- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
Új hozzászólás Aktív témák
-
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Kérdés: páromnak van ilyen telefonja, és -mivel az enyémen nincs play store, néha én is kézbe veszem- mostanság akár 1 nap alatt is többször találkoztam azzal a problémával, hogy a wifi térerőt jelzi a készülék, de szürkével és nem tud adatot forgalmazni rajta. Ezt mindig akkor csinálja, ha "ébresztem". Ha használom, nem veszíti el a kacsolatot. Ekkor minden esetben az a megoldás csak, ha kikapcsolom a wifit, majd újra be. Ekkor helyreáll.
A másik gond, hogy teljesen random, néha mikor nincs használatban gondol egyet, és erőből elkezdi megzabálni az aksit. Ez ennyit jelent, hogy pl éjaszaka, mikor a kutya nem nyúl hozzá, esik 50-60%ot az akku töltöttség. Viszont ezt sosem csinálja, ha használatban van pl napközben, csak akkor ha nem nyúlunk hozzá. Ez azért van, hogy így ösztönözzön a google a használatra? Tud erre valaki megoldást, úgy hogy ne kelljen túl bonyolult műveleteket pl ROM cserét csinálni, mert az nekem már a bonyolult kategória.... -
dioka7
senior tag
Nem a wifit ébresztem hanem a telefont, és olyankor a wifi jele az értesítési sávon szürke (nem kék mint ahogyan alapból lennie kellene. Ébresztés: hát izé... mikor feloldom a képernyőzárat. Szóval sötét a kép és "felébresztem"
Az adatkapcsolatot nem kapcsolja be, nincs is rajta mobilnet, egyik kártyán sem, viszont a wifi se megy emiatt, ami azért zavaró, mert így nem is szinkronizál semmit. Se mailt, se más netes dolgokat (időjárás widget, vagy whats app, ilyekmik...)[ Szerkesztve ]
-
-
dioka7
senior tag
válasz xpedient #1234 üzenetére
Pandawillről rendeltem 199$+16GB kari+Singapure post=212$
A vámoláshoz már bekérték a számlát (múlt héten szerdán küldtem be), az összeget még nem tudom mennyi lesz, mert ilyenkor már "utánvéttel" hozza a postás, ha fizetek azonnal adja is a telefont, remélem ma vagy legkésőbb holnapra kezemben lesz.
GPS tesztes vagy összehasonlítós oldalt nem tudok, nekem Newman N2-m van, ennek qrva jó a GPS-e, A-GPS-el 10mp alatt, anélkül 40-50mp alatt talál jelet, amit kocsiban is tud tartani fixen (bármilyen tempónál), és kb 15-20ból 1x van hogy félre pozícionál, de pár mp. alatt korrigája. Telefonban ennyire jó GPS-t még nem láttam (bár nem sok készülékem volt). A tesztekben én is láttam, hogy a K18-nak lehúzzák a GPS-ét csak nem akarom elhinni az N2 után, hogy tényleg ennyire elb@szták volna. Ha tényleg rossz akkor megy eladásra, mert sokat vezetek így használom is bőven. Remélem, hogy a sok belerakott extra ellenére nem lesz gagyi, nálam az N2vel már bizonyította a Newman, hogy telefont csinálni, normálisat és minőségit. A K18at meg majd meglátom, jelzek ha megjött! -
dioka7
senior tag
válasz xpedient #1240 üzenetére
Engem az igazából nem érdekel, hogy épületen belül talál-e jelet a GPS, mert az eddigi 30 évem alatt egyszer sem tévedtem el a lakásban! De ha elő is fordul az kb 95 évesen lesz addigra meg már ez a technika elavult lesz. Nem tudom, hogy tényleg rossz lesz-e benne, de nálam az a "jó" kategória, ha mondjuk 40-50 mp alatt megtalálja, hogy hol vagyok. Azért nem zavar ez az idő, mert ennyi kell a "rendes" GPS-nek is hogy jelet fogjon, innentől ennyi nálam belefér.
-
dioka7
senior tag
válasz xpedient #1244 üzenetére
Pontosítok amit írtál az igaz 150 euroig, de fölötte még van 2,5% vám is. Viszont a 30% nagyjából jó sacc
Igen, az MTK-s telefonoknál volt/van gond a GPS-el, viszont azt olvastam, hogy a ......92-es végű 8 magosaknál rendezték ezt a hibát, így remélem ez nem lesz gond nálam, de ha végre megjönne akkor tapasztalatot is tudnék írni.[ Szerkesztve ]
-
dioka7
senior tag
Tudom, de írtam fentebb, hogy a mostani N2-mben is A-GPS-el kb 10 mp, anélkül kb 40-50 mp a jel fixálása. Nálam ez pont elég. Ha ennyit fog tudni a K18 akkor az N2 megy eladásra. Csak pl a normál GPS készüléknél, a win CE op. rendszerrel csak az hogy bekapcsoljon, az kb 1 perc, és onnan még 40-50 mp a jel megtalálása, és ha mindezt belevesszük a telefon még mindig jobb (mert mindig be van kapcsolva, így a boot időt megspórolom) akkor is, ha akár csak másfél perc alatt fog jelet. A meleg indítás, meg az, hogy a GPS készüléket lehet altatni az más dolog, azt most hagyjuk, mert a tel. is gyorsabban fog jelet, ha melegen indítod, mert pl előtte 10-15 perccel még navigáltál.
-
dioka7
senior tag
Még 1 gondolat: a páromnak a w450 mellett van egy star butterfly s5, és az marha gyorsan fog jelet épületen belül is, de mégis egy kupac kaki, mert folyton elveszti. Navigálni lehetetlen vele, kb 5 mp-ig tartja a jelet, aztán elveszti, aztán megint megtalálja, megint elveszti, és így tovább. Szóval navira alkalmatlan, de gyorsan jelet fog épületben is, és ha egy helyben állsz akkor zsír. Ha megmozdulsz meg kuka...
-
dioka7
senior tag
Sziasztok!
Páromat aki mindeddig boldog (tényleg!) tulajdonosa volt egy W450-nek, szülinapjára megleptem egy hongmi 1S-el! Emiatt, ha átköltözött az új tel-be, akkor a W450-e eladó lesz. Sárga hátlappal van, átlátszó műanyag védőburkolat, fóliás kijelző, így a külseje makulátlan. A belsejét mindenki ismeri (itt legalábbis), az kevésbé makulátlan, de sosem volt mókolva, a vele kapott 4.2.2 andoroiddal kapná a vevő. Egyébként nincs baja, a szokásos telefonáláskor bealszik és kb heti 1x elfelejt felébredni "bug"-on kívül, de ezt az asszony már rutinosan akku ki-be megoldással lekezelte. Volt mikor 1 nap 2-3x is előfordult, de pl. az utolsó 2 hétbn 1x sem csinálta, lehet hogy sejtette, hogy ezek nálunk az utolsó napjai. Céges telefonnak volt használva napi 8-10 telefonnal+e-mail olvasgatással. Február 10-én lett rendelve, onnantól él az 1 év pandawilles gari, számlát küldöm mailben. Árat még nem generáltunk hozzá, de ha érdekel valakit privátban írjon rám, szerintem megegyezünk! Akár alkatrésznek is jó lehet, vagy ha valakinek van egy rossz, akkor az helyett, és a régi megmaradhat alkatrésznek. A fórumosoknak elővételi joga van!
Bocs a hosszú irományért... -
dioka7
senior tag
Üdv!
Nem hirdetés, hisz még ára sincs, és még nem is eladó (csak az lesz). Csak gondoltam jelzem felétek, mert sokan kerestek elsősorban ék-t, de néha mást is, és talán így gyorsabban hozzájuttok mintha kínából/amerikából rendelitek. Ha emiatt letiltanak pár napra, akkor így jártam...
Azért köszönöm h figyelmeztettél! -
dioka7
senior tag
válasz voczipoci #1605 üzenetére
Szia!
Nem akarok tanácsot adni, mert nem értek annyira a telefonokhoz, de párszor én is beszívtam a GPS-el. Nálam és az asszonyom telefonjain, soha, semmilyen telefonon nem ment a GPS amiben MTK proci volt. Volt Star Butterfly S5, W450, HDC One, Newman K18 (8 magos "csoda"). Telefon szinten mind jó volt, de a GPS egyben sem volt használható. Ezeken kívül volt Newman N2-m, az már jó volt (nem is MTK-s) és most Xiaomi Hongmi 1S-ünk van (2db), mindenhol 10mp-n belül jelet fog (ez a Glonass-t is használja!) (Stockholmban, Németben, Pesten, Vidéken tesztelve) hidegen-melegen, házak közt, nyílt terepen, ennek mindegy milyenek a körülmények. Úgyhogy részemről annyi tanácsot adnék, hogy szerintem ne MTK procis telefont nézz, ha navigálni akarsz vele, vagy számolj egy bluetoothos kütyüvel pluszban. De lehet hogy másnak más a tapasztalata, én ennyi szívás után ehhez tartom magam.
(A családban van még egy jiayu G2F ami MTK-s. Ez fog jelet, de lassan és házak közt elveszti, úgyhogy bár ez a legpozitívabb, de ez is csak megerősített a fentiekben, ja és kocsiban sosem próbáltuk) -
dioka7
senior tag
válasz Fenyolori #1613 üzenetére
Szia, én a MIUI gyári email appjával voltam így, folyamatosan nyúzta a procit/szívta az aksit, és nem tudtam leszedni. Sok próbálgatás után rátaláltam erre, ha gondolod próbáld ki, de vigyázz vele, mert bármit leszed, gyári/nem gyári mindegy neki. Remélem segítettem.
-
dioka7
senior tag
válasz xpedient #1622 üzenetére
hát én Érden lakok, Pesttől 25km, és még sincs 3G térerő, szüleimnél a Jászságban még 2G se, csak az udvaron és ott is csak 1, max 2 egységnyi. Csak azért van mobilnetem, hogy ha kell navigálni akkor legyen, autópályán ok a térerő, de máshol használhatatlan...
Szerk: a térerő hiény miatt anno kihívtuk a T-t, kijött a szerelő és közölte, hogy ez normális, ki kell menni az udvarra ha telefonálni akarunk. Hát ezt nem minősíteném...[ Szerkesztve ]
-
dioka7
senior tag
Sajnos igaz amit írsz. Mi fél évig nem használtuk a tel-t, le volt téve, hirdettem 1 hónapig, el is ment volna, de a tali előtt 2 órával bekapcsoltam, gondoltam kipróbálom h jó-e, meg h le van-e törölve minden, erre nem megy az érintő. Senki hozzá nem nyúlt, le volt téve a polcra. Marha mérges vok...
Érdekesség h SIM kártyával megy, anélkül nem, de kártyával sem megbízható, néha jó-néha nem. -
dioka7
senior tag
válasz killer8586 #1681 üzenetére
Mi az a digitizer?
-
dioka7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.