Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • anglergab

    addikt

    válasz cof #78506 üzenetére

    Előbb-utóbb mindenhol FTTH lesz mindenkinél a FTTB-ből. Illetve ha ez nem következik be, de kivezetik a 100 Mbps-es csomagot és telefonod is van, akkor elkerülhetetlen lesz a szolgáltatói eszköz használata.

    Az áramfogyasztásról:
    ha most UTP-n jön be a 100 Mbps+telefon (a 2 extra érpáron max. 1-1 analóg vonal), akkor kell hogy legyen a háztömbben optikai szolgáltatói eszköz (FTTB), aminek a fogyasztását a lakók fizetik. Továbbá az folyamatosan be is van kapcsolva.

    Mediacard vs mediabox vs DVB-C kártya nélkül témához:
    a Műsorvisszanézőhöz mediabox kell. Ez most többnyire szolgáltatói eszköz, a jövőben androidos box lesz, ami lehet saját vagy szolgáltatói egyaránt majd. Mivel applikáció alapú lesz a TV szolgáltatás. Viszont a TV-knek a szoftverplatformja gyorsan elavul, nagy a fragmentáció, oda nem fogják kiadni.

    De a box használata amúgy is logikus: ha bejön egy új kodek (H.265/HEVC) ne a TV-t kelljen kicserélni. Ha bejön egy új wifi szabvány (802.11ax), szintén ne a TV-t kelljen lecserélni.
    Ha kijön újabb Android és a szolgáltatói app csak azon fut, szintén ne az androidos TV-t kelljen cserélni, hanem a jóval olcsóbb boxot.

    Tehát a jövőben elkerülhetetlen lesz mind az ONT, mind a TV-s box használata.
    Fogyasztanak áramot, de olyan hozzáadott értéket képviselnek, amire a legtöbb embernek szüksége van/lesz, és nélkülük ezek nem megoldhatók vagy nem gazdaságosan megoldhatók (gigabites net, applikáció alapú IPTV Műsorvisszanézővel).

Új hozzászólás Aktív témák