Bekukkanthatunk az iPhone 12 Mini házába

Kínában kapták szét először az aprócska Apple telefont, amely a gigászi Pro Maxszal együtt mától kaparintható meg.

Két iPhone 12 tesztet letudtunk, kettő pedig hátra van, és személy szerint engem leginkább az apró Mini érdekel, remélhetőleg újraélesztve a kompakt csúcsmobilok mélyálomba merült trendjét. Az Apple-nek sikerült egészen parányi, 131,5 x 64,2 x 7,4 milliméteres házba pakolni az 5,4"-es és 1080 x 2340 pixeles Super Retina XDR OLED panelt, az 5 nm-es Apple A14 Bionic SoC-t, az 5G modemet, 4 GB RAM-ot és akár 256 GB-os tárolót.


(forrás: Seekdevice)

Éppen ezért az iPhone 12 Mini kisebb, mint a szintén apró SE 2020, ennek ellenére megvan az IP68 védelem és a 3D-s arcazonosítás – nem mintha a noccs két oldalán sok hely maradna az ikonoknak. Persze valamit valamiért: a hátlapra csak két 12 megapixeles kamera került 26 és 13 milliméteres fókusztávolsággal, a telep pedig 2227 mAh-n nem éppen méretes.


(forrás: Seekdevice)

És akkor még a töltőfejet is nekünk kell beszerezni, mert az Apple környezettudatosság álcájával húzza le az almás rajongót, aki idehaza alsó hangon 300 ezer forintot fizet ki egy tenyérnyi iPhone-ért, plusz az adapter.


(forrás: Seekdevice)

Az Apple mindenesetre a mai naptól forgalmazza a Minit és az iPhone 12 Pro Maxot a világ számos piacán, a hazait beleértve, és az időzónák jóvoltából Kínában jó pár órája meglehetett kaparintani a legapróbb Apple jószágot, amit mindjárt szét is kaptak.


Az iPhone 12 Mini kameramodulja a Pro Max mellett (forrás: Seekdevice)

Nem bonyolultabb a legkisebb iPhone 12-t megbontani, mint a legnagyobbat, amit tegnap csomagoltak ki. Persze, aki házi barkácsolásba fog, jobb, ha igen óvatosan teszi, mert azzal nemcsak a garancia és a vízállóság ugrik, az alkatrészeket is könnyű megsérteni. Ha mégis az Apple-re bíznánk a javítást, az árakról errefelé lehet érdeklődni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés