- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Ezért vágott szét az ideg, hogy pénzt is adtam érte. Igaz, hogy a 939 VSTA-n még rosszabb van. De nem szól rosszul azért DTS hang DVD-vel teszteltem. Az én fülemnek nem rosszabb sokkal, mint az alaplapi HD audió a másik gépemben.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
Nem csak a Creative csinálja. A VGA gyártók is ezt a taktikát választják. Ha sok zavaros verziót csinálnak, akkor a gyengébb cuccokat is jó áron lehet eladni, a nem annyira hozáértőknek.
Én meg szívok miatta. Rákattantam az X-Fi cuccra, de nem néztem utána rendesen, és mindjárt cumi.
Bsh: A Creative drájverek: XP alatt minden jó. Vista alatt a gyári CD-n lévő a jó, Az update után nem tudtam elindítani a kezelő progit. " Nincs alkalmas eszköz" Ki is vettem a Vistás gépből a kártyát. Most nem tudom, hogy milyen a drájver. De a verziószámok alapján ue a helyzet.(X-Fi Xtreme audio) Lehet,hogy azért,mert nem mutyi kártyám van.(Audigy csip)[ Szerkesztve ]
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
mestery
csendes tag
hi
ASUS Xonar DS ? azt mondod ez jobb, választás?
10 k. ért gondoltam h nem kapok azért 1 profi hangkártyát , de ha a szaros kis alaplapi realteck nem recseg azér joggal várhatnám el h. a 10k-s creative ne pattogjon,nem?Itt vettem amúgy:[link]
lehet vissza kéne vinnem s megmondani h 1 asust kérek inkább? de látom ebből is van 1-2 verzió :SASUS M2N-E, AMD 5200+, Asus 8800ultra , 4x1G DDR2(800)
-
Recon666
Közösségépítő
Van olyan aki nem hallja meg a különbséget, meg van olyan aki nagyon is, ez mindig így lesz, ha nem halottá még egy jobbfajta X-fi-t vagy más jobb hangkártyát ,akkor nem tudod miről beszélünk. Nem hiába kerül annyiba, mint egy integrált alaplapostól, én elég sok különbséget hallottam már elsőre is a titaniumnál. Szerintem a tesztek nagy része ezt alá is támasztja.
[ Szerkesztve ]
-
kandi88
tag
Ajánlom figyelmedbe, hogy tanulmányozd át ezeket a teszteket amibe egy sima alaplapi Realtek-et, Audigy 2 ZS-t, X-fi Xtreme Music-ot, és egy X-fi Elite Pro-t hasonlítják össze.
Első teszt
Második teszt -
huskydog17
addikt
Azokkal a hangkeltőkkel le3het, hogy nem jobb a diszkrét hangkártya, de egy Sennheiser HD 555-nél azért már kicsit más a helyzet.
Még ha komolyabb, minőségi hangrendszernél hozza is néhány diszkrét kártya (Xonar vagy X-Fi) hangminőségét, amit nagyon kétlek, akkor még mindig hatalmas előnyük van a diszkrét kártyáknak, ugyanis azoknál rengeteg olyan extra funkció használható, amely nagyon hasznos!
Lehet, hogy némelyik teszt alatt nem hallottak különbséget, de ez a hang dolog eléggé szubjektív téma. Ezen felül a legtöbb teszt a tényeket bizonyítja, hogy a komolyabb diszkrét hangkártyák bizony sokkal jobbak, mint bármely integrált codec. (A "fényévekkel" és "vacak" jelzővel csak nyomatékosítani illetve hangsúlyozni szerettem volna a kettő közti különbséget.)Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Recon666
Közösségépítő
Én, semmi effektet nem használok, és mégis szebben szól az alaplapinál. Igaz, hogy kell mellé egy jobb fejhallgató vagy erősítő, hogy értelme legyen. Semmi pénzért nem váltanék alaplapira. Studió hangkártyák meg megint másra van kitalálva, de ez az X-Fi hangján nem változtat, akkor is jobb mint az alaplapi, ez nem kérdés. Csak azt is vedd figyelembe hogy az Esi studió (keverésre) hangkártyákat gyárt nem multimédiára valókat ennyi erővel írhattad volna az EMU-t, nem az X-fi vel kell összehasonlítani az Esi-t hanem az EMU-val. Az X-fi-t a Xonar-al (DS, D1/DX, D2/D2X) lehet összehasonlítani.
-
huskydog17
addikt
Azt azért nem mondanám, hogy semmi értelme, mert nagyon is hasznosak, na persze Audio CD minőségnél persze, hogy nincs rájuk szükség, azonban filmeknél, MP3-nál aranyat érnek. Filmek alatt az SVM egy áldás, a Crystalizer a legtöbb MP3-nál szépen javítja a dinamikát, így szebben is szól az adott muzsika. A CMSS-3D is bizonyított már játékok terén.
A másik dolog pedig: professzionális hangkártyát ne hasonlítsunk már egy konzumer hangkártyához!
Equalizert pedig sosem használok![ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
kandi88
tag
Hát attól is függ kinek mik az igényei
Valaki beéri a sima alappal, de aki tehetősebb az venni fog egy jobbat a jobb hangzás érdekében. De ha úgy vesszük akkor egy hangkártyát is egyszer kell megvenni és az évekig jó mert nem olyan sűrűn dobnak piacra újabbnál újabbakat mint mondjuk egy videokártya esetében. -
Krissz80
senior tag
Üdv, mindenkinek!
Nekem egy Extreme Music csinálta azt Win7 x64 alatt egy Gigabyte Nforce 570 SLI vel, hogy DTS connect illetve DDL módban időnként megszűnt a jel egy pillanatra, az erősítőn is lehetett látni, hogy a bemeneti jel átvált PCMre.
Állítgattam mindent, letiltottam az Ati HD audióját, de semmit sem ért.
Volt, hogy 10 percenként csinálta, meg olyan is, hogy egy film alatt kb 3-4szer.DPC Latency is futott a háttérben és nem jelzett problémát a jelenség alatt.
Miután nagyon idegesített a dolog olvasgattam a fórumokat és arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálok egy DTS Connect képes ASUS-t mivel nekem ez volt a szempont.Ha érdekel valakit pár hét múlva megírom majd a tapasztalataimat.
De ha valakinek van konkrét megoldása a problémára az meg engem érdekel.
-
HornedReaper
senior tag
Köszi, felraktam a foobar2000-et. Lassan felrakom a gyári drivert is, ha lesz hozzá hangulatom
Az ASIO-ról amúgy ezt írja a Foobar2000 FAQ:
"Please note that this component is meant for systems where ASIO is the only available output method. It is highly recommended to use the default output modes instead of ASIO. Contrary to popular "audiophile" claims, there are NO benefits from using ASIO as far as music playback quality is concerned, while bugs in ASIO drivers may severely degrade the performance."
Én csak azért szeretem az ASIO módot, mert az entertainment mode is hallhatóan beleturkál a hangképbe.. Vagy az "Audio Creation mode" nem feltétlenül ASIO?
-
Petyyyyy
addikt
Ez így van. Első körben én is pislogtam, hogy hűű de jól szól a Crystalizerrel. De jó a fülem, kihallottam a turpisságot.
PrinceHerceg: Ha jobb hangminőség kell akkor a hangszórók kábelét cseréld jobb minőségűre.[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
HSM
félisten
Én sose használtam jóminőségű zeneékhez, elveszik tőle a zene valósághűsége. Persze, nagyon rossz minőségű hanganyagnál néha jól jöhet, ott tényleg előfordul, hogy segít valamennyit.
Ez olyasmi, mint a megjelnítőknél pl. a movie mód... Elsőre marha jól néz ki, de az első 10perc után elmegy tőle a kedved, mert észreveszed, mi volt az ára.
-
PrinceHerceg
őstag
Hát nem tudom... elvileg alap beállításokat használt fel Robi, szóval a tuti az lenne ha a gyári értékekkel vetnénk össze!
Egyébként Én épp nem hallok semmi különbséget a pakkok közt, pedig a füleim híresen élesek...
Amúgy Én a 2.35-ös verziót linkelte be!
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Ez nagyon erősen egyénfüggő lehet mivel ha valaki szereti a kiemelt hangzást némely tartományokban, akkor bizony nem egy olyan modolt driver-t talál a neten ami kisebb-nagyobb mértékben belenyúl a hangképbe, tehát Gipsz Jakab esetében ez máris valamiféle javulást hozott...
Cseneles: értem, és milyen szépséggel hangosítasz?
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Rosszul fogalmaztam, nem javit a hangminosegen, hanem valamilyen szinten belenyul es mas lesz a hangzasa? Legalabbis nekem ez jon le pl. ha megnezem a pax driver csomagban leirt valtoztatasok egyes sorait. Lasd feljebb linkeltem a pax drivereket es ott van a change log.
-
PrinceHerceg
őstag
Én jelenleg a PAX 2012 V1.00 szoftver csomagot használom és bődületes hogy mennyivel részletesebb a hangzása a legutóbbi frissebb 2.35-ös default tweaks pack-hoz képest, igaz kicsit tényleg megpiszkált csomag, de nagyon ellett találva!
Szerintem eddig ez a best, a különbség pedig füllel hallható...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
ez meg 1977-ben volt, dinamikára nem lehet panasz és ez még "csak" YT minőség.
[ Szerkesztve ]
-
JaniACE
tag
Na állj.
'bármilyen szoftveres hangmódosítás ront a felvételen.' Ennél nagyobb félremagyarázást/ferdítést rég olvastam. A ront != megváltoztat ! A mérték és az igény már más kérdés.'több részletet tuti, hogy nem hallasz ki.' Pont a 'felnyomja a magasakat meg a mélyeket.' miatt hallhat meg olyat, ami felett a veszteséges tömörítés miatt esetleg elsikkadna a füle. Ál-,vagy nem álrészletesség, az EQ pont ezt a célt (is) szolgálja. Jó kezekben a felvételi és a lejátszási környezet közötti akusztikus eltérések kiegyenlítésére való. Ennek a szoftveres megvalósítása a krisztalizer (dinamikus eq+kompresszor).
'Megkapod azokat a részleteket, amit nem kéne hallanod.' Vagy azt, amit a mérnökeik szerint halhattál volna. A jó kezeket automatizálták több-kevesebb sikerrel. Persze szärból nem lehet aranyat csinálni. De azt egy szóval sem mondta senki, hogy a 192/24 hiperszuperminőségű pcm 1:1 tömörítésű hangfájlból méghiperszuperebbet csinál. Egyszerűen nem arra való.'Bármilyen DSP effektet rányomsz valamire, akkor lesznek pl. számolási/kerekítési hibák' Ezt lehet minimalizálni azzal, ha a kimeneten nagyobb a részletesség. Nem véletlen a 24+bit/192kHz mintavételezés, ott már félrekerekíthet, ha az abból származó hibát kihallod, denevér vagy, vagy nem sikerült jól beállítani
'a stúdióban is mindent ésszel kell csinálni.' Maximálisan egyetértek.
Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
JaniACE
tag
Hogy is működik ez a veszteséges tömörítés?
Ugyi az emberi hallás amolyan csálé harang-görbe formával ábrázolható az x=freki f(x)=dB függvényen, bizonyos frekvenciájú szinusz jelet csak bizonyos hangnyomás felett hallhatunk. Erősen egyénfüggő ez a tulajdonság. De az ideális felvétel akarva akaratlanul is tartalmaz olyan frekvenciájú összetevőt, ami ennél a hangnyomásküszöbnél alacsonyabb, és foglalja a helyet. Na ezt dobják ki/halkítják tovább a veszteséges tömörítésnél. Minél szélesebb/halkítottabb ez a frekitartomány, annál veszteségesebb.
Itt jön a képbe a kristályosító, ha dobták a frekitartományok jeleit, nincs esélye, ha csak halkították már van.Vegyél naptárt: www.kalendart.hu ! Vegyél vetőmagot: www.kertimag.hu ! Vegyél pellet(!) www.rencom.hu ! Vegyél levegőt: sziv.benntart.kipu.fog ! :)
-
yesman
csendes tag
Persze én is tudom. Filmeknél nekem ezzel a beállítással szól a legjobban. Zenénél meg mindegy. Maradhat így nem kell állítgatni. Dialog plust kikapcsolom. Elég sokat kísérletezgettem a beállításokkal. Gondoltam, hátha másnak egy kis segítség lehet. Persze ahány fül és berendezés, annyiféle beállítás létezik.
[ Szerkesztve ]
-
soulflytribe
csendes tag
áhh... próbáltam már mindent..... rakosgattam ide oda..., kontaktisztító is volt.. már ráállítottam telibe a kártyára egy 12es ventit is hátha melegedés gond van.... amúgy alapjáraton nem rezeg minden.. csak ha buli van! Meg ha a hangkártya úgy gondolja hogy megtízszerezi a mély nyomó hangerejét, és elveszi a magast meg a közepet...
-
veterán
Csináltam anno egy RMAA6 összehasonlítást a Realtek alaplapi hang és egy X-Fi között, és iszonyat szar eredmények jöttek ki 1-1 frekvenciát kivéve. Az az 1 freki az adott hangkeltő default freki beállítása volt winben.
Hotfix feltétele után az eredmények elmegyre módosultak, de anélkül vicc kategória. -
PrinceHerceg
őstag
Visszatérve az USB-s X-Fi HD-hez, a hangja mérföldekkel jobb, viszont csak Stereo-t tud analógban, bár digitálisan (optikán) kitudja küldeni a több csatis jelet külső erősítőnek, pl egy Logitech Z-5500/906-nak, szóval mérlegelni kell vásárlás előtt mi menyire szempont!
Szvsz megéri az árát ha csak 2.0-ás zenehallgatás a cél...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest