Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Skilly #21011 üzenetére

    Unityre csak úgy gnome-shellt rakni :Y nem túl jó ötlet, sokan még az asztali felületek váltását sem tartják túl jó ötletnek kezdőknek, inkább a tiszta telepítés jobb szerintem is.

    Mintről saját vélemény: Bő egy éve tértem át a Mint Cinnamonra Win7- ről, persze az első időkben rengeteg disztrót kipróbáltam, én is beleestem pár kalandor tip. hibába, de ez jó, mert abból lehet a legtöbbet tanulni!

    Az első hónap végén Win7 lekerült a HDD- ről, azóta Mint Cinnamon változatokat használok, most 17.1- et. Ez a fő rendszerem, van még fenn most még vagy 5 disztró.

    Amiket olvastál a Mintről, az elég meglepő, még nem olvastam ilyesmit. :U

    Mint fő vonalon az Ubuntura épül, de annak kiadása után kb. egy hónappal adják ki a frissített verziót. Azt itt az Ubi topikban nem illik mondani, mennyit számít az az egy hónap. :D
    Ugyanazokat a csomagokat használja alapból, de saját tárolója van, így lehet bizonyos verzióbeli eltérés, de ez nem biztos, hogy rosszabb ettől! Időnként átnézek az Ubuntu Gnome- ra, alapvetően főbb csomagok hasonlóan frissülnek, de persze nem ugyanúgy. Alapból jobban felszerelt a Mint, codekek, driverek, segédprogramok terén, elég sok saját fejlesztésű programjuk, rendszer eszközeik vannak. Ahogy nézem most Mint XFCE- n is alapból fenn van az ntfs-3g.

    Olvasgasd át azt a kézikönyvet, nagy része kész van és próbáld ki.
    Van külön Mint topik is, de Linux abszolút kezdőknek topik is! Nehogy megorroljanak az Ubisok!

Új hozzászólás Aktív témák