Bemutatták a Xiaomi Redmi Prót

A mai napon került bemutatásra a Xiaomi három verzióban elérhető készüléke, az 5,5 hüvelykes OLED megjelenítővel szerelt, dupla hátlapi kamerás Redmi Pro.

A Xiomi új phabletje megkísérli újradefiniálni a középkategóriát, nem csak a kialakítás, de a komponensek is valódi konkurenciát állítanak a high-end riválisoknak, míg az árazás elérhető magasságokban maradt. A Redmi Pro névre keresztelt modell az első olyan Xiaomi mobil, aminek dupla kamera található a hátlapján. A eddigi legerősebb Redmi három verzióban érhető el tárhely, memória és rendszerchip szerint.


[+]

Az igen meggyőző formaterv 151,5 x 76 x 8,15 milliméteres, prémium kialakítású, szálcsiszolt unibody fémházban ölt testet, amely egy 1920 x 1080 pixel felbontású, 5,5 hüvelykes, 2.5D kialakítású OLED kijelzőt foglal magába, ami egyedülálló a gyártó eddigi gyakorlatában. A biometrikus azonosításhoz szükséges szenzort az előlapra szerkesztett fizikai home gomb rejti.


[+]

A legerősebb változat a tízmagos, 2,5 GHz-re skálázott MediaTek X25-ös SoC mellé 4 gigabájt RAM-ot és 128 gigabájt belső tárhelyet kap, míg a középmezőnyben meg kell elégednünk a 2,3 GHz-es maximummal bíró Helio X25 variánssal, amelyet 3 GB rendszermemória és 64 GB tárhely egészít ki. Ugyanakkor az alapmodell sem okoz csalódást hardveres szempontból: a 32 GB-os tárhellyel szerelt verziót 2,1 GHz-es Helio X20 hajtja 3 GB operatív memória társaságában.


[+]

Mindhárom eszköz két hátlapi kamerával lett felszerelve. A 13 megapixeles Sony IMX258 szenzort egy 5 megapixeles, Samsung modul egészíti ki, amely a mélységélesség hardveres meghatározásért felel és biztosítja az adekvát információkat a szoftveres utófeldolgozáshoz, míg az előlapi kamera egy 85 fokos látószögű, 5 megapixeles, szintén Samsung egység.

Így mossa el az elő- és hátteret a duplakamerás Redmi Pro
Így mossa el az elő- és hátteret a duplakamerás Redmi Pro [+]

A hibrid dual-SIM készülék Cat.6-os LTE modul kapott, a B20-as hálózatot viszont továbbra sem támogatja, viszont nem maradt ki sem az NFC, sem az infraport. A navigáció az  A-GPS mellett a Beidou és GLONASS műholdakat is használja. A "magas fényű" szürke, ezüst vagy világos arany ház 4050 mAh-s telepet rejt, amelyet Type-C USB csatlakozón keresztül tölthetünk, méghozzá gyorsan.


[+]

Az árcédula a specifikáció(k)hoz hasonlóan meggyőző: a Helio X20-as 3/32 GB-os verzió 225 dolláron nyit (64 ezer forint), míg a Helio X25-tel szerelt 3/64 GB-os kiszerelésért 255 dollárt kell fizetni (73 ezer forint), a csúcsmodell pedig 299 dollárért, vagyis nagyjából 85 ezer forintért szerezhető be. A Xiaomi ajánlata még akkor is igen csábítónak tűnik, ha a feltüntetett árakra még rádobunk nagyjából 30%-ot a behozatalra rakódó terhek miatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés