Hirdetés

Forró nyárhoz passzoló P30 érkezett, jön a Nova 5 Pro

Nem veszített lendületet a Huawei telefonfronton: új P30 színváltozat futott be, három Nova 5 is érkezhet jövő héten és lassan a Mate X is esedékes.

Bár a bemutató június 21-én esedékes, az egyik kínai webshop, a JD.com elárulta a Huawei Nova 5 Pro több fontos titkát, ez pedig a legjobban felszerelt családtag lehet a Nova 5 és a Nova 5i mellett. A Pro variáció a mutatós fém/üveg házon összesen öt kamerát fog szétszórni: az előlapon 24, hátul pedig a 48 + 8 megapixeles szenzor mellett függőlegesen egy harmadik, illetve a triótól jobbra egy negyedik egység is lehet. Ez ToF vagy makró funkcióval rendelkezhet.

A Huawei Nova 5 Pro
A Huawei Nova 5 Pro (forrás: JD.com) [+]

A JD.com a Nova 5 Prót HiSilicon Kirin 980 csúcslapkával, 8/128 GB-os konfigurációban, két nanoSIM-mel és jól látható módon, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval listázza, ennél többet viszont várhatóan csak a bemutató pillanatában tudunk meg. Míg a Nova sorozat hozzánk ritkán jut el, és út közben eséllyel átkeresztelik, addig a P30 család szépen teljesít, és most a szép klasszikus értelmét is vehetjük, hiszen nem néz ki rosszul világos- és sötétkék, illetve fekete variációban.


[+]

Felbukkant ugyanakkor a bemutató idején a narancssárga, avagy naplemente fantázianevű, igazán mutatós darab, ám egészen idáig váratott arra, hogy a hazai polcokra ellátogasson. A forró nyári hangulathoz illő variációk június 15-étől lesznek elérhetők, a P30 esetében 128 a P30 Pro esetében pedig 256 GB-os tárolóval. Sokan persze arra kíváncsiak (főleg a folyamatosan csúszó Galaxy Fold mellett), hogy az összehajtható Mate X 5G mikor fut be.

A Mate X
A Mate X [+]

Nos: itt tervezési problémák helyett alighanem a gazdasági/politikai háttérjátszma szólt közbe, most mindenesetre a kínai 3C hitelesítő intézetnél felbukkant a különlegesség, méghozzá akár 20V / 3,25A töltésre is képes adapterrel. A 65 wattos szupergyorstöltés már laptopos határokat feszegetne. A GSM Arena szerint Kínában még júniusban polcra kerülhet a tablet/telefon hibrid.

Azóta történt

Előzmények

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

  • Tíz másodpercig bírta a Huawei P30 és P30 Pro

    Az előrendelhető készletnek 10 másodperc alatt lett vége Kínában. Ez legrosszabb esetben is 30 ezer készüléket jelent.

  • Periszkópos zoomkamerával érkezik a P30 Pro

    Erről Clement Wong beszélt a vállalat részéről, a zoomtartományra pedig Bruce Lee fotói nyújthatnak megfejtést. Hivatalos videoelőzetes is érkezett.

Hirdetés