- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiby222
aktív tag
Találtam egy ilyen videót :[link] Lehet hogy DDoS-lnák a Vodafone-t?
Azt nem csináljuk meg ami működik.
-
anglergab
addikt
válasz kenwood #87149 üzenetére
Simán lehet hogy több magyar szerverről buffereli a videót, mire kapcsolt volna a következőre, egy USA IP-hez nem tudott kapcsolódni, így nem tudta lekérni a következő magyar szerver IP-jét.
Ugyanez igaz lehet a Vodafone TV-re. Tehát ha "nincs net", akkor is lehetséges hogy megy még az IPTV.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Miska0330 #87146 üzenetére
hát nem tudom BIX-en ha így megszalad a kifelé irány (UPC előfizetőknek letöltés ez) akkor ott valami más gebasz van miközben mindenki arra panaszkodik hogy lassú meg nem megy semmi. véletlenül kikapcsolták a torrent lassító gombot vagy mi? vagy megszakadt a közvetlen kapcsolat a nagyobb szolgáltatók felé emiatt ugrott meg a forgalom?
Liberty BIX porton kioffolt a forgalom 4x is nullára Voda BIX porton meg megugrott
u.i. : senki ne higyje hogy UPC-nek összesen ennyi a forgalma mert 10gigás portja félig van csak kihasználva... ez a 10%-a jó ha van az összes forgalmuknak de lehet még kevesebb
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
D1L1ZS
őstag
válasz D1L1ZS #87125 üzenetére
Érdekes, hogy a "régi" modemmel Firefox alatt most 308 megabitet mértem. Chromium alapú böngészők esetében (Chrome, Vivaldi, Opera /ezt nem tudom Chromium alapú-e/) max 160 körül van Speedtest.net oldalon mértem.
Csak félve kérdezem, hog olyankor mi van, ha én veszek saját pénzen egy modemet/routert, ha ez a connect box mégsem jönne be?
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2a 12/256 # Xiaomi 11T 8/128 # Xbox Series X #
-
TeeJay
félisten
válasz anglergab #87161 üzenetére
UPC és a BIX-re csatlakozó szolgáltatók között ha torrent forgalom van az miért ne látszana BIX-en ? UPC és DIGI közti pl tuti nem látszik mert egymás közt van BIX-en kívül kapcsolatuk, úgy mint UPC és Telekom között is meg még pár nagy tárhelyszolgáltató és nagy hálózati szolgáltatók között is
ezek a nagy cégek azért tartanak BIX-en 10-20 gigabit linket max hogyha betojna valami egymás között akkor se haljon le minden hanem BIX-en ameddig bírja a link addig menjen
nemde?
persze ha egy UPC és Telekom közti link lehalna kétlem hogy elbírná a 10gigás UPC link BIX-en keresztül a kieső résztrégen Liberty-nek volt 2x30gigabit ha jól emlékszem vagy 2x40 talán azóta redukálták 10gigabitre
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
D1L1ZS
őstag
válasz #72445440 #87164 üzenetére
Értem, köszönöm!
A 2. bekezdésedre reagálva, véleményem szerint valami hardveres gubanc lehet (egy fórumtárs szerint akár kontakthiba is lehet...).
Ez előfordulhat, mert futár hozta, aztán ki tudja mi történt a kocsi hátsó felében út közben...
Bocsánat a sok nyafogásért, de ugye elég kellemetlen és körülménes, nem mellesleg időigényes ez a szervízelés...
[ Szerkesztve ]
Nothing phone 2a 12/256 # Xiaomi 11T 8/128 # Xbox Series X #
-
anglergab
addikt
-
ztsoft
őstag
Most, hogy ismét elment a net, a telefonon átváltottam mobilnetre, az tökéletesen működik, pedig az is Vodafone.
Lehet, hogy a régi UPC rendszerei haldoklonak.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Livius
őstag
Érdekes a helyzet, mivel amikor ez az 5-10 perce kimaradás bejön, nem minden weboldal elérése hal be. Nekem az sg.hu a gametracker.com sőt még a magyar aszfaltos torrent oldal meg egy másik külföldi is gond nélkül, pörgősen betölt és működik. A Skype és a Steam se bontotta a kapcsolatot, de olyan, hogy freemail.hu vagy Google esetleg a Prohardver.hu esélytelen hogy betöltődjön.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
kezo0
addikt
válasz Miska0330 #87146 üzenetére
A Fing (a neve ellenére ) egy igen hasznos kis hálózati diagnosztikai program. Van PC-s verziója, de Androidra és iOS-re is létezik belőle app. Évek óta használom, ajánlom mindenkinek. Pl. azonnal jelzi, ha probléma van a hálózattal, és naplózza is – így este, mikor hazaérsz, szépen mutatja, hogy napközben mettől meddig nem volt netszolgáltatás. És pl. azt is megnézheted, hogy a világ mely tájain voltak, és milyen súlyos kimaradások. (Mindemellett a belső hálózatod állapotát is szépen le tudod vele tesztelni.)
Ez itt az elmúlt 24 óra...
[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Miska0330
tag
Igen a nevét leszámítva nagyon hasznos.
Én még a Downdetectort szoktam nézni. Látom van már magyar lokalizáció is. -
hhgygy
senior tag
-
WasabiTrsr
csendes tag
Sziasztok,
Nalunk meg mindig fennall a hiba, xi. kerulet, nincs internet.
Parszor mar ujrainditottam, esetleg masnal se mukodik? -
MadMancs
veterán
válasz D1L1ZS #87162 üzenetére
"régi" modem papíron 440-et tud. Gyakorlatilag 300-320 a plafon. Ugyanúgy mint CB, papíron 1gbps-t tud, valószínűleg 500 felett már minden lenne csak nem stabil ( egy nagyon technikai részletekben jártas fórumtársat idézve).
Nem tudsz csak úgy akármilyen modemet venni és használok. Vannak piacon használt , valaha UPC által adott modemek azok jók lehetnek még egyenlőre. De ne. Nem olyan rossz ez a CB ( egy két spec felhasználástól eltekintve), tiéd egyértelműen egy hibás darab. Hidd el nem alap tulajdonsága hogy se kép se hang.WasabiTrSr: Itt jelenleg működik ( várpalota).
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
sixpak
nagyúr
Üdv.
Készülékek tekintetében van valami változás, hogy a vodafon megvette a céget?
Connect box nem szűnt meg?
Lehet kérni helyette valami használhatót?
Esetleg kilatásban van valami újabb modem, tudok várni.
Kicsit kezd kevés lenni a 10 éves 120-as net.
Köszi.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
anglergab
addikt
válasz Livius #87168 üzenetére
Nem tudhatod melyik magyar oldal használ külföldi szervereket (is). Az európai Liberty hálózattal volt gond.
Illetve a kimaradás előtt kiépült kapcsolatok nem szakadtak meg. Az újak nem tudtak kiépülni.
De ez nehezen átlátható, hogy mi számít újnak és kiépültnek TCP-n. Ezért valami működött, más nem, látszólag véletlenszerűen.
Ezért a Windows sem jelezte sárga felkiáltójellel hogy "nincs net". Neki még volt, ahogy sok más alkalmazásnak is. Ahogy sok másnak már nem.[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz MadMancs #87173 üzenetére
A CB kb 940 mbitet tud "gyakorlatban" max egy lanporton leadni, mivel gigás lan van benne + veszteségek.
MAga a modem WAN oldalról kb 1.2 gbitet tud kezelni amúgy, és ezt ténylegesen tudja is, nem csak "elviekben" és nem lenne instabil se. A hardver bírja. Laboratóriumi körülmények között.
Az 500 mbit viszont az a nagyjából "ésszerű" határ amit ezen a hálózaton a mostani kapacitással, szegmentálódással tudnak úgy kínálni hogy még nagyjából meg is van az emberek többségének és nem esik le brutálisan csúcsidőben.
A vodafone eleve ha jól tudom még mindig csak 15-16 DS csatornát oszt ki modemenként, a modem képes lenne 24-re. Szóval van még benne tartalék, de gondolom már egy ideje inkább a D3.1-re fejlesztenek (ha jól tudom akkor a Voda/UPC rendesen visszirányt is fejleszt, így a feltöltés is emelődni fog)
Van rá egyébként külföldi példa hogy 3.0-ás hálózaton is kiadnak 1 gbitet, de ritka, sokkal több munka 3.0 hálózaton ilyen sebességet adni mint 3.1-en.
-
törölt tag
Használ vki pen driveot felvételre?
Mekkora lehet egy 2 órás film, vagy egy 40 perces sorozatrész méretben? -
-
MadMancs
veterán
válasz mlinus #87178 üzenetére
Ez mind csak elméleti. Igen CB tudja WAN oldalról az 1.2Gbps viszont a hálózat nem. Szóval továbbiakban is csak elméletileg tudja. UPC sok területen 24 letöltési csatornával üzemel. Most hiába 48mbps/csatorna, kevés van, pikpakk bedugulna jelenleg. Nem azt írtam hogy CB lenne instabil hanem maga a szolgáltatás. Ez olyan hogy hiába van pl egy 1000L/perc szallítóképessegű vízszivattyúd ha a hozzá vezető cső csak 500L/perc áteresztő képességű.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
anglergab
addikt
válasz MadMancs #87181 üzenetére
Mindkettő (hálózat+CB modem) gyakorlatilag tudja az 1.2 Gbps-et.
Sőt, a hálózat sokkal többet is, mindenhol.Viszont mivel vállalni kell célértékeket (megosztott erőforrás), a jelen átlag használat/terhelés/zajszintek/jelminőség és szegmensméret (lásd: overbooking arányok) mellett az idő X %-ában nem teljesülne valószínűleg az 1 Gbps a végpontok Y %-án, ezért nincs.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz anglergab #87182 üzenetére
Erről van szó. Hiába tudja hálózat ha mégse. Erre írtam hogy nem lenne stabil. Ezt a hálózatot nem gigabitre találták ki ennyi előfizető esetén. Jól mutatja hogy terheltebb időszakban még az 500 sincs meg sok helyen. Most ilyen esetben hiába kapna 1000es configot CB.
Szóval igen DOCSIS 3.0 Elméletben technológiai oldalról nézve gigabit képes. Gyakorlatban elvérezne egy az egyben az egész.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
-
MadMancs
veterán
válasz anglergab #87186 üzenetére
Így van. De nem mobilnet. Jelenlegi állapotban ráengednének gigabites csomagot, belebuknának. Igy is telített a hálózat, nagyon sok helyen 500se jön össze (400-500 között ketyeg).
-
sixpak
nagyúr
válasz MadMancs #87185 üzenetére
Online játék...sok.
A gyerekek is, én is, ez a legfontosabb...
Nem tudom ez mennyire minősül speciális esetnek (az ügyfélszolgálatuk szerint az, lol), de egy biztos, a CB-ról én még jót nem hallottam/olvastam.
Esetleg ha lenne valami próbára lehetőség, de nincs, nem kockáztatok.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
MadMancs
veterán
válasz sixpak #87188 üzenetére
De van. Online váltasz csomagot saját beüzemeléssel. Postán kimegy CB. Beüzemeled, ha beválik régit visszaküldöd. Ha nem válik be akkor elállsz a szerződéstől ( 14 napig lehet) és CB küldöd vissza.
-
anglergab
addikt
Sziasztok!
Valakinek sikerült saját beüzemeléssel kérni Vodafone TV boxot?
Köszönöm!
-
soundsonic
aktív tag
Sziasztok! Nem működött a regisztráció másnapján a horizon go amit be is jelentettem. Ezt kaptam válasznak:
2020.04.27-én érkezett megkeresésére tájékoztatjuk, hogy Vodafone TV előfizetés mellé nem elérhető a Horizon Go szolgáltatás.
A Vodafone TV alkalmazást viszont elérhető az ön számára is. Letölthető az App Store-ból vagy a Play Áruház-ból.
Ez valós, mert nem hinném..? köszi
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz anglergab #87193 üzenetére
Szolgáltatás átírás. Volt tulajt (albérlet) és minket is felhívtak, megtörtént átvétel, volt tulaj elköszönt, mi elmondtuk mit szeretnénk , kikötés volt a saját beüzemelés. Ők küldenek egy mediacard és egy vtv box, nekünk meg vissza kell juttatni a 2 horiborzalmat. Ügyfeles nem mondta hogy nem lehet én meg nem forszíroztam a dolgot.
-
őstag
Sziasztok. Megtortent a bekotes, eddig jo minden, de egy kis problema azert akad. Angol TV-n nem lehetett behangolni a media kartyat. Lett mamanal egy horizon box. A problema az, hogy pl TV paprika a 251-es helyen van. Begepelni nem tudja, mert olyan gyorsan kell, hogy meg nekem is nehez. A mama pedig 86 eves, szoval szinte biztosan nem fog neki menni. Tudom, hogy van kedvencek, de ott meg ugye belemenni menube ott kedvencek es ugy, tehat ez sem olyan tul jo dolog. Nem lehet pl csatornakat athelyezni? Ugy gondolom, hogy pl: 1 Tv2, 2 RTL, 3 TV paprika stb? A csatorna valasztot ugye tudja nyomkodni, dehat sok egy kicsit mondjuk tv2-rol elmenni a 251-es csatornaig. Begepelni sem lenne problema ugye, dehat azt pedig gyorsan kell Koszonom, ha valakinek van otlete.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest