Elődjénél olcsóbban jöhet a Huawei P40-széria

Elképzelhető, hogy a Google hiánya miatti kényelmetlenséget kedvezőbb árral szeretné kompenzálni a cég, miközben a mobil-árak jellemzően inkább felfelé mennek.

A GMS-ről HMS-re történő átállás (aki esetleg átaludta volna a tavalyi évet: itt leírtuk, mi történt, itt pedig a HMS jelenlegi állapotáról lehet olvasni) nyilvánvalóan nem lesz könnyű az európai Huawei számára, egyrészt nagyon rövid idő alatt kell eljuttatniuk a szolgáltatáscsomagot arra a szinte, ami a Google-höz szokott felhasználók többségének nem fájóan kompromisszumos, másrészt az új HMS-es termékeket is vonzóbbá kell tenni a konkurenseknél. Ez utóbbira valószínűleg az egyik megoldás az árcsökkentés lesz.

[+]

Tavaly a P30 Pro 6/128 GB-os alapváltozata is 300 000 forintba került, ezzel szemben a jelenlegi pletykák szerint a P40 Pro 800 eurós címkét kap, ami a rekord gyengeségű forint mellett is jelentős csökkenést jelent (körülbelül 270 000 forintnak felel meg), de a fizetőeszközünket kivonjuk a képletből, ez körülbelül 20%-os engedményt jelentene. Hasonló lehet a helyzet a normál P40-nel is, amihez 600 eurós árat saccolnak, ez jelenleg minimálisan meghaladja a 200 000 forintot.

Ez lehet a Huawei P40 Pro Premium
Ez lehet a Huawei P40 Pro Premium [+]

A képet valamelyest árnyalja, hogy 10x-es optikai zoomra valószínűleg csak a Pro fölötti csúcsmodell, a Huawei P40 Pro Premium fog tudni, ami viszont már 1000 euró körül alakulhat. Az elemzők várakozásai szerint a Galaxy S20-széria azonban várhatóan nem olcsóbb vagy azonos árú, hanem drágább lesz elődszériájánál. Minden kiderül a március végi európai Huawei P40-szériapremierig, ami egyébként Párizsban kerül megrendezésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés