Június végén debütál a Nokia X2

A Symbian és MeeGo fejlesztések leállítását követően a Nokia hosszú ideig kizárólag Windows Phone operációs rendszer köré épülő okostelefonokat gyártott, ám közvetlenül az idei Mobile World Congress során egy Android-alapú terméksorozatot is útjára indított Nokia X néven. A készülékek az Amazon táblagépeihez hasonlóan a Google összes szolgáltatásától megfosztott platform köré épül, mely felülete a Microsoft operációs rendszerét idézi és valójában a legfőbb célja a Microsoft-Nokia ökoszisztémájába való „átszoktatás”. A finn vállalat telefonos részegének eladásakor számos forrá az Android termékvonal fejlesztésének azonnali leállításáról írt, ám mint kiderült, közel sem eszik ennyire forrón a kását.

A Microsoft célja nyilván a Windows Phone paletta népszerűsítése, ám ehhez remek eszköz lehet a fenti képen is látható X-sorozat, melyek tagjai a legolcsóbb Lumia modelleket idézik, ám valamivel drágábbak azoknál, így később a vásárlók választása is másra eshet. A legfrissebb beszámolók szerint a Nokia X2 leleplezésére három héten belül Indiában kerülhet sor, mely természetesen továbbra is az alsó szegmensben landol. Az eddigi információk szerint 4,3 hüvelykes 480 × 800 képpontos megjelentőre lehet számítani, mely mellett 1,2 GHz-es kétmagos Snapdragon 200 processzor, 1 GB RAM, 4 GB bels tárhely, valamint 5 megapixeles fő és VGA másodlagos kamera is rendelkezésre áll.

Azóta történt

  • Kedden debütál a Nokia X2

    A finn gyártó hivatalos blog oldalán elérhető visszaszámláló is megerősítette a Nokia X sorozat következő tagjának érkezését.

  • Android felület a Nokiától

    A telefonos részleg értékesítését követően egy alternatív Android kezelőfelülettel rukkolt elő a Nokia.

  • Bemutatkozott a Nokia X2

    Nagyobb kijelzővel és több operatív memóriával felvértezett Android-alapú modellel bővítette kínálatát a Microsoft égisze alatt üzemelő Nokia Mobile Phones.

  • A Nokia X nem jut egyről a kettőre

    A Microsoft első generációs Android okostelefonjaira nem lesz elérhető a Nokia X Platform második kiadása.

Előzmények

Hirdetés