Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soulfly842

addikt

válasz Ringman #6520 üzenetére

Április végére, amire ideérne a J&J (ha az amerikaiak úgy haladnak az oltással...), akkorára már a fennamaradó átlag magyar úgy fog válogatni, hogy ihhaj' :D pár oldalon megírják, h. fél szputnyik, meg ilyenek, a hatékonyságát kiemelik és már nem fognak érte tolongani, ha tényleg az a mennyiség jön másból áprilisra, ill. akár májusra, ami előre van jelezve.

Más... Nagyobb számú Szputnyik 1. oltásról tudok beszámolni, nagyobb oltási szám alapján.

Anyósoméknál a bíróságon azt kapták... (indokolt esetben Pfizer-t, kis kavargatás után)

Ma mondta, hogy náluk - az ő irodájukban - szinte csak idősebbek dolgoznak (48-60 között nagyrészt). Nekik minális reakció volt csak a Szputnyik 1. oltástól, max fél-napra nyomottabbak voltak, 1-2 nap általános fáradtság és a karjuk max feszült oltás után.

Más irodában, ahol javarészt fiatalabbak (25 év körül zömében) dolgoznak, őket viszont keményen kiütütte. többek két-három napig az ágyat nyomták, s lázasak is voltak.

Valószínűleg náluk az első oltás után is már nagyon erős immunreakció működött. Ami nem is baj, de fiatalabbaknak ezzel jobban kell számolni.

Megkaptam a válasz e-mail követően (szombat este fél 11-kor!! Le a kalappal!) az időpontomat is. Kedd 14:30 debreceni oltópont (hiába élet Nyíregyházán, állandó lakcím Hajdú-bihari, s mivel rengeteg mindent már a kovid előtt is letudtam vele egyeztetni telefonon, ezért a körz. orvos is maradt hajdú-bihari). :) De ez legyen a legnagyobb baj, ennyi nem távolság nekem :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák