Alkalmazásbemutató: Gravity Maze Galaxy

A mai játék bizonyára sokak számára ismerős lesz. A labirintusjáték az általános iskolai barkácsórák egyik alapszereplője, a közkedvelt féléves feladványt többek között jelen sorok írója is sikeresen abszolválta, így az appot elindítva nosztalgikus érzések lettek rajtam úrrá. Az analóg megoldással szemben viszont most nem szerszámokra, hanem egy androidos készülékre van szükség, mely legalább 2.3-as rendszerverzióval rendelkezik.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alapkoncepción azért jókorát csavartak: a pályákon eltérő színű golyókat terelhetünk, melyek mind eltérően viselkednek, ezzel befolyásolva a játékmenetet. A zöldekre és a pirosakra például nem hat a gravitáció, a lilákra ellentétes irányban hat, a kékkel pedig begyűjthetjük a többi színt. A cél, hogy az idő lejárta előtt az egyes színekből megadott mennyiségű labdát juttassunk a célba, melyet egy sárga robbanás jelképez. A homokóra mellett a folyamatosan mozgó falakra és különféle pályaelemekre is érdemes figyelni, a sárga labda például ellöki a golyóbisokat. Maga a játék igen hosszú, a négy nehézségi fokozat egyenként 15, egyre komolyabb kihívást jelentő pályával várja a vállalkozó kedvűeket.

A játék a Unity játékmotorra épül, háromdimenziós grafikával rendelkezik, az egyszerű téma (nincsen szükség kidolgozott modellekre, a pályákat téglatestek és gömbök alkotják) ellenére vállalhatóan néz ki, ami az effekteknek is nagymértékben köszönhető. A folyamatosan mozgó háttér telitalálat, ám sajnos ebből csak egy van; néhány további kép sokat dobna a változatosságon. Ugyanez igaz egyébként a pályaelemekre is: a színek és a textúrák variálása fel tudná dobni az egy idő után monotonná váló megjenelítést. A negatívumok közé tartoznak továbbá a néhol előforduló grafikai hibák: bizonyos effektek hajlamosak átlógni a falakon. Pozitívum viszont, hogy az angol mellett a magyar nyelvet is támogatja az alkalmazás. Az irányítás a telefon döntögetése helyett a pálya mozgatásával történik, a labirintust az y tengely körül forgatva terelgethetjük a labdákat.

Mindent összevetve egy jópofa, valóban kihívást jelentő játékot ismerhetünk meg a Gravity Maze Galaxy személyében, melyen grafikai szempontból azért van mit csiszolni. Letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a hivatkozáson lehet.

Értékelés: Gravity Maze Galaxy (Android 2.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 6 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

  • Tegra Zone - nem csak tegrás eszközökre

    Az NVIDIA játékajánló alkalmazása immár lapkakészlettől függetlenül elérhető az androidos készülékekre.

  • Alkalmazásbemutató: Fantasy Breaker

    Ma egy magyar fejlesztésű, androidos és iOS-alapú készülékekre is elérhető alkalmazást mutatunk be, mely a faltörő játékok kínálatát erősíti.

  • Alkalmazásbemutató: BADLAND

    Hangulatos grafikával és addiktív játékmenettel támad a BADLAND, mely iOS és Android mellett BlackBerry platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

    Androidos és iOS alapú készülékekre is elérhető a Plants vs. Zombies második része, a változatlan alapreceptet számos új pályával, ellenféllel, zöldséggel és kihívással egészítették ki.

Hirdetés