Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    Szervusztok!

    Lenne egy kérdésem Windows licenszeléssel kapcsolatban. Van egy notebookom, amihez Vista Home Basic járt. Ezt használtam elég sok időn át. Nemrég próbaképpen feltelepítettem a Win 7 Enterprise próbaverzóját és eléggé megtetszett. Kiderült közben, hogy valószínűleg megelégednék a Windows 7 Home Premium funkcióival, szóval azon agyalok, hogy kéne vásárolni belőle. És itt jön a problémám.

    Ha dobozos Win 7 Home Premiumot akarnék venni az egy picit drága mulatság, de legalább egy esetlegesen új asztali gépen is használnám, ha már nem kellene a notebookon.

    Az upgrade verzió ára valamivel több mint a fele az előbbinek. Viszont rémlik valami, hogy ha OEM-et upgradelek vele, akkor ez is kvázi OEM lesz, szóval ha netalán elromlik a notebookom, akkor bukom a Win 7-et is.

    Szerintetek melyik érné meg jobban, vagy van valami, ami felett átsiklottam? Szóval ha az upgrade FPP-nek van jelölve, akkor átvihető-e olyan gépre is, amin nem volt korábbi Windows. Próbáltam átbogarászni az upgrade EULA-ját és onnan az jött le, hogy nekem a nem upgrade kellene, ezért kérdezlek benneteket hátha van remény egy kis spórolásra :) .

    A webshop szerint:
    Win 7 Home Premium Upgrade-dobozos verzió (FPP) kb. 26000Ft
    Win 7 Home Premium dobozos verzió (FPP) kb.42000Ft

    Előre is köszönöm a válaszokat. :R

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák