- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircsi21
csendes tag
Mondasz valamit... amilyen érdekesen volt ez az egész levezetve még az is tényleg előfordulhat, hogy novemberi Prime lemondásnál visszahúzzák a visszatérítést... Védekezni maximum úgy lehet, hogy realizáljuk a nyereséget, de akkor meg a rekordot futó Tesla növekedést bukjuk a továbbiakban. Hmmm... meglátjuk, lehet tényleg be kell áldozni még 1 hónap Prime-ot. Köszi a felvetést!
-
kircsi21
csendes tag
válasz pictigjis #1899 üzenetére
Hidd el, együttérzek! Én is irigykedtem a tarhálással megszerzett Super Deals-ekre (nem nálad).
Amúgy nálunk a (nagykorú) gyerekek jártak jól, én kimaxoltam a visszatérítésüket és megtarthatják a pénzt. Családilag csak 1 számlával "nyertünk" (feleség).
Nekünk iszonyat mázlink volt, hogy pont Lidl- t adtak 3 számlára is. Hetente egyszer szoktam bevásárolni ott, de akkor otthagyok 25-30e Ft-ot (5 tagú család). Most van több, mint fél milló Ft-nyi ajándékkártyám... de ez elfogy max. fél év alatt.
-
Fifi
őstag
válasz pictigjis #1899 üzenetére
"23 százaléknál 870 eurót (312 ezer forint) kell betolni vásárlási utalványba, hogy meglegyen a 200 eurós cashback maximum, míg 50 százaléknál 400-at (143 ezer forint), ami tényleg baromira nem mindegy!"
Persze nem mindegy, de szerintem még a 23% is ajándék.
Igaz erősen árnyalja még, hogy az az ajándékutalvány mennyi idő alatt "kopik el".Ha ezt valaki csak 5 év alatt éli fel, akkor meggondolandó, de ha1 év alatt elhasználod (312 eFt-ot nem nehéz), akkor onnan is nézheted, hogy miben tennéd ezt a 312eFt-ot 1 évre, hogy tuti többet hozzon. Sőt a hozamot ne 1 év múlva kapd meg, hanem mindjárt most a "befektetés" elején, amit újra felhasználhatsz (vagy hagyod még a Tesla részvényben )
-
pictigjis
senior tag
ha benzinkút játszott volna, instant get. de anélkül... van excelem sok éve, vissza tudnám keresni az auchanos költéseket, de annyira nem járunk oda, hogy hasraütésre is biztos vagyok abban, hogy az elmúlt öt évben összesen nincs 200 ezer forint költésünk ott. de biztosan azért kaptuk az auchant, mert tankolásra tényleg használtuk ott a kártyát, szóval az algoritmus végül is jót akart, de nem tudhatta, hogy külön cégbe szervezték azt a részleget, amit valójában használtunk (évek óta auchan 98-assal járunk)
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz pictigjis #1902 üzenetére
Hát igen. A benzinkutas sztorin is meglepődtem.
Ezek az akciók mondjuk eléggé megérősek már. Meg ahogy írtam, nekem alapból is az lenne nálunk is a sok amúgy is használt bolt miatt.Amikor regisztráltam egyébként akkor a szokásos módon indult a dolog. Ránéztem a listára és felmerült a kérdés bennem, hogy WTF? Ezt mégis ki tudja kihasználni? Semmi jó nem volt benne 2 hétig. Bejöttem a topicba, itt is az volt az utolsó 10 hsz, hogy ez kuka lett, ennyi volt a Vivid.
Gondoltam hozom a formám... de aztán mákom volt nekem is a még épp tartó 3 hónapos GBIT-tel. Azzal még lejárat előtt gyorsan áttoltam minden nyári vásárlást a közben visszatérő normális ajánlatokra.szerk: Egyébként megnéztem közben, elvileg van küldhető amazon ajándékkártya. Szóval ha van valakinek fölös kerete az szóljon. Bár igazából a Lidl-el is ugyanez a helyzet, de ez online talán egyszerűbben megoldható.
-
ACE-
addikt
Hát lehet én buzi vagyok de 30%-os Amazon utalványt kaptam. Rendeltem próbaképp egy telefont 380€-ért, meg is jött a 100€ visszatérítés. A telefon megérkezett egy Német depo-ba, ahonnan elálláskor 3€-ért visszaküldik az Amazonnak. Már könyvelve van a vásárlás, régebbi tapasztalataim alapján a refund-nál nem törlik a visszatérítést... keresztbe rakom az ujjam, és ha jó, akkor megnyertem.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
Ha végiggondolod ezek a visszatérítések a bankkártyahasználatra korlátozódnak. Nem az Amazon adja oda a vásárlás után a visszatérítést. Nem tudom mi van mögötte, de a szabályzatban sincs szó a visszatérítésekről... Ezért ez így is teljesen szabályos. Egyébként először a telefon rendelés valós volt, úgy volt hogy a feleségemé lesz, de időközben rájöttünk hogy Amazon-on csak 1 év gari van rá... és valószínű itthon nem is lehetne garanciáztatni, csak németben...
-
h1mpi
félisten
Nekem is sikerült behúznom a 100€-t a Peek&Cloppenburgban egy 72.000 Ft-os ajándék kártyával.
Amitől viszont frászt kaptam azaz, hogy korábban TSLA részvénybe tette, most pedig Modernába, ami napon belül esett 17%-ot. Azt hittem buktam 17€-t, de gyorsan redeemre nyomtam és jóvá írta a teljes 100€-t.Azt jól érzem, hogy a Prime kb. semmit sem ér, ha nincs Super Deals-em?
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
anadroid
senior tag
Nem lehet bukni, legfeljebb nem nyersz rajta, így van kitalálva. Ezek urak
A Prime nem igazán nekünk szól.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
sb
veterán
Így nyilván más, ha normál vétel volt... ez előfordul.
Amúgy pedig természetesen nem az amazonra gondoltam, hanem a Vividre. Előbbinek semmi köze a cashbackhez.
Bár őszintén, nem néztem utána úgyhogy fogalmam sincs mi a Vivid üzleti modell lényege amiből ki tudják fizetni az amúgy is izmos, 5-10%-okat, most meg a 20-50%-okat. De ha vásárlás sincs mellé, ami az alapja lenne akkor gondolom nem lesznek vidámak ha esetleg tömeges.Fura, hogy nincs szabályozva. Nemrég volt róla szó másik topicban, hogy az Ersténél pl. a usernek kell szólnia, refund volt így visszatérítés stornó legyen, különben elvileg kivágják.
-
ACE-
addikt
Ez a Moderna csodálatos, amit nyertem Tesla-n, azt most pár nap alatt el is buktam rajta...
-
anadroid
senior tag
-
pictigjis
senior tag
válasz anadroid #1916 üzenetére
nem biztos, hogy "valtott". a vivid jatekaban ez a szar, hogy nem tudod varialni a portfoliot. ha akarmikor korabban volt kivalasztva moderna, es abba ment reward, az abban is marad, hiaba valtasz utana teslara az "uj" cashbackek fogadasara. es hat a moderna sem ment rosszul korabban, szoval nagyon is volt helye egy diverzifikalt portfolioban, de a vividnel nem tudsz reagalni ezekre a fejlemenyekre
-
Fifi
őstag
válasz pictigjis #1918 üzenetére
Igen és ugyanezen tőről fakad az is, hogy a Stock Rewards-ot csak egyben lehet pénzre váltani, jó lenne, ha annak tört részét is lehetne választani. Tudom, akkor meg jönne az a probléma, hogy melyik stock kerüljön eladásra. Melyik cég, FIFO, LIFO, HIFO, LOFO elv alapján ... Nagyon elbonyolítaná, így egy huszárvágással megoldották a problémát: csak egyben vagy sehogy.
Mondjuk egy olyan opciót nem lenne nehéz leprogramozni, hogy egy cég papírjait teljes egészében, így ACE- is el tudta volna adni időben a Modernáját, a Teslája meg maradhatott volna.
Gondolom ez direkt működik így, hogy aki a részvényekkel akar "üzletelni", azon ügyfelek használják az investment szolgáltatásukat.
-
anadroid
senior tag
válasz pictigjis #1918 üzenetére
Nem így van. A pénzre váltásnál, amikor lenulláztad a visszatérítést, tudsz váltani. Tavaly december végén én is átváltottam próbaként a Modernára, aztán 3-4 nap múlva sikítva menekültem vissza a Teslához.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
anadroid
senior tag
Nem így kell csinálni. Amikor nyerésre állsz, és úgy érzed, közeleg a csúcs, akkor ki kell szállni, és egy új menetet kell indítani.
-
Fifi
őstag
válasz anadroid #1928 üzenetére
Ezt könnyű mondani!
A saját accountomon május 17-én volt az első cashback tesla részvényben.
Így néz ki a TSLA Chart.Én már szeptemberben el akartam adni. Most kiszálljak vagy ne?
És a családtagok többi számláján? -
anadroid
senior tag
Igen, különben nem jelenne meg.
-
Fifi
őstag
Nálatok működik a bankkártyás top-up?
Próbálom curve mögött revolut, zen kártyákkal és ugyanezekkel direktben a feleségem accountján, de mindig visszaugrik a feltölteni kívánt összeg oldalára.
Hibaüzenet, elutasítás sehol ...Sajátomon nem tudom tesztelni, mert elértem a 200€-s limitet.
-
anadroid
senior tag
Nekem Zennel direktben megy. Hétvégén mindig azzal töltök, mert nem "bűntet".
-
Fifi
őstag
A feleségem saját nevén lévő Revolut kártyájáról akartam feltölteni, a saját Vivid számlájára és ezt a Revolut kártyát Vivid account feltöltéshez még soha nem használtuk.
Lehet még nála nincs engedélyezve a kártyás feltöltés?
Azonos a Vivid app verziónk (1.65.1 1596), de nála nincs a Total balance alatt a "+TOP UP" lehetőség, csak a Main pocketen belül az "+Add money"-t választva próbáltam a kártyás feltöltést. Az az érdekes, hogy a "Debit or Credit card" válaszható, nincs ott lakat, viszont ahol nekem a kártyás feltöltés limit van (most épp 0/200), ott nála nincs semmi.
Eddig nála soha nem próbáltunk TOP UP-ot, mert volt mindig az én Vivid számlámon pénz és onnan küldtem át neki. Most viszont kellett volna több € gyorsan, de nálam a keret kifutott, nála meg nem működött.
Jobb híján elküldtem már SEPA-n, elnapoljuk hétfőre a tranzakciót.#1938 anadroid:
Én is Zen-en váltottam (hétvége van és a Revolut keretet is elhasználtam), onnan feltöltöttem saját Revolutra, átküldtem feleségem Revolutjára és innen ment volna az ő Vivid-jére.Szerk:
TOP UP-nál van megkötés, hogy a cardholder azonos legyen a Vivid account tulajával? Hirtelen nem lelem.[ Szerkesztve ]
-
-
anadroid
senior tag
válasz pictigjis #1940 üzenetére
Kb. 2 havonta. Ki-kimarad, meg van,amikor heteket késnek.
-
ACE-
addikt
-
RBJ
addikt
Mennyi idő alatt intézik el az új vivid regisztrációt? Lassan 3 napja pending.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
anadroid
senior tag
Normál esetben 10 perc. Érdeklődj az ügyfélszolgálatnál!
-
anadroid
senior tag
Egy héten belül ne izgulj, általában a lekönyvelést követő munkanap hajnalban.
-
Fifi
őstag
Ahogy a többiek is írták, érdeklődj az ügyfélszolgálatnál és reménykedj, hogy ne utasítsák el.
Édesanyámnak október 25-én kezdtük meg a regisztrációt és tegnap sikerült befejezni.
Mindig arra hivatkozott, hogy nem jó minőségű a selfie és videochat felé terelt, persze idegen nyelveket nem beszél, így az felejtős volt.
Kb. 8-szor fényképeztük le a dokumentumait és készült selfie róla ....#1948 h1mpi: Ha jól rémlik, az a költést követő 7 napon belül bármikor jöhet.
Megelőztek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs