Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • luciferc

    őstag

    válasz szabek85 #1212 üzenetére

    vegyél vissza emberke. biztos vagyok benne, hogy jobban tudom mi az a kettős szigetelés, mint te. ugyanis ha tudnád, akkor nem írnál olyan faszságot, hogy a 230 alapból nem juthat ki a gépházra. a számítógép tápok ugyanis nem kettős szigetelésűek, hanem földeltek. a 2 megoldás kizárja egymást, de olymértékben, hogy kettős szigetelésű eszközt tilos földelni! Tudod? tehát a számítógép nem kettős szigetelésű, mert földelni kell. ez az első, amit jó lenne, ha megértenél. a táp és a számítógép háza is fém, ami azt eredményezi, hogy ha a tápban valami éppen rosszul száll el, akkor bizony a fázis kikerülhet a gép házára. ez a második, amit fel kellene fognod. ha pedig kikerült, és valaki megfogja, akkor azt megbassza az áram. ez pedig a konklúzió. az a tény, hogy a kismegszakítót leveri, az nem azt jelenti, hogy nem rázza meg a delikvenst az áram, hanem azt, hogy csak egy rövid idejű áramütést fog kapni. de szerencsétlen esetben ez bizony halálos is lehet. ugye hallottál már olyanról, hogy valakit megbaszott az áram egy hibás eszköz használata közben? pedig ott is volt kismegszakító, te nagyon okos.

    a monitorokon pedig azért van földelés, mert nem kettős szigetelésűek. ebből is látszik, hogy halvány lila fingod nincs az egészről. attól, hogy valami műanyag burkolatú, az még nem kettős szigetelés.

    A számítógépen nem elsősorban azért van földelés mert, hogy kijuthat a 230.
    hanem miért okoska? van egy rossz hírem. pontosan azért van, mert peches esetben kijuthat a 230 a házra. nem másért.

    Más megoldással nem lehet megszüntetni a földhurkot. Csak csökkenteni.
    Hm. olvastad a nyitó hozzászólást? na abban van a szabványos megszüntetés. Tudod mi az a galvanikus leválasztás? na az a megoldás.

    Továbbra is tartom, hogy a saját életeddel azt teszel amit akarsz, de másokat a dilettáns ''tanácsaiddal'' de sodorj akárcsak icurka picurkát is veszélybe.

Új hozzászólás Aktív témák