Alkalmazásbemutató: Smart Blocks és The Magic Four

Mindig nagy öröm számunkra, amikor olyan alkalmazásokat mutathatunk be a Mobilarenán, melyek egyszerre mondhatják el magukról, hogy magyar fejlesztésűek és világszínvonalúak. Ha pedig egy cikkben két ilyen alkalmazásra is sort tudunk keríteni, az már azt jelenti, hogy egy nagyon jó napot tudhatunk magunk mögött.

Az Aries Microvision által fejlesztett alkalmazások közül a Smart Blocks névre hallgatóval érdemes kezdeni a sort, egyrészt azért, mert az abc-sorrend is ezt követeli meg, másrészt azért, mert a két alkotás közül ez az érdekesebb. Első ránézésre azt is hihetnénk, hogy valami Tetris-klónról van szó, de ha alaposabban megnézzük a képernyőfotókat, láthatjuk, hogy erről szó sincs. A játék célja csupán annyi, hogy a pályákon látható üres területeket (melyek sötétebb színűek a körülöttük lévőknél) feltöltsük a rendelkezésre álló geometriai formákkal. Ezek hasonlóan néznek ki, mint a már említett Tetris elemei, de sokkal többféle forma áll rendelkezésre.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A feladat első ránézésre nem tűnik túl összetettnek, az első nyolc-kilenc pályán villámgyorsan túl is jutottam, majd amikor már pont nyeregben éreztem magam, jött az első olyan leosztás, ahol nem volt teljesen egyértelmű a megoldás, úgyhogy pár másodpercet gondolkodnom kellett. Az egészben az a zseniális, hogy a játékoson nincs nyomás, nem ketyeg az óra, nem kapunk pontot vagy csillagokat a gyorsaságunkért, egy idő után ugyanis már az is elég kihívást tartogat, hogy egyáltalán megcsináljuk a pályát, melyekből egyébként összesen 72 darab van, 6 világban, melyek között a látványvilágukban van különbség. A zene is nagyon kellemes, az összhatás nagyon jó, jó pár óra szórakozás van az egyébként 235 forintba kerülő alkotásban.

Kevésbé újszerű a The Magic Four nevű szoftver, mely tulajdonképpen a 4 a nyerő nevű társasjáték okostelefonos változata. Játszhatunk benne másik ember vagy a gép ellen, utóbbinál három nehézségi szint van. Jó funkció, hogy időlimitet is beállíthatunk, extraként pedig különféle kihívásokat is teljesíthetünk. Az irányítás kapcsán elsőre kissé furcsának tűnt, hogy először ki kell választanunk az oszlopot, ahova dobni akarunk, utána pedig meg kell nyomnunk egy külön gombot is; mindez persze csak addig tűnik felesleges bonyolításnak, amíg rá nem jövünk, hogy a nagy sietségben milyen könnyű is félrenyomni.

Mindkét szoftver nagyon igényes, kellemes látványvilággal és zenei háttérrel rendelkeznek. A Smart Blocks a kiváló ötlet és az egyre nehezebb pályák miatt emelkedik ki konkufensei közül, míg a The Magic Four csak simán egy jó játék. Mindkét szoftver ára 235 forint, Windows Phone 7 és Windows Phone 8 platformokra érhetők el, de hamarosan megjelenik belőlük a Tizenre szánt változat is, elvileg már elbírálásra várnak. Pár napja szerencsére próbaverzió is elérhető belőlük, a Lumia és egyéb Windows Phone készülékek tulajdonosai tehát bátran kattintsanak az alábbi táblázatban látható linkekre!

Értékelés: Smart Blocks (Windows Phone 7, Windows Phone 8, Tizen)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 7 / 10 pont 235 forint
Értékelés: The Magic Four (Windows Phone 7, Windows Phone 8, Tizen)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 7 / 10 pont 235 forint

Azóta történt

Előzmények

  • Az alkalmazáson belüli vásárlások

    A játékosok mindössze másfél százaléka vásárol ingyenes alkalmazáson belüli frissítéseket, akiknek mindössze tizede generálja a teljes pénzforgalom felét.

  • Alkalmazásbemutató: Snapdragon Glance

    A Snapdragon lapkák gyártója újabb alkalmazással jelentkezett, a Qualcomm ezúttal a képernyőzárra kínál információdúsabb és kissé zsúfolt alternatívát.

  • Alkalmazásbemutató: Energy Bar

    Egy androidos segédalkalmazást mutatunk be, mely az akkumulátor töltöttségi szintjének megjelenítését gondolja újra.

Hirdetés