Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz atesss #11920 üzenetére

    Igen, sajnos mindig akkor gondolnak a felhasználók a különböző védelmekre, amikor már megtörténik a baj.

    Röviden a BitLocker-ről: csak Ultimate és Enterprise változatban érhető el, kifejezetten adattitkosítához kifejlesztett szolgáltatás, amellyel belső lemezeket/partíciókat és a BitLocker To Go segítségével külsö, hordozható adattárolókat lehet titkosítani. Nem visszafejthető a titkosítás, ha a titkosító kulcs elveszik, nincs lehetőség az adatok visszanyerésére. A W7 esetén biztosan olvastál már a 100 megás rejtett partícióról. Na ennek a megléte, a rendszerpartíció bitlocker-rel való titkosításához nélkülözhetetlen. BitLocker mélyvíz

    Ingyenes alternatíva lehet pl a Truecrypt ill. olyan vírusvédelmi programok alkalmazása(pl Kaspersky Pure), amelyek képesek titkosított partíciókat létrehozni, azt elkülönítve kezelni. Az ilyen adat-tárterülethez csak jelszó birtokában lehet hozzáférni, az ezen partíciókon tárolt adatokhoz nem lehet hozzáférni kulcs/jelszó hiányában.

    Jelszókezelő alkalmazások is igen hasznosak tudnak lenni, pl a KeePass, Sticky Password, LastPass stb, amelyek egy titkosított adatbázisban tárolják email, honlap stb accountjainkat, van amelyik ki is tölti bejelentkezéskor a form-ot és olyan is van, ami cloud-ban tárolja a jelszavakat. Kényelmes, de nem ajánlott pl a böngészővel megjegyeztetni belépési adatokat.

    ha valaki email klienst használ (Outlook, ThunderBird stb) és több email fiókja is van, akkor az megint csak kényelmes szempont, hogy a levelezőprogi jegyezze meg a fiókadatokat, hogy ne kelljen a több fiók esetén megadni egyesével, ugyanakkor illetéktelen kezekben fél perc alatt kinyerhető az összes mail account adata is. Erre azt szoktam javasolni, hogy ha több email fikja van a usernek, akkor a legmegbízhatóbbat válassza ki, és a többi fiókra érkező leveleket erre az egyre irányítsa át a többi fiókból. Ennek az egy megbízható email-nek meg nem nagy fáradtság begépelni alkalmanként a jelszavát az email kliensbe levelek fogadásakor, így a z email kliensben sem kell megjegyeztetni a jelszót.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák