Bemutatkozott a Nokia X2

A Nokia Conversations oldalon található számláló lejártakor a Microsoft hivatalosan is bemutatta az Android-alapú portfóliójának legújabb tagját, mely mérsékelt árával és relatíve erős műszaki paramétereivel igyekszik magára vonni a figyelmet. A „Nokia X Software Platform 2.0” néven említett operációs rendszer alapjait ugyan valóban az Android 4.3 (API level 18) jelenti, ám a Google összes szolgáltatásának helyére a Nokia és a Microsoft megoldásai kerültek, míg a kezelőfelület a Windows Phone sorozat csempés elemeit idézi, kiegészítve az Asha sorozat Fastlane, azaz „gyorsítósáv” elemeivel.

A nettó 99 eurós, vagyis nagyjából 30 000 forintos ÁFA nélküli áron kínált Nokia X2 műszaki paraméterei kissé ráncfelvarrásra kerültek, így már 4,3 hüvelykes 480 × 800 képpontos ClearBlack megjelenítővel büszkélkedhet, mely mellé 720p videók rögzítésére alkalmas 5 megapixeles autofókuszos fő és Skype hívásokhoz optimizált VGA előlapi kamera, 1,2 GHz-es kétmagos Snapdragon 200 processzor, 1 GB RAM, mciroSDHC kártyával bővíthető 4 GB belső tárhely és 1800 mAh kapacitású akkumulátor is rendelkezésre áll. A 121,7 × 68,3 × 11,1 milliméteres és 149,5 grammos Nokia X2 egy- és kétkártyás változatban is elérhető lesz és természetesen a HERE Drive hangos navigáció és a 15 GB online tárhellyel kecsegtető SkyDrive is az alacsomag részét jelenti.

Azóta történt

  • A Nokia X nem jut egyről a kettőre

    A Microsoft első generációs Android okostelefonjaira nem lesz elérhető a Nokia X Platform második kiadása.

  • Márkanév váltások a Microsoftnál?

    A „Nokia by Microsoft” márkajelzés bevezetése mellett várhatóan a Surface táblagép sorozat is a Lumia családba olvadhat.

  • Hatalmas leépítésbe kezd a Microsoft

    Egy éven belül tizennyolcezer alkalmazott elbocsátását tervezi a Microsoft, mely kétharmada a Nokia összeszerelő és mérnöki részlegeit érinti.

  • Frissül a Nokia X platform

    Az Android-alapú készülékek fejlesztésének háttérbe szorítása ellenére a Microsoft továbbra is gőzerővel dolgozik a már piacra dobott készülékek szolgáltatásainak finomításán.

Előzmények

Hirdetés