Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz MasterDeeJay #72009 üzenetére

    Attól függ, hogy ott a CSM pontosan mit jelent.
    Van ahol csak Legacy/CSM only és UEFI only bootolás van, ahol a bekapcsolt CSM utólagos kikapcsolása ilyenkor értelemszerűen rendszerindítási problémát okoz, meg ha eleve Legacy/CSM mód szerint lett telepítve a Windows.
    Más PC-knél a Legacy + UEFI kettős bootolás is működik Legacy first / UEFI first opciókkal, ahol ilyenkor a CSM utólagos kikapcsolása nem okoz rendszerindítási problámát, meg ha eleve UEFI szerint lett telepítve a Windows.
    + Ott van még a Secure Boot, ahol megint PC illetve BIOS/UEFI függő lehet, hogy csak kikapcsolt CSM mellett kapcsolható be, vagy akár bekapcsolt CSM mellett is használható.

    "Csak uefibe jó nekem."

    Mármint ha a Windows 7 & Windows 11 dual boot miatt kell a Windows 7-nél is UEFI szerinti telepítés, akkor az pont nem létszükséglet akkor, ha az imént említett Legacy/CSM + UEFI kettős bootolási lehetőség van annál a PC-nél. Ahol olyankor a Windows 7-et lehet Legacy/CSM, a Windows 11-et pedig UEFI szerint telepíteni és bootolni, a váltáshoz F12 / egyéb billentyűvel előhívható menüben kiválasztani egyik / másik meghajtót, vagy az Legacy first / UEFI first opciókat használni, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák