A Nokia X nem jut egyről a kettőre

A Nokia X2 bemtuatásával együtt a Microsoft égisze alatt üzemelő finn gyártó a Nokia X Platform 2.0 operációs rendszert is bemtuatta, mely az Android 4.3 Jelly Bean platform köré épül, ám a Google minden szolgáltatásának helyére a két vállalat saját megoldása került. Az offline üzemmódban is használható HERE térképekkel, OneDrive online tárhellyel, Bing keresőmotorral, mélyen integrált Skype csevegéssel, Nokia Fastlane értesítési rendszerrel és Nokia által üzemeltetett alkalmazásbolttal érkező platform csempés felülete a Windows Phone rendszert idézi, hiszen a Microsoft Android portfóliójának legfőbb célja épp a felhasználók „átszoktatása”. A rengeteg extra funkcióval kecsegtető Nokia X Platform 2.0 a gyártó közleménye szerint a korábban kiadott Nokia X, X+ és XL modellekre nem lesz elérhető, mivel az új rendszer működéséhez legalább 1 GB RAM szükséges.

Azóta történt

  • Újabb androidos telefon érkezhet a Nokiától

    Nemcsak, hogy folytatódik a Nokia próbálkozása androidos vonalon, újabb pletykák szerint akár Lumia védjeggyel is érkezhet a következő darab

  • Hatalmas leépítésbe kezd a Microsoft

    Egy éven belül tizennyolcezer alkalmazott elbocsátását tervezi a Microsoft, mely kétharmada a Nokia összeszerelő és mérnöki részlegeit érinti.

  • Frissül a Nokia X platform

    Az Android-alapú készülékek fejlesztésének háttérbe szorítása ellenére a Microsoft továbbra is gőzerővel dolgozik a már piacra dobott készülékek szolgáltatásainak finomításán.

  • Piacon a Nokia X2

    Az Android-alapú fejlesztések háttérbe szorítása ellenére a Microsoft végül mégis piacra dobta a Nokia X sorozatának korábban beharangozott második generációját.

Előzmények

  • Bemutatkozott a Nokia X2

    Nagyobb kijelzővel és több operatív memóriával felvértezett Android-alapú modellel bővítette kínálatát a Microsoft égisze alatt üzemelő Nokia Mobile Phones.

  • Kedden debütál a Nokia X2

    A finn gyártó hivatalos blog oldalán elérhető visszaszámláló is megerősítette a Nokia X sorozat következő tagjának érkezését.

  • Június végén debütál a Nokia X2

    Három hét múlva kerülhet bejelentésre az immáron Microsoft égisze alatt kiadásra kerülű Android-alapú okostelefon.

  • Tovább próbálkozik a Nokia az Androiddal

    Az X család utódot kap hamarosan, állítólag combosabb hardver kerül majd az új gépekbe, ami minden bizonnyal jót tesz a használhatóságnak.

Hirdetés