- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
yesman
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Óriási problémám van és nagyon hálás lennék, ha valaki tudna segíteni. Most vettem egy Soundblaster X-Fi HD USB hangkártyát. Eddig a sima X-Fi USB-t használtam. Hát, ezt is a PAX driverrel tudtam igazán működésre bírni Windows 7 alatt.
Most szerettem volna telepíteni az újat, de bár a telepítés látszólag rendben lezajlott, nem ismeri fel a kártyát. Pontosabban a win7 valamennnyire működteti, de persze csak alapszinten. Világít, van hangerő de csak ennyi. Ha az enviromentet akarom indítani, kiírja, hogy nincs is kártya.
Megnéztem a mellékelt telepítőt, amin csak XP és Vista driver mappákat találtam.
Persze a gyártó oldalán sem találtam win7 drivert.
Próbáltam az új Paxot is, de abban nem látom a X-Fi HD USB kártyát.
Szóval eddig jutottam. Most itt figyel potom 28 000-ért a kártya, de maximum csak nézegethetem.
Az én gyanúm az, hogy a win7 felismerte és feltett egy alap drivert hozzá, ami nem engedi a rendes drivert működni. De valahogy tehetetlennek érzem magam, ami nem jellemző.
Ha valakinek lenne ötlete, nagyon örülnék. SOSKöszi előre is!
-
yesman
csendes tag
válasz dudika10 #9328 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Az az érthetetlen, hogy én is ezzel kezdtem. Az volt a terv, hogy mindkét hangkártya megmaradjon. De mivel ez elsőre nem ment, mindent letakarítottam a gépről a driver sweeperrel.
Aztán bedugás, telepítés, de ugyanaz volt a helyzet.
Most visszatettem az eredeti sima X-Fi USB-t, az oké, de a X-Fi HD nem beállítható. Nekem meg az alap, beállítások( equalizer, 3D stb.) nélkül nem sokat ér. Szeretném használni ezeket a beállítható dolgokat hozzá. -
yesman
csendes tag
Egyébként ennyit tett fel a win7:
[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
válasz dudika10 #9330 üzenetére
Persze, tudom, hogy sokan így gondolják, amiben van is valami. De pl. sok olyan hangminőségű felvétel van, ahol érdemes korrigálni, miivel vagy sok a magas hang, vagy éppen nagyon tompa. Szeretem a basszust is kicsit kiemelni. Szóval jó lenne, ha sikerülne.
Legalább egy nyamvadt hangszínszabályzó jó lenne. Persze a lejátszó szoftverben is be lehet állítani tudom.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenki segítségét! Folytatom a küzdelmet tovább és ha jutok valamire, mindenképpen beszámolok róla.
-
yesman
csendes tag
válasz PrinceHerceg #9336 üzenetére
Köszi, már letöltöttem, bár a már ajánlott PAX PCI XFI PAX Audio Suite DVD 2011 V3.00 verziót gondoltam bevetni.
Ma az a zseniális ötletem támadt, hogy más gépre is felteszem próbából. Hát sajnos az sem ment, igaz hogy azon a gépen is volt telepítve egy Creative X-Fi USB. Holnap kopróbálom egy teljesen szűz gépen, kíváncsi vagyok menni fog e. Bár kezd elmenni a kedvem az egésztől, mivel eddig a fejhallgató kimeneten keresztül volt rákötve a X_Fi USB kártya, ami tökéletesen szólt, de az újat ha rádugom, csak egy borzasztó zugás jön ki belőle. Vagyis ha sikerülne a telepítés egyszer, újabb gonddal kell szembenéznem.
Lehet, hogy a jack dugó átalakítóval van gond (ami gyanús) vagy ezen a kimeneten nem is lehet rákötni egy erősítőre, mert a kiadott jel nagyobb vagy mittudomén.
A vonali kimeneten meg nem jön ki jó minőségű hang. Szóval egyelőre hallgatom a régi kártyát, amivel nagyon meg vagyok elégedve egyébként.
Azért ezt a telepítés dolgot még kipróbálom.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
Győzelem!!!
Megoldottam mindent. Kábé 2 perc alatt.
Péntek óta kínlódok vele és most két perc volt az egész.
Szóval a gond az volt, amit sejtettem. A win7 önkényesen felismerte a kártyát és alapjáraton üzemeltette, saját driverrel. Ezt az eszközkezelőben eltávolítottam, aztán futattam a pax driver mappában a ctzapxx.exe fájlt, újraindítás és minden működik.
Ja, és megy simán mindkét kártya is.
A zugásnál az erősítőben meg rossz az átalakító. Ha félig dugom be, akkor jó. Majd kicserélem.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a gyors segítséget és remélem, tudtam segíteni én is másoknak!
Egy apróság még maradt. Az equalizer hiányzik, de majd megoldom ezt is remélem. -
yesman
csendes tag
Ja és gyönyörű a hangja.
-
yesman
csendes tag
válasz PrinceHerceg #9341 üzenetére
Hát, majdnem, mert sajna nincs eq vezérlő a beállítások között. Nem is nagyon merem piszkálni, de azért jó lenne idevarázsolni. Akkor lenne teljes az öröm.
Lehet, hogy a PAX driverben nincs is ez?
Vagy kiegyeznék egy renszer equalizerrel is, ha valaki tudna ajánlani valamilyet.
Próbáltam a Graphic Equalizer Studio 2011-et, ami jó, csak nem free.
Volt régebben is ilyesmi gond, a régivel, de külön letöltöttem a creative consolt hozzá és azzal jó volt. De ehhez nem találtam semmit. -
yesman
csendes tag
Üdv!
Még mindig én vagyok a "kis" problémámmal. Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne a x-fi hd usb hangkártyához feltenni az equalizert? Mert a console launcherben nem jelenik meg. Sajnos sem a gyári telepítőm, sem a paxos változatban nem tette fel. Pedig szerintem ott lenne a helye.
Igaziból csak zenehallgatáshoz kellene, mert a filmeknél tökéletesen jól szól. Most két kártyát kell váltogatnom, ha zenét szeretnék, akkor x-fi usb, ha filmet akkor az új.
Köszi, ha valaki tud segíteni! -
yesman
csendes tag
Szia!
Ugyan segíteni sajnos nem tudok, de érdekes ez a kártya, mert nálam ez funkció teljesen jól működik. Gyárival és PAX-al egyaránt.
Equalizer Nálad sincs? Mert akkor már tényleg feladom a harcot. Kipróbáltam és alapból jól, sőt nagyon jól játssza le az eddig gyengébb minőségű koncert dvd-ket. Vagyis igazából nem is kell az equalizer, mert annyira jó a kártya, hogy eddig mindent hibátlanul visszaadott a hangzásba, ami eddig nem volt ott.
Egy Quidam dvd-vel volt a legtöbb bajom, mert úgy szólt, mintha lavórból hallgatnám. Állítani kellett a hangszíneken a régi X-fi-nél és akkor szólt jól. Ez meg kapásból szebben megszólalt. Igaz, hogy max. a Crystalizer beállítással lehet ezen javítani. Ami meglepően 2%-nál tökéletes közép és magas hangokat produkál nekem. -
yesman
csendes tag
A Power dvd11 valóban csodálatos. Gyönyörű a hangja és a képminősége, ráadásul a képarányokat is nagyon jól kezeli(aspect ratio).
-
yesman
csendes tag
válasz huskydog17 #9450 üzenetére
Igen van hozzá. Lejjebb meg is találod a hivatkozást, de készülj fel, hogy lassú lesz a letöltés. X-Fi PAX AS 2011 V3.00
Mindent le kell törölni, illetve eltávolítani, ami nem is olyan egyszerű. Ehhez is van 2 ajánlott szoftver. Az egyik: DriverSweeper. Ha visszaolvasol a fórumban, én nemrég szenvedtem vele.
Win7 alatt nem egyszerű, de kitartás!
Én végül most a gyárit használom, mert másodszorra már csak az ment fel, de egyszer már sikerült ezzel a driver csomaggal. Érdemes szenvedni vele, mert nekem nagyon tetszik a hangja.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
válasz huskydog17 #9461 üzenetére
Sajnálom, hogy nem sikerült a dolog. Ilyenek ezek a creativos cuccok. Nekem is elsőre ment, aztán meg vissza kellett tennem a gyárit. Annyira azért jó volt, hogy kipróbálhattam mindkettőt. Én nem hallottam köztük különbséget.
Létezik egy pax driver, amiben nincs semmi, csak a driver. Tehát semmi beállítási lehetőség nincs hozzá. De szerintem nem érdemes vacakolni vele, majd kivárjuk.
Szóval megnyugodhatsz, ugyanúgy szólnak. Én a hiányzó equalizer miatt próbáltam ki mindent, de az sehogyan sem jött össze.
De nem is hiányzik, 2% crytalizer minden hangot kitisztított eddig. Persze ez a rendszertől is függ.
Én csak Sennheiser HD-555 fülessel hallgatom, egy erősítőn, amit le sem merek írni, hogy milyen. -
yesman
csendes tag
válasz Satyricon #9911 üzenetére
Nekem csak laptopom van és vagy 8 éve használom a soundblaster usb hangkártyákat.
Kezdetben SB0490 5.1- volt, aztán X-Fi Surround 5.1, jelenleg a X-Fi HD típust nyüstölöm.
Kizárólag Sennheiser HD-555 fülessel hallgatom, nincs hangfalam. Zenei dvd-ket és filmeket nézek.
Minden újabb beruházásnál aggódtam, hogy észre sem veszem majd a különbséget, de eddig olyan hangminőség javulást tapasztaltam az újabb típusoknál, mintha lecseréltem volna a komplett hangrendszeremet.
A legújabb kicsit drága, de össze sem lehet hasonlítani régebbiekkel.
Nagyon tiszta, sok basszus, megdöbbentő térhangzás. Szóval bátran merem ajánlani.
Főleg ha sikeresen túl vagy a telepítésen, mert az nem mindig egyszerű.
Szerintem érdemes használni a THX TruStudiot hozzá.
Ja, és én a PowerDVD 11-re is esküszöm, főleg zenehallgatásra, a benne lévő hangbeállítások maximális kihasználásával.
Remélem tudtam segíteni! -
yesman
csendes tag
válasz Sanyaaa26 #11423 üzenetére
Szia!
Csak ajánlani tudom, nagyon szép hangja van. Nekem megvolt előtte a sima SB X-Fi is, de ez körökkel jobb. Nagyon tiszta és erős hangzása van. Az előző is tetszett de ég és föld a különbség a két kártya között. Bátran merem ajánlani. Mondjuk mindeképpen érdemes valami erősítőre rádugni, mert pusztán a hangkártya szerintem zenehallgatásra kevés. Én erősítő nélkül csak filmeket nézek vele. A fülhallgatót bármilyen magas minőségben érdemes megvenni hozzá. Nekem Sennheiser HD-555-tel tökéletes. Persze jó lenne egy még jobb hozzá, de hát ez is nagyon klassz.
Win7 alatt a telepítés annyiból macerás, hogy az oprendszer felismeri és nem engedi a gyári drivert feltenni. Amikor bedugod az usb-t, ezért gyorsan a telepítés előtt le kell törölni a win7 driverét. Utána tökéletesen működik.Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
válasz Sanyaaa26 #11467 üzenetére
Na, kár izgulni tovább. Legfeljebb a telepítésnél lehet izzadni, de szólj, ha nem megy. Amikor én is megrendeltem persze kicsit bizonytalan voltam.
Én még a hozzáadott enviroment beállításokat szoktam azért használni. Pl. a chrystal beállításoknál a hangszíneket lehet belőni, ha esetleg nem szól jól meg a térhatást is kicsit megnöveltem.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
válasz Sanyaaa26 #11482 üzenetére
Mondtam én. Sikerült a telepítés is? Az entertainment consolon még lehet finomítani bőven. A hangminőséget pedig érdemes 24 bitre és 96000 Hz-re állítani a vezérlőpulton. Én a THX surroundot 68%-ra, a speakert 78%-ra állítottam a mély basszusokért. Smart volume 55%. Crystalizer alapon 2%, ha kell ez jobb mint egy equalizer.
-
yesman
csendes tag
Amikor először néztem egy filmet vele fülessel, komolyan kapkodtam a fejem. Mintha az események közepébe kerültem volna.
Bsplayerrel, ctrl +p és a kimeneti eszköznél direct sound:speaker usb Soundblaster.
Nekem így szól a legjobban.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
Persze én is tudom. Filmeknél nekem ezzel a beállítással szól a legjobban. Zenénél meg mindegy. Maradhat így nem kell állítgatni. Dialog plust kikapcsolom. Elég sokat kísérletezgettem a beállításokkal. Gondoltam, hátha másnak egy kis segítség lehet. Persze ahány fül és berendezés, annyiféle beállítás létezik.
[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
Hello Mindenki!
Van esetleg valakinek win7 alatt kattogó hang (magas latency érték) problémája? Csak azért kérdezem, mert nekem két évig volt (Lenovo Thinkpad) és nemrég jöttem rá a megoldásra. Szóljon akinek ilyen baja van!
Üdv! -
yesman
csendes tag
Persze igaz is, főleg, hogy baromi egyszerű.
A bajok okozója a Lenovo energiagazdálkodó programja, a Lenovo ThinkVantage Power Manager.
Vagy frissíteni kell, vagy teljesen likvidálni. Én az utóbbit tettem. Az a vicc, hogy két évig idegesített, újratettem a rendszert havonta, kutattam a netet stb. Álmomban sem gondoltam, hogy egy gyári program a bűnös. Aztán kikaptam az akksit a laptopból és megszűnt a kattogás. Na, ekkor lett gyanús a dolog.
Aztán miután rájöttem, kábé 5 perc alatt megtaláltam a neten ennek a problémának a leírását.
Csak azért írtam le, hogy más ne kínlódjon ennyit.
Tiszta röhej. Kicsit szégyellem is magam, hogy nem jöttem rá hamarabb. Eddig szidtam is kicsit a win7-et, és xp-t is akartam felrakni újra.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
válasz Blaise #11884 üzenetére
Szerintem hatalmas minőségi ugrás. Bőven megéri. Nekem HD előtt 5.1 volt és hihetetlenül tiszta hangok jöttek ki belőle az 5.1 változat után. A driverrel semmi gond nincs, csak ha bedugod, telepítés előtt töröld a widows által felismert és használt drivereket az eszközkezelőben, mert különben nem engedi a creative driver használatát.
Ha fejhallgatót használsz, nekem egy Bkercsó féle Headbufferrel valami zseniálisan szól.[ Szerkesztve ]
-
yesman
csendes tag
válasz Unlimited #11913 üzenetére
Nem tudom, de nekem is meggyűlt a bajom a Creative meghajtókkal. Nekem a végén az oldotta meg a problémát, hogy letöröltem a win által felismert drivereket. Aztán persze kikapcsolás nélkül felraktam a gyári drivereket. Mert a win saját divereket tesz fel automatikusan. Remélem sikerül megoldani a problémát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest