyes alkalmazások gyorsindításához.

A funkciók azokon a Galaxy Watch 4-es, Watch 5-ös és Watch 6-os okosórákon érhetők el, melyeken a One UI 5 Watch szoftver fut. A Galaxy Watch órák már hosszú ideje tudnak bizonyos gesztusvezérlési funkciókat, az univerzális gesztusok a Watch 6-ban kaptak nagyobb figyelmet idén nyáron. Hasonló funkciót mutatott be az Apple is a Watch Series 9-ben ősszel, viszont az Apple órája csak az ujjak összecsípésére képes reagálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés