Alkalmazásbemutató: BADLAND

Hirdetés

A napokban jelent meg a BADLANDS (igen, csupa nagybetűvel) androidos verziója, a többszörös díjnyertes játék így immár a Google mobil operációs rendszerén is elérhető. A program a pályafutását még április elején kezdte, ekkor jelent meg ugyanis iOS alatt, melyet később a BlackBerry platform követett. A Frogmind legelső játéka azóta bejárta a világot, a kétszemélyes finn fejlesztőcsapat szoftvere számos díjat is bezsebelt, miközben több millió letöltést és igen magas értékeléseket ért el, a sajtó és a végfelhasználók egyaránt meg voltak elégedve a programmal.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A BADLAND személyében egy igen érdekes koncepcióval rendelkező platformjátot tisztelhetünk. A főszereplő egy (adott esetben több, ugyanis néhány felvehető bónusszal osztódásra is képes) fura kis lény, mely félúton áll a denevér és a sündisznó között, a képernyő tapicskolásával repülésre bírható. A cél legalább egyet eljuttatni a pálya végén lévő csőbe, míg a kamera folyamatosan mozog előre; ha lemaradunk, vége a menetnek. Ebben számos tereptárgy és egyéb furcsaság próbál megakadályozni: leszakadó sziklák, gépágyúk, fogaskerekek és további nyalánkságok között kell lavírozni. A tereptárgyak között elszórva különféle bónuszokat találhatunk, melyek hatással vannak a : növelik vagy csökkentik a sün-denevérek méretét, pattogó labdává vagy éppen ragadóssá változtatják őket, illetve a sebességet is befolyásolják. A játék egyébként nem rövid, jelenleg két világot járhatunk be, melyek egyenként 40 pályát tartalmaznak, eltérő kihívásokkal és vizualitással megáldva, mely mellé többjátékos mód is elérhető.

A grafika telitalálat, a grafika egyből berántja az embert. A vizuális megvalósítás leginkább a World of Goo és a Limbo című műremekeket idézi, utóbbi kissé nyomasztó hangulatát vidámabbra cserélve. Az előtérben lévő elemek (azaz lényeink és a tereptárgyak) alapvetően fekete tónusban tetszelegnek, a háttér a napszaktól és az adott pályától függő színben tetszeleg. Érdemes kiemelni a fizikát is, melybe a fejlesztők rengeteg időt és energiát ölhettek, az interakciók és az azokat követő animációk folyamatosak, nem hatnak idegennek.

Plusz pontot jelent, hogy a fejlesztők szépen kihasználják az Android legújabb feature-jeit. Google-fiókkal történő bejelentkezés után a Play Games alkalmazásban is megjelennek az eredmények (plusz persze újratelepítés után nem vesznek el a dolgaink), a KitKatben megjelent teljes képernyős mód a napokban érkezett meg egy frissítés formájában.

A BADLAND a különösen ajánlott kategóriába esik (illetve esne, ha a plecsniket appokra is rásütnénk), egy nagyon addiktív, eredeti és hangulatos játékot kapunk, melyből csak néhány jut egy évre. Az alkalmazás iOS és BlackBerry készülékekre fizetős, Android alatt azonban ingyenes (persze itt a reklámmentességért, a többjátékos módért és az egyéb nyalánkságokért kérik el a zsíros zsebbélelő zsetont), így a zöld robotos rendszerrel szerelt telefonokon ingyen is ki lehet próbálni.

Értékelés: BADLAND (Android 2.3.3+ / iOS 4.3+ / BB OS 10+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes / 897 forint / 1075 forint

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Plants vs. Zombies 2

    Androidos és iOS alapú készülékekre is elérhető a Plants vs. Zombies második része, a változatlan alapreceptet számos új pályával, ellenféllel, zöldséggel és kihívással egészítették ki.

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger 2

    A tavalyi év legjobb lövöldözős-zombis játéka újra támad, a második részben erősebb élőholtak, összetettebb játékmenet és fejlettebb grafika várja az embert.

  • Alkalmazásbemutató: Gravity Guy 2

    A Gravity Guy második része némileg változtat a sikeres előd játékmenetén, ám a koncepció változatlan: a gravitáció szabályait megszegve kell menekülnünk.

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

Hirdetés