Fonesalesman QiStone+ - drága kő

Hirdetés

A Fonesalesman kínálatában igyekszik ötvözni a hagyományos külső akkumulátorok képességeit és előnyeit a vezeték nélküli technológia kényelmével, ráadásul mindezt kifinomult megjelenéssel párosítva. Nyilván egy plasztik féltégla is ugyanolyan jó szolgálatot tesz energetikai végszükség esetén, mint egy gondos tervezői munkával megalkotott darab, de mindennapi használati tárgyként azért jogosan merülhet fel az igény olyasvalamire, ami a praktikumon kívül kissé természetesebben idomul a környezetünkhöz, netalán esztétikusnak mondható. A funkcionalitásra vonatkozó elvárások azért nagyjából tárgyilagosan megfogalmazhatók, a design viszont szubjektív, de a természet ihlette textúrák és diszkrét formavilág valószínűleg még jó darabig nem megy ki a divatból, nem véletlen, hogy az elektromágneses hullámokon kívül a Fonesalesman is ezt igyekszik meglovagolni.


[+]

Habár a WoodPuck nevű, vezeték nélküli, de maximum a hálózati kábel és az aljzat viszonylatában hordozható, bambusz – csak a jegyzőkönyv kedvéért, tehát a nevével ellentétben nem fa – töltőpad is meggyőzőnek tűnik, nekünk ezúttal a közönséges kavicsra emlékeztető, teljesen mobilis és multifunkcionális QiStone+ külső akksi - töltőpad hibridhez volt szerencsénk. A csomagolás is tükrözi az öko-szemléletet, noha a termék szándéka és főleg az árcédula alapján is prémium kategóriásnak tűnik, ennél egyszerűbb, újrahasznosított, mindenféle sallangtól mentes kartondobozkát ritkán látni.


[+]

A szinte már gyanúsan érdektelen dobozt kinyitva máris előkerül a lényeg, alatta pedig a használati utasításon és garanciajegyen kívül egy kevésbé naturális árnyalatú hordozószütyőt és két microUSB kábelt találunk. Hálózati töltőfej nincs, bár talán illene, hogy legyen, felfoghatjuk a környezettudatos koncepció részeként, mivel a cucc kompatibilis bármilyen hagyományos, okostelefonhoz szánt fejjel, ilyennel pedig valószínűleg ugye rendelkezünk. A csomaghoz még jár egy Qi töltés fogadására alkalmas tok is, amennyiben iPhone 6-osunkat szeretnénk felvértezni a vezeték nélküli tölthetőség szuperképességével.


[+]

A 10,5 x 7,2 x 2,0 centiméteres kiterjedéssel bíró eszköz valóban megtévesztésig hasonlít egy dekorációs elemként is használatos kőre, persze a hátsó élen található microUSB és USB nyílás azért gyanús. A kis lábacskákon fekvő, szürke kavics elején négy darab indikátor LED, mellette jobbra pedig diszkrét márkajelzés kapott helyet, a bal élen pedig egy további, kék színű LED csík, ami a töltés megkezdését jelzi, ha a félreérthetetlen akusztikai szignál elkerülte volna a figyelmüket. A márkajelzést megérintve aktiválhatjuk a zöld ledeket, amelyek a belső telep aktuális töltöttségi szintjéről tájékoztatnak. A kijelzés megközelítőleges, a négyes felállásból értelemszerűen pöttyönként 25%-ra következtethetünk. Az alján termékmegnevezés és rövid specifikáció díszeleg, amelyből rögtön meg is tudhatjuk, hogy a mini-macskakő teteje adó-, az alja pedig vevőegységgel van felszerelve, tehát őt magát is tölthetjük megfelelő eszközzel vezeték nélkül.


[+]

A 4000 mAh-s belső teleppel bíró eszköz azért manapság nem biztos, hogy egy teljes feltöltésnél többre hivatott, a teszt során asszisztáló Galaxy S7 Edge 3600 mAh-s akkumulátorát számszakilag csak egyszer tömhetjük tele, plusz a maradék. Viszont nem véletlenül mellékeltek két darab, egy 15 centiméteres és egy másfél méteres microUSB kábelt: a kavicsba és a kavicsra is pakolhatunk eszközt, akár egyszerre is. Míg az arra alkalmas haldokló Qi technológiával regenerálódik, addig bármilyen más holmit is tölthetünk az 1 amperes USB kimenethez csatlakoztatott kábellel, a kettő közül ésszerűen a rövidebbel, míg a hosszabb a QiStone+ töltésénél lehet segítségünkre. Ha fogytán a kraft, energiabankunk készséggel táplálkozik hálózati töltőfej segítségével, másik Qi padról, vagy számítógépről is.


[+]

Sajnos arról még a remek support ellenére sem kaptunk hivatalos információt, hogy mennyit nyom a termék, persze megmértük, aminek nem hitelesített eredménye diszkrét 120 gramm lett, tehát a hordozhatóságnak nem csak a kompakt méret, de a tömeg is kedvez. A furcsa-kék szütyő mondjuk igény szerint hanyagolható. Egyértelmű, hogy mutatós termékről van szó, a használat kényelmes és evidens, a legtöbb enteriőrbe gond nélkül passzol, hovatovább dekorációs elemként sem elképzelhetetlen, de minden előnye ellenére azért mégiscsak sokalljuk azt az árat, amiért cserébe kissé szűkösnek mondható energiaforrást kapunk, mutasson az bármilyen elegánsan is. A duplája esetén már tudnánk lelkesedni, de 80 dollárért jobban örülnénk, ha a tárolható milliamperek száma is legalább 8-assal kezdődne.

Előzmények

Hirdetés