Hirdetés

Az Apple és a Samsung is visszaesett, de még így is magasan vezetnek

A Gartner 2017 első negyedévére vonatkozó adatai szerint összesen 380 millió készülék került a végfelhasználókhoz, ami a tavalyi megegyező időszakhoz képest 9,1%-os növekedést mutat. Az eladott készülékek 86,1%-a Android rendszerrel fut, ami 2%-os piacbővülést jelent a tavalyi év első negyedévéhez viszonyítva. Az iOS részesedése minimálisan, 1,1%-kal csökkent, míg egyéb rendszerű készülékből mindössze 821 ezer darabot értékesítettek.


[+]

A harmadik Huawei aránylag kismértékű, de stabil növekedést mutat világviszonylatban, míg Kínában visszavette az elsőséget a konkurenciától. A negyedik Oppo és az ötödik Vivo viszont majdnem duplázott éves összehasonlításban, ami igen meggyőző teljesítmény. A Samsung és az Apple viszont visszaesést könyvelhetett el, ezzel együtt továbbra is a világpiac 34,4%-át uralják.


[+]

A Samsung visszaesésében nyilvánvalóan szerepet játszott a Note7 visszahívása, valamint ahogy az Apple-nek, a koreaiaknak is komoly konkurenciával kell számolniuk, főleg a fejlődő piacokon. Az Oppo 94,6%-kal növelte az eladott készülékek darabszámát 2016 Q1-hez képest, míg a Vivo 84,6%-ot dobott rá a tavalyi eladásokra. Ezzel együtt a Samsung előrendelései az idei csúcsmodellekre 30%-kal magasabbak voltak, mint tavaly, az új iPhone-ok pedig még csak pletyka szinten jelentek meg, ezek a számok már csak a második negyedévtől lesznek mérvadóak.

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

Hirdetés