Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • flexxx

    tag

    válasz gduck #84558 üzenetére

    Beszállok én is a mókába.

    Az IPTV minden tekintetből egy limitáció, egy visszalépés. Több szempontból sem értem, hogy mi a fenének kéne egy olyan technológiára átállni, ami plusz eszközt igényel, rögzítést nem engedélyez (a cloud-os förtelmet ne nevezzük annak), és még csak sávszél tekintetéből sem spórol, hiszen magasabb bitrátát - ezáltal több sávszélt - használ el, mint a jelenlegi felállásban a DVB-C. Pazarlás.

    Szerintem nem nagyon van már ember, aki minden alkalommal leül a TV elé az adott időben megnézni a kedvenc sorozatának az új részeit. A lineáris TV-zés egyetlen fenntartója, hogy itthon még mindig nincsen normális on demand szolgáltatás, ahol tényleg sok minden hosszútávon elérhető lenne. A Netflix/HBO GO kesze-kusza, hol nincs szinkron, hol random epizódok hiányoznak, vagy épp az nincs fenn, amit az ember keres, de ha mégis, annak a jogait 1-2 hónapra vásárolják meg, és pillanatok alatt le is kerülnek.

    Ezt lehetne sovány vigaszként a TV felvétel funkciójával kiküszöbölni, ami az IPTV esetében már össz-vissz 90 napra lett korlátozva, így teljesen értelmét is veszítette a dolog. Ugyanerre képes jelenleg a Horizon Go is, csak egy hétre visszamenőleg. Ha egy hét alatt nem nézel meg egy felvételt, akkor azt valószínűleg nem is abban a 90 napban fogod. Vagy jóval előtte, vagy jóval utána.

    Ha egy csepp esze lett volna a Vodának, nem egy új, visszamaradott, és korlátolt TV platformba tömi a pénzt, hanem kiépít egy mocskosul jó on demand szolgáltatást a lehető legszélesebb skálájú tartalommal, szinkronnal, hiánytalanul, hosszútávú jogok megvételével, hogy ne kelljen 8 különböző platformnak fizetni, hogy megnézhesd mind a 8-ról az 1-1 általad kedvelt dolgot. Már, ha egyáltalán azokon elérhető, amit szeretnél nézni.

    Nekem ez a véleményem az egész IPTV-s mizériáról.

    @tomp

    Kár lenne a stabilitást technológiában mérni, ahol a hálózat rossz, ott teljesen mindegy, mind a kettővel lesznek előbb vagy utóbb gondok, csak az egyik érzékenyebb, mint a másik, de itt ráadásul egyik függ is a másiktól. Ha a jelszintek nagyon ugrándoznak, szakadhat a net, és vele együtt a TV is.

Új hozzászólás Aktív témák