Bezsebelheti a Huawei a foldble piacot

A mobilos trónfosztás után ugorhat a Samsung hajlítható képernyős elsősége is – ideiglenesen.

Elvesztette 2023 végén a Samsung a félvezető és az okostelefonos trónt, a jó hír viszont az a koreaiak szemszögéből, hogy a Galaxy S24 eddig tetemes siker, és a Counterpoint kutatása szerint is jobban teljesít az idei trió a tavalyinál a start utáni hónapokban – 8%-kal, egész pontosan, ha a világpiacot nézzük.


(forrás: DSCC) [+]

Új hajlíthatója a Samsungnak a Z Flip5 és a Z Fold5 fél évvel ezelőtti startja óta viszont nem érkezett, Kína pedig ontja magából az összecsukható képernyős megoldásokat (a BOE már több ilyen panelt gyárt a Samsungnál), a DSCC pedig arra számít, hogy az idei első negyedévben a Huawei letaszítja a Samsungot a foldable trónról.


[+]

A mostanában 5G-s hardvert kínáló márka a Mate X5 és főleg a friss Pocket 2 leszállításaival ugorhat az élre, elvégre a flipes mobilok manapság a legnépszerűbb hajlíthatók, a Huawei friss megoldása pedig négy kamerát és kerek kijelzőt kínál a hátlapon. Hozzá kell tenni persze, hogy a Galaxy Z mobilok megjelenésének első és második negyedévében a Samsung senkinek nem oszt lapot, azaz éves viszonylatban még mindig a Samsungnál az előny, és ez valószínűleg 2024-ben is így marad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés