- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
ZOPO ZP999 PRO LION HEART / 3X
Új hozzászólás Aktív témák
-
kupecke
csendes tag
-
Hujikolp
őstag
Az érintőm valószínűleg haldoklik. Nagyon gyakran, a jobb alsó pontban érzékel érintést...
Vehetek új touch + kijelzőt...[kép] a jobb szélén. A magenta csíkot progi teszi oda, az egy gyorselérési menü.
-
törölt tag
Köszönöm a tippet!
Tegnap hazajöttem, ma felhívtam őket. Odamentem, már elő volt készítve a panel. A srác helyben kicserélte. A GPS antennát is megpiszkálta, de még nem jöttek elő a hódok, otthagyni meg nem akartam. A hálózattal úgyahogy elhelyez a térképen, és van három PNA -m. Majd csak lesz valami. Legfeljebb majd otthagyom mélyebb tuningra. Viszont, újra rendesen megy az USB portom, és másfél év után megint van mikrofonom. Tök fura. -
törölt tag
sgaga:
Sztem a kérdésedet ne priviben, hanem inkább itt, közösen boncolgassuk! Ez az én véleményem:
Nem vagyok híve a ROM -olgatásnak. Szerintem, nincs benne akkora csont. Azért használok gyári helyett Marsapa -t, mert deodexelt, amin stabilabban fut az Xposed framework. Ennyi. Én nem tudok a gyári 4.4.2 - nél újabb verzióról. Tavalyelőtt decemberben megvettem, januárban felraktam a Marsapa V4 -et, és ez a teló ezzel fog kimúlni. Engem nem kapott el a kényszeres Androidverzió frissítési járvány. KK -en is minden működik, amire szükségem van, és sztem ami jó, azt nem kell piszkálni.
-
törölt tag
válasz vohanyi #3360 üzenetére
Itthon, mini PC -n Android 6 alapú RemixOS -t használok (ezt is azon írom) Hát, ami a Google munkásságát illeti, én nem látok olyan egetverő fejlődést egy rootolt KK lehetőségeihez képest. Egyáltalán nem fogott el a vágy, hogy Marshmallow -t használjak a telón. Két éve, ha választhattam volna, akkor 4.3 -at használtam volna. Most is.
[ Szerkesztve ]
-
vohanyi
senior tag
válasz #79335424 #3361 üzenetére
Ami számomra 'érdekes', programozo etikus hacker barátom esküszik samu note-ra,de soha többé KK... értelmes okot desingen kívül nem tudott mondani, csak apróságok,amire speciel nekem nincs szükségem. Mivel nyílt forráskód/rootolt mienk is, aki ért hozzá, bármit meg lehet csinálni, aki nem ért.. olvasson, ha "csodát" is akar..
[ Szerkesztve ]
-
silver10
aktív tag
Na kicseréltettem én is az USB segédpanelt. Nem mindig érintkezett jól. A Mobilamb-tól rendeltem 3600 ruppóért. A helyi maszek szervizes ránézett és annyit mondott: "Ezt inkább nem javítanám." Mondtam neki, nem kell garancia, ügyesek vagytok, szerintem gond nélkül kicserélitek. Tökéletes a csatlakozás+ a mikrofon is. 2000 jó magyar valuta volt.
Ui.: a kijelzőm tökéletes még, nincs semmilyen folt és edzett üveg védi. A rendszer akadásmentes, nemrég vírus miatt TWRP-vel vissza lett rakva egy korábbi jó+ Titániummal a különbségek, frissítések. A GPS-m a korábbivigazítás után rendben.[ Szerkesztve ]
-
vohanyi
senior tag
3200mAh akksi jövő héten uton lesz felém pár db. Klikk
-
silver10
aktív tag
válasz vohanyi #3365 üzenetére
Ebben mi a trükk? Más technológia? Mert úgy sejtem a méretek egyeznek a 2700 mA-es akkuval. Remélem nem csak a sok kínaira jellemző „átcimkézés". Mert, ha valóban ekkora kapacitású, akkor lehet én is rendelek. 2 éve, mikor vettem a telót, 2 akksival vettem, 3 havonta cserélem őket. Így még elég jól bírják, de ki tudja még meddig.
-
Hujikolp
őstag
Kicsit visszatértem ide, mivel a másik teló most szervizben van.
Meglepően magas a cella készenlét fogyasztásom. 35%. 3G és 2G egyszerre. Nálatok mennyi szokott lenni? Marsapa v4 van most rajta.[ Szerkesztve ]
-
kupecke
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Telefonunkat a babánk kb. fél m magasból leejtette. Műanyag tokban esett parkettára, nem látszik rajta külsérelmi nyom (ennél már sokkal nagyobb pofonokat is kapott), viszont életjelet sem ad. A PC sem látja USB kábellel rákötve. Szerencsés esetben csak kontakthibája keletkezett, vagy valamelyik sérülékeny alkatrészt kell kicserélni benne. A belső műanyag burkolatot is leszedtem róla, ki-behúzogattam a csatlakozókat, nem láttam rajta eltört forrasztást (igaz, hogy nem volt nagyítóm), ez az akció sajnos nem járt eredménnyel. Ha belibegek vele egy nagy formátumú hazai szervizbe, ott 2-3 órás "nézegetésért" kifizetem a telefon értékét, az ezen felüli kiadás már bukta. A nálam hozzáértőbbek abbéli segítségét kérem, hogy megtaláljam a hibát, illetve azt szeretném kideríteni, hogy ilyen tünet jellemzően melyik alkatrész(ek) cseréjét vonja maga után. Szívesen vinném a cuccot nem lekaszálós hozzáértő szakemberhez is.
Nagyon várom a segítséget! -
Hujikolp
őstag
válasz kupecke #3371 üzenetére
Multiméterrel mérd meg az akku feszültségét.
Bizonyosodj meg arról, hogy ha az akku benne van, akkor az aranyozott csatlakozók biztosan hozzá érnek-e az akku kapcsaihoz. (egy picit feljebb tudod tolni az akkut)
Ha eddig semmi, akkor szedd szét, és bekapcsolás előtt előbb a procit nyomd le a nyáklapra. Ha törött a forrasztás, akkor nyomásra hozzáérhet. Az árnyékoló lemezt előtte óvatosan vedd le. Tedd meg ezt az energia ellátó ic-vel is. Nagy szürke tekercsek vannak körülötte.
Ha továbbra sem megy, akkor szólj, megnézhetem neked. Olyan helyen dolgozok, ahol van röntgen gép és BGA-zó is, ha újra kellene melegíteni. Újragolyózást nem tudok vállalni eszköz hiányában. -
kupecke
csendes tag
válasz Hujikolp #3372 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Az újraélesztést rögtön izmos pótakkumulátorral próbáltam először, de nem reagált a cucc. Kapcsolgattam az akkut az érintkezőkhöz hozzányomva is a telefont, ekkor is ugyanez történt. A processzort jó eséllyel beazonosítottam, nyomkodtam is elég masszívnak tűnik. Nem tudom azt, hogy a procinak vagy az energia ellátó ic-nek van-e árnyékolólemeze? Ha az előbbinek, akkor rossz alkatrészt nyomkodtam. Feltételezem, hogy az árnyékoló lemez fém, ennek tükrében megrángattam az összes fémlemezt, de nem mozdultak. Nagyítóval tanulmányoztam a cuccot, ami tekercsnek nézett ki, az mind szürke volt, és egységesen 3 mm körülinek láttam őket. Kicsit több támponttal még egyszer nekifutnék.
Azt gyanítom, hogy ezzel a megnézési ajánlattal kell majd élnem. Ez milyen időpontban és helyszínen valósulhat meg? -
Hujikolp
őstag
válasz kupecke #3373 üzenetére
itt a képen az a kis rész, hol a fekete fólia behorpad a közepén. ott van a proci, s az azt takaró fém lemezt lehet óvatosan leemelni az eészről. ezek alatt van hővezető párna, az kell majd a továbbiakban is. Ez alatt van már nem is emlékszem, hogy merre, az energia ellátó BGA. a többi shield nem levehető. az RF rész le van forrasztva, s a többi is.
A processzoron van rajta a memória (középen), s a háttértár egy külön memória.
A nyomkodásokat csak óvatosan, nehogy valami törjönÍrok pü-t az elérhetőségekkel.
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget...
Kaptam egy ismerősömtől egy Zopo 3x telefont, hogy nézzem már meg, amikor bekapcsolja "csak egy zöld robot hasában forog valami, majd hiba és újra kezdi a forgást" ezzel az üzenettel.
Flashtool-al feltettem rá az összefoglalóban szereplő -Gyári rootolt stock rom + Carliv recovery, mely után annyi változás történt, hogy nem a zöld robottal indul a telefon, hanem a recoveryvel, de nem a ROM-al :-(
Mondom, ha már recovery-m van dobok rá egy Marsapa v10-t. Fel is ment szépen, a telefon bekapcsolásánál meg is jelenik egy pillanatra a Marsapa logója, de továbbra is a recovery-be dob....Mit tudok tenni vele, hogy működésre bírjam?
Illetve keresnék hozzá akkumulátort, tudnátok ajánlani honnan vegyem?Köszönettel:
Bozsó Sándor
alias bsanya5Xiaomi Mi 11i
-
-
Jessus81
tag
Én kicsikém is átesett egy USB panel cserén
Ajánlani tudom a mobilamb nevű céget.
3600 FT a panel + ha béna vagy mint én, és szeretnéd ha beszerelnék, akkor + 3000 Ft.
Végre újra úgy áll a kábel a csatiban mint Katiban a gyerek, és 1 év után újra tudok headset nélkül telefonálni, mivel a mikrofon is jóPSN: Thorpapa
-
vakri
tag
Én még mindig nem adtam el a zopot, gondoltam odaadom a gyereknek, mert összetörte az övét. Rendeltem hozzá aliról egy ilyen aksit. Jó nagy átcseszés az egész, ugyanúgy 2700 mAh-s. Gondolom átcsomagolták az aksit másik borításba. Nyitottam egy vitát alin, majd referálok lett e eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
sbwolf
aktív tag
Ha legalább 2700-as az nem baj.(Csodák nincsennek.) Már rendeltem régebben az aliról "oigirnal zp999", na az 1800-as sem volt. 40% ig normál merülés, onnantól egyből 0%.
-
vohanyi
senior tag
Amit az 'új', 3200-as akksiról irtok,val.szeg nem igaz.
Megjött nekünk is 3db, a 3200-as, Zopo 998/999-be veló,bár csak a 999-et írják hozzá.
Ami tény: kipróbáltam 2 db. 998, és 2 db 999-ben is, teljesen mindegy, hogy 2400, 2700, vagy az uj 3200Mah-ást rakom bele, azt irja ki akár az Aida, akár a cpu-z, vagy bármely rendszerelemző progi, ami a flash-elés utáni rom felrakásánál benne volt.
Pl. Zopo998 - 2400-at ir ki, pedig régóta 2700-as van benne,amivel lazán elmegy 2 napot,éjszaka kivételével állando net-kapcsolat,gravitybox fent,és FB..stb használat mellett, de 3200-asnál is 2400-at ir ki.
És ez bizony igaz a 999-re is,bármelyik akksit rakom bele, 2700-at ir ki...
Hogy a 3200-esnek mennyivel tovább birja, majd 1 hét mulva. Akinek hirtelen 40%-ról kikapcsol, na az nem akksi hiba, beragadt egy-két folyamat,erre valok a segédprogik, Du Battery Save-ami optimalizálja,és ki is lövi,ami nem kell,Du Speed boster..stb..stb..Összegezve : nincs itt semmi hamisítás, újra csomagálás..- sz.tem !
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
A 3376-s hozzászólásra nincs senkinek ötlete?
Köszi
SanyaXiaomi Mi 11i
-
-
bsanya
aktív tag
válasz vohanyi #3394 üzenetére
Köszi, de ez mit is jelent?
Van rajta recovery, ha itt nyomok egy full wipe-t, akkor elvileg minden törlődik, nem?
És az install (Marsapa v10) teljesen le is fut, sőt a bootolás elején meg is jelenik a Marsapa logója, de mégis visszadob a recoverybe...
Ezt a flash-elés/felépítés dolgot leírnád nekem?Köszi
SanyaXiaomi Mi 11i
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest