Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz tibor23 #25887 üzenetére

    VoLTE mindharom nagy szolgaltato halozataban elerheto. Nekem sajnos nem VoLTE kepes a telefonom, szoval sajat tapasztalatom nincs a szolgaltatassal. A VoLTE mellett van nekik meg Wifi hivas lehetoseguk is, ami mondjuk rosszul lefedett teruleteken lehet erdekes es mar a maganelofizetok is megkapjak. A HD minoseg sem annyira elterjedt, az utobbi 1 honapban HD hivasom csak egy volt, az osszes tobbi esetben G711.

    En ugy gondolom, hogy itt a haldoklo nyugaton is lassan vezetik be az ujitasokat, de ezeket nalunk is siman adhatnak a nepnek. Pl. a wifi calling sokaig csak ceges elofizetoknek volt elerheto, aztan lassan kezdett lecsorogni a magan elofizetoknek majd a prepaid kartyasokhoz is.

    A problemat abban latom, hogy nagyon keresik a telko cegek a jol eladhato ujitasokat. Ott van pl. a sipgate-nek a simquadrat nevu szolgaltatasa. Mar 2013-ban adtak 1 db mobil es egy vezetekes szamot. Ez hozza volt rendelve egy simkartyahoz, amin aztan kicsorgott. De ezzel egy idoben barmilyen sip kepes keszuleken is csorgott a hivas. A webes feluleten tudtam allitani, hogy a telszamok kozul mi menjen ki. Akkoriban nem volt 4G es LTE, VoLTE. Meg lehetett oldani. Persze a nemet telekom tett nekik keresztbe.

    Manapsag meg tobb minden megoldhato technikailag, kerdes az, hogy akarjak-e engedni a mobil infrastrukturat uzemelteto cegek, hogy a kisebb, de innovativ cegek a megszokottol eltero szolgaltatasokat tudjanak adni a 4G halozatokon? A valaszt szerintem mindenki tudja :-)

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák