-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Üdv. Sikerült már valakinek az LG okos távirányítójával kezelni a VTV boxot?
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Telekomos területen (Sajólád) szolgáltat a Voda nálam.
Van itt valaki akinek van vele tapasztalata?
Telekomról váltanék, pár kisebb hibát leszámítva nem volt vele gondom.
Így gondolom max a mediabox-szal lehet gond (már ha van). Egyátalán nem ismerem a Voda boxát. Nekem még a "régi" Telekomos van, nem az új androidos, ami hát... IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
AtHoS
nagyúr
-
kezo0
addikt
válasz kezo0 #131865 üzenetére
Tettem még egy próbát ugyanennek a Spektrumon futó sorozatnak egy másik epizódjával is. A 25-én reggel 6h-kor vetített rész felvételét tegnap este már nem lehetett megnézni a boxszal, tehát ezúttal már kevesebb, mint 4 nap alatt tűnt el a lejátszást elindító gomb…
A VTV appban pedig ez van:
A műsor vissza sem nézhető, de az elkövetkező epizódokra most is be lehet állítani rögzítést, pfff.
Érdekes anomália, mert közben most egyetlen más, korábban felvett műsornál sem jelentkezik ez nálam.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
nival8902
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki az alábbi problémával?
Az rtl+ szerint: Jogi okokból ez a videó nem tekinthető meg a tartózkodási helyéről. A rakuten szerint pedig: A Rakuten TV nem érhető el névtelen VPN/Proxy segítségével.
Másik, ugyanerre a cb-ra kötött pc-vel, aminek más az ip-je, működik mindkettő. Sütiket, előzményeket már próbáltam, nem jött be. -
bgsatti
friss újonc
Vodafone hálózat van a házunkban, a nappaliban van a router. Sajnos a hálószobákban szinte nincs is jelerőség. Vásároltam egy TP link jelerősítőt. Bárhogyan állítom, nem kapcsolódik a hálózathoz. Más wifi hálózathoz tudott kapcsolódni és jól működik, így biztosan nem a készülékkel van a baj. Valószínűleg a Vodafone routeren vagy admin felületen kell valamit beállítani, hogy csatlakozni tudjon, de nem tudom mit. Tudnak valaki segíteni ebben?
-
tomp
félisten
válasz kezo0 #131906 üzenetére
Ez mondjuk pont a Spektrum hibája! Sok műsort "rögzítek" és csak ez a vonatos műsornál lesz elérhetetlen a felvétel 4nap elteltével a spektrumon.
Én Kodiból nézem a VodaTV-t és ott is elérhetetlen lesz mert maga a vodatv rendszere veszi el a műsor alatt az elérhetőséget. Visszanézővel se megy már ez a konkrét műsor ilyenkor. -
cocka
veterán
Már lassan felmerül a kérdés, hogy "a felvételek 90 napig visszanézhetők" mondatot hogyan is kell érteni, mert eddig szerintem mindenki úgy tudta, hogy a felvett műsor 90 napon belül bármikor visszanézhető a "tárhely" erejéig. Most meg úgy tűnik, mintha úgy kéne értelmezni a szöveget, hogy legfeljebb 90 napig nézhetők vissza.
-
proslyfer
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, ha valaki már találkozott ilyennel. Vodafone Mediabox évek óta működik szépen. Nemrég modem csere volt azóta viszont a mediaboxon keresztül az élő TV adásnak nincs képe. Hang van csak kép nincs. A mediabox menüje bejön, látszik. Ha az antennát közvetlenül a TVbe dugom akkor van kép és hang is (az ingyenes csatornákon). HDMI kábelt kicseréltem, másik HDMIbe is kipróbáltam ugyanez a helyzet. Új mediaboxot hozott a Voda, azzal is ugyanez a helyzet. Xbox, raspberry, laptop kép hang minden van.
Rádugtam a boxot a monitorra ott van kép. Másik TVvel szintén működik minden.
Ötlet? -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
A vodafone (ex upc) vezetékes nettel van problémám. Speedtest szerint megvan a megfelelő sebesség, de nagyon lassan kezd el megnyitni oldalakat. Ha elkezdte betölteni, onnantól már hasít, megy akár streaming, bármi, de fél percig karikáz előtte, kábelen és wifin is.
A modem mögött egy tp-link ax20 router van, ezen nem állítottam semmit, most utolsó lehetőségként reseteltem és a megajánlott DNS helyett beállítottam a google DNS-ét, ezzel sem lett jobb. Érzésre olyan, mintha a DNS-t oldaná fel lassan, de a google DNS-ével sem lett jobb.
Nem tudom hogy köthető-e ehhez a probléma, de kb. két hete volt egy transzformátorház karbantartás tervezett áramszünettel a környéken, előtte nem volt probléma a nettel, azt nem tudom közvetlenül utána kezdődött-e a mostani gond, vagy pár nap eltéréssel.
Ha áramtalanítom a modemet, akkor visszakapcsolás után egy ideig jó, aztán megint kehes lesz, teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a gondja, és mitől "romlik el" a net az áramtalanítás után X idővel.
Szerk: eszembe jutott valami, megpingeltem a google DNS-t a router menüjéből:
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 64 data bytes
Request timed out!
Request timed out!
Reply from 8.8.8.8: bytes=64 ttl=118 seq=3 time=215.680 ms
Reply from 8.8.8.8: bytes=64 ttl=118 seq=4 time=196.522 ms--- Ping Statistic "8.8.8.8" ---
Packets: Sent=4, Received=2, Lost=2 (50.00% loss)
Round-trip min/avg/max = 0.000/206.101/215.680 ms
ping is stopped.ugyanez hvg.hu-val:
PING 104.22.14.173 (104.22.14.173): 64 data bytes
Request timed out!
Reply from 104.22.14.173: bytes=64 ttl=56 seq=2 time=210.369 ms
Request timed out!
Request timed out!--- Ping Statistic "104.22.14.173" ---
Packets: Sent=4, Received=1, Lost=3 (75.00% loss)
Round-trip min/avg/max = 0.000/210.369/210.369 ms
ping is stopped.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz DeFranco #131914 üzenetére
Üdv!
Ha megírod, hogy milyenek a modem jelszint értékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapít ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. Milyen tipusú modem van nálad? A modem router vagy modem üzemmódban van? Próbáld meg az 1.1.1.1 / 1.0.0.1 dns kiszolgálókat is.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz cocka #131911 üzenetére
Maga a szolgáltató lehető teszi. Az egy dolog, hogy a csatorna korlátozza.
Már felvettem mind a 6 évadot a műsorból. Mikor először leadták még nem volt semmi korlát. Most, hogy újra adják már 4nap elteltével elérhetetlen. Van még egy másik műsor ahol szintén ilyen korlát van. Ott 2 épített dolgot hasonlítanak össze, hogy melyik számított nagyobb szenzációnak. Most hirtelen nem tudom annak a címét. Az is max 4nap.Ez nem hiba mert Kodi alatt tisztán látszik, hogy az adott felvételhez már nem ad a szerver elérhetőségi linket. Pirossal jelzi is a műsort, hogy már nem nézhető meg.
-
cocka
veterán
Akkor ha ez így ezt kommunikálnia kéne a vodafonnak. Nemcsak mindig azzal lecsapni a labdát, hogy a tartalomszolgáltató határozza meg blablabla.... uncsi.
Lassan komplett novellányi szöveget tenne ki, hogy mennyi hibával találkoztunk, amiért nem hinném, hogy mindig a tartalomszolgáltató felelős.
-
DeFranco
nagyúr
válasz kabelmania27 #131916 üzenetére
Szia!
Beléptem a modem admin felületére, itt megtalálom a jelszint értékeket?
A bekötést nem tudom megnézni, a csillapítót sem, de 10+ éve nem volt nyúlva a bekötéshez és eddig nem volt probléma, talán nem ezzel van a gond.
A modem Compal CH7465VF és router üzemmódban van (lehet ez a gond? Azt írja figyelmeztetésként, talán ezért nem kapcsoltam ki, ha nem kapcsoltam ki anno, hogy utána csak utp kábelen lesz elérhető a modem. Ez azt jelenti, hogy routeren keresztül, kábeles összekötéssel nem?).
Nézem az 1.1.1.1 DNS-t is.
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #131920 üzenetére
Szerk helyett:
Most valamivel jobb a helyzet, lassú az oldalak megnyitása, de nem annyira mint délután amikor írtam. Nézegettem a modem felületét, és ott egészen rendben vannak a pingek (nincs loss, és 10-30 ms) a routernél viszont még mindig van packet loss és 300+ ms.
-
MODERÁTOR
-
DeFranco
nagyúr
válasz Intruder2k5 #131922 üzenetére
Kábel, de wifin is tapasztaljuk. Most áttettem a modemet bridge módba, most hasít minden (nincs a routerből sem packet loss, és gyors a ping) de mivel ez egy modem resettel járt, ezért még nem biztos, hogy nem a szokásos reset után pár óráig jó verzió lépett életbe.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Martin224 #131925 üzenetére
Ugyanez volt a gondom (nehéz rákeresni erre, nem találtam meg a hszt) nekem most úgy, hogy a modemet átállítottam bridge módba, úgy néz ki, rendbejött.
Szerintem előtte is bridgeben kellett lennie, nem emlékszem határozottan, sok éve volt már hogy konfigoltam, lehet valami frissítés átlökte. Mögötte persze van router.
Arra kell figyelni hogy így változik a modem eléréséhez használt IP cím, de ezt írja is (nálam) egy kis popupban, és csak kábelesen lehet elérni a modemet (de a routeren keresztül is eléred kábelesen).
-
KBL001
tag
válasz kabelmania27 #131907 üzenetére
Az ipv6 az xboxnál jó,hogy van. Azöta sose láttam mérsékelt vagy szigorú nat-ot. Inkább a 4et kapcsolnám ki,ha lehetne
De nem a stabilitással van bajom,hanem azzal,hogy az 5ghz-es wifihez nem lehetett kapcsolódni.
Reset megoldotta.De a 2.4 ghz és a kábel simán működött közben.
-
Livius
őstag
Mostanában gyanúsan állandóan minden hívogat a Vodafone új ajánlattal, engem is és a családban mindenkit. Nekem van egy közepes internet előfizetésem, aminek október elején járt le a hűsége, a családban másnak meg van 10+ ezer Ft-ért TV, internet, telefon szóval fullos előfizetése, aminek évek óta nincs már hűsége, de valahogy csak most kezdtek el hívogatni minket.
Van valami infó mi ez, mi lehet a háttérben? Portfólió váltás volt vagy lesz ennyi blöfföt tudtam csak kiszedni az értékesítőtől, nah meg azt, hogy vállaljak ugyan erre az internet csomagra +1 évet 80 Ft-val drágább havidíjjal, mert az nekem jó lesz szerinte, kész vicc.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz Martin224 #131929 üzenetére
Próbáld talán kölcsön eszközzel előtte, nem biztos, hogy nálad is megoldást jelent (az sem biztos, hogy nálam tartós, ez pár napon belül derül ki).
Nálam amikor gond volt, akkor a routerből pingelve pár IP-t nagyon rossz értékeket kaptam (olvass vissza pár hszt) a modemből viszont teljesen jó értékek jöttek le, utána állítottam át bridge-re, mert feltételeztem valami összeakadhatott ha mindkettő 'router' módban marad.
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #131916 üzenetére
Szia!
Szakértenéd ezeket a jelszinteket Szerintem nem jók. Havenak állandóan szakad, tegnap bejelentette, azt mondták rosszak a jelszintek és küldik a szerelőt. A szerelőnek nem volt létrája, így semmit nem csinált, szerinte minden jó....
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz gduck #131932 üzenetére
Szia!
Magas a feltöltési érték, és a letöltés is lehetne magasabb, ettől még -6-os értékkel nem kellene akadnia. Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve csillapító ki lehet számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. Letöltési értékeknél milyen a hibás csomagok értéke?[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #131933 üzenetére
Csak ezeket a képeket mentettem. Talán padláson van egy 3-as osztó, lent a TV és CB előtt meg a 4,5-es 2-es osztó van. Megint bejelentette, továbbra is látják a hibát, megy megint a szelő...
[ Szerkesztve ]
-
gduck
addikt
válasz kabelmania27 #131935 üzenetére
Köszi! Reméljük a szerelő megoldja, ha nem akkor pórbálunk variálni. Gyanús, hogy az eső után kezdett el vacakolni (most valamivel jobb, kevesebb a szakadás), szerintem beázott az egyik erősítő...
[ Szerkesztve ]
-
-
Grave_444
nagyúr
CH7465VF eszközön tényleg kivették a port fowardot?
Nem találom, pedig tudom hol kéne lennie. -
MODERÁTOR
-
boborján2
aktív tag
Történt valami szoftveres módosítás a voda boxon?
Ma elindítottam a yt appot és érdekes módon nem hozta a szokásos hibát.
(Indításkor megy a tv adás hangja tovább , még a yt content alatt is ,csak szaggatva. Csak egy kilépés és 2. yt app indítas oldotta meg)Meglepetésre még a yt rövid indító hangját is lejátszotta.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Grave_444
nagyúr
válasz Intruder2k5 #131939 üzenetére
Így történt. Ilyenkor mi a teendő?
-
MODERÁTOR
-
gduck
addikt
válasz boborján2 #131940 üzenetére
Volt mostanában frissítés, de azt nem tudom pontosan mikor, mert elég kicsi a verziószám váltás és csak most fedeztem fel.
Szoftververzió:
6.1.9800.09gd(el)/6.1.9800.09980002 --> 6.1.9800.09la(el)/6.1.9800.09980010A felhasználói felület verziója:
61.980.21 -->
61.980.2111[ Szerkesztve ]
-
roger92
tag
válasz kabelmania27 #131348 üzenetére
Kedves Kabelmania27!
Ismét azért kereslek meg, mert a fekte Compal CH7465VF kábelmodemet kénytelen voltam immáron modem üzemmódba állítani. Teljesen instabil lett egy év után. Olyanokat csinált, hogy elkezdett a wifi jelerősség hullámozni. Vétel látszatra folyamatos volt, de amint a wifi hármas jelerősségről lement kettőre, megállt a net és vezetékesen is. Ezért nem kapott a másik router jelet tőle.
Most ki van iktatva és csak modem üzemmódba használom.Próbáltam már másutt nézni, de nem találtam rá kellő infót. A Compal-on akkor csak a router-t csatlakoztassam vagy más eszközt is bedughatok a többi portjába modem üzemmódban?
Arra lettem figyelmes, amikor modem üzemmódban több eszköz van csatlakoztatva, nem mindegyik eszköz kap egyszerűen jelet. Van amikor az egyes portban van jel, de a négyesben már nem és fordítva.
Vagy egyszerűen maga a készülék vacakolhat?Várom a válaszod!
Üdv,
Tibor -
kabelmania27
Topikgazda
-
roger92
tag
válasz kabelmania27 #131945 üzenetére
Szuper!
Nagyon köszönöm! -
kabelmania27
Topikgazda
válasz roger92 #131946 üzenetére
Nincsmit. Ha megírod, hogy milyenek a modemértékek meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek és kell-e szakadástól tartanod. Amennyiben leírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. Amennyiben problémát tapasztalsz az oldalak betöltésével a saját routeren wan beállításoknál a dns kiszolgálókhoz írd be a 1.1.1.1 / 1.0.0.1 páros vagy a google dns szervereket.
[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
Az előbb ismét újraindult a modem, a logban ezt találtam.
Kiderül ebből, hogy mi történhetett?
Kezd elég bosszantó lenni, mert hosszú évek hibátlan működése után, ez már napi szintű jelenség (újraindul/szakad a net és nekem kell újraindítani/szakad, majd magától megjavul újraindulás nélkül).Köszi és üdv.
-
danzig61
csendes tag
Szia , ezek az értékek , egy piros feliratú "6 dB" fojtó van a modem előtt ( 1 kék feliratú FAM-6 attenautor 6 DB is van itthon , ha az jobb kicserélem )
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Házimozi belépő szinten
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Escape from Tarkov
- Nyomtató topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest