CES 2023: Üzleti csúcskészülék lett a (Lenovo) ThinkPhone by Motorola

Egyelőre csak B2B értékesítést tervez a Lenovo, de az amerikai piac után Európába is jön a ThinkPhone.

Igazak voltak a pletykák, tényleg készült egy ThinkPad-telefonnal a Lenovo a Las Vegas-i CES-re. A készülék végül a ThinkPhone by Motorola nevet kapta, mivel a Motorola erősebb név a mobil iparágban. A ThinkPhone hardvere pedig épp ezért eléggé hasonlít is a már ismert Motorola Edge 30 Ultra csúcskészülékhez. Ez azt jelenti, hogy a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 platformja köré épül a gép, mellé 8 vagy 12 GB LPDDR4X operatív memóriát és 128, 256 vagy 512 GB UFS 3.1-es tárhelyet választhat a felhasználó.

A kijelző 6,6 hüvelykes 1080 x 2400 pixeles felbontású pOLED panel, 144 Hz-es frissítésre képes és HDR10+ támogatása van. A jobb és a bal szélen ugyanakkor nincs ívelve a panel, szimmetrikus kávával és felül-középen a kijelzőbe lyukadó 32 MP-es kamerával néz a felhasználóra. A panelt Gorilla Glass Victus védi. A mobil kizárólag egy színben (fekete) érhető el, a hátlap szénszálas, az alumínium kereten pedig egy programozható piros gomb található. A készülékház IP68-as és MIL-STD 810H tanúsítvánnyal is rendelkezik, vagyis 1,25 méteres esést vagy félórás úszást is kibír 1,5 méter mélyben.

ThinkPhone by MotorolaThinkPhone by MotorolaThinkPhone by Motorola ThinkPhone by Motorola (forrás: Lenovo) [+]

A hátlap alatt 5000 mAh-s akkumulátor található, ehhez 68 wattos vezetékes töltést és 15 wattos vezeték nélküli töltést kínál a telefon. A töltő természetesen alaptartozék a dobozban. A hátlapon három kamera található, egy 50 MP-es (f/1,8) főkamera PDAF és OIS társaságában, egy 13 MP-es (f/2,2) ultraszéles és egy segédszenzor, valamint egy LED-villanó.


[+]

Ez eddig nem tűnik izgalmasnak, a szoftverben viszont vannak olyan extrák, melyek a ThinkPad-felhasználóknak jól jöhetnek. Ilyen a Think 2 Think nevű összekapcsolás, ami szinkronizálja a telefont és a gépet, vezeték nélkül lehet szöveget és képet, dokumentumokat drag and drop módon másolni, értesítéseket megosztani, a telefon kamerahardverét webkameraként használni, valamint az Android alkalmazásokat ablakban a laptopon futtatni. A ThinkPhone előre telepített Microsoft 365 csomaggal, Outlook és Teams alkalmazással érkezik. A Snapdragon SoC mellett található egy Moto KeySafe biztonsági processzor is a készülékben, ezen tárolja a telefon az elmentett jelkódokat, jelszavakat, kritpokulcsokat, valamint egyéb érzékeny adatokat. Fut a telefonon natívan a Moto OEMConfig is, egy készülékkezelő, amivel távolról könnyedén kezelhetik a telefont a rendszergazdák.

A ThinkPad és ThinkPhone közti együttműködéssel próbálják meggyőzni a telefon előnyeiről a potenciális vásárlókat.A ThinkPad és ThinkPhone közti együttműködéssel próbálják meggyőzni a telefon előnyeiről a potenciális vásárlókat. A ThinkPad és ThinkPhone közti együttműködéssel próbálják meggyőzni a telefon előnyeiről a potenciális vásárlókat. [+]

A készülékhez egyelőre árat nem közölt a Lenovo, de arról biztosították a közönséget, hogy az Egyesült Államok, Európa, Dél-Amerika egyes országai, Ausztrália, a közel-kelet egyes országai és Ázsia egyes országai megkapják a mobilt. Arra viszont nem lesz lehetőség, hogy végfelhasználóként megvásárolja valaki a ThinkPhone-t, a Lenovo ugyanis csak B2B értékesítést tervez, vagyis csak üzleti ügyfelekre céloznak vele. A Lenovo Android 13-mal szállítja le az eszközt és négy évnyi szoftveres támogatást ígér hozzá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés