Hirdetés
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
Hagyjatok másnak is!
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
A webshop infó amúgy semmire nem jó náluk, csak a webshopos rendelések után vonja le az össz darabszámból, de ha elviszed a boltból, akkor nem (és az emberek többsége ez utóbbi módon vásárol). Néhány évente kézzel frissítik a készletet, ezzel kb. el is mondtam mindent.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Hát igen.. ez az egyetlen dolog, amit nem szeretek a Csakajóban. Egyeduralkodóként kvázi azt csinálnak, amit akarnak, a brutális forgalom soha nem fog megcsappanni. Ez a készlet dolog csak egy a sok közül, de pl. évente azt is jó párszor eljátsszák, hogy hopp, nincs kedvünk kinyitni és ezt felteszik nyitás előtt néhány órával FB-ra.. Na mindegy, azért szeretjük őket.
-
Jhonny06
veterán
Ez odabaszós lehet [link]
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #13134 üzenetére
Én konkrétan valamelyik boltban láttam 800+-ért a Csíki sört, az agyam eldobom.. de a normál ára is brutálisan magas, csak ők az erdélyi vonalat próbálják megfejni + rá a kézművesség is. Csak azért nem kommentáltam a dolgot, mert egy jó családi barátunk minimálisan érdekelt az ügyben, néhányszor kaptunk 1-1 rekeszt ajándékba, így jó volt nyárra, de én se vennék soha.
-
Jhonny06
veterán
Új Paradox, innám. Remélem hamarosan ide is elér.
-
Jhonny06
veterán
Ma volt szerencsém kipróbálni a Soproni IPA-t és.. korrekt! Az első korty nagyon meggyőző, aztán az utóíz kevésbé jó, de még mindig a nem rossz kategória. Nem tudom, hogy ez áruházfüggő-e vagy hogy működik, de a Tesco-ban nem számoltak fel külön díjat az üvegért, így 209-ért 0,5l verhetetlen. Biztos fogok még venni nyáron. Köszi az ajánlást mindenkinek!
-
Jhonny06
veterán
A Bécsi út tecsó polcairól levették a Soproni IPA-t. Tegnap gondoltam feltankolok belőle, de egy darab sem volt (és feltételezem nem azért, mert annyira viszik, meg egy ekkora áruház meg tudja oldani az utánpótlást).
Gondolom messze nem fogy annyira, mint egy kommersz sör.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #13400 üzenetére
Én még Koppenhágában ittam csapról Speedway-t, nálam abszolút csúcskategória. Mondjuk az asszem nem a sima volt, talán a BA. Az Even More Jesus szintén anno csapról volt, ez egy kicsit csalódás ahhoz képest, amit vártam, de most újra nekimegyek.
A Black-ből ez az újabb, ~16% körüli ABV-s változat. Anno már ittam, de nem emlékszem, hogy az az eredeti 18%-os volt-e vagy ugyanez. Kérdés, hogy van-e különbség köztük és hogy mekkora. Anno nagyon bejött.
Az egyedüli ezek közül a Biscotti, amit még nem próbáltam, de a véleményeket olvasva ez se lesz mellélövés.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz tomazin #13509 üzenetére
"Nyugi en az ilyen sorbe gyumolcsot temat messze elkerulom"
Mire alapozva? Mert rengeteg gagyi magyar kézműves sör jön ki (mindenki meg akar gazdagodni ezen, látván, hogy mennyire megy ez a kézműves vonal most), de baromi jó külföldi IPA-kat lehet találni (sőt, a legtöbb az).
-
Jhonny06
veterán
Sajnos én alig találok valamelyik boltban. A bécsi úti Tesco-ban vettem 1X, de azóta sincs. Ott 199 volt, betétdíj nélkül, így vállalható. Most egy kisebb boltban láttam, összesen 2 volt, de betétdíjjal valami 270 volt. :|
Egy csomó boltot körbejártam, amikor a Soproni IPA honlapján fel vannak tüntetve, de sehol nincs kb.
Lehet, hogy megnézem a Metro-ban (bár kétlem, hogy árulnák) és veszek egyszerre egy rekesszel, hogy ne kelljen keresgélni. 200-ért jó lenne nyárra, de többet nem ér. Így meg még szarabb, hogy folyamatosan keresgélni kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jhonny06
veterán
válasz EmptyParadox #13595 üzenetére
Nem _annyira_ csokis, de: [link]
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #13661 üzenetére
Nekem nem jött be a Black Fist. Ez tipikusan az a sör, amit hypeolnak a magas alkoholtartalom miatt, de amúgy semmi extra. 10-12% körüli imperial stout-ok között negyed ennyiért találsz jobbat.
Nunder: "egyenesen a skótoktól a már olcsósított shipping-gel"
Honnan rendelted? Brewdog-on nekem most egyáltalán nincs EU shipping opció.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Jhonny06
veterán
válasz Meridius11 #13715 üzenetére
A bécsi úti Tesco-ban nekem se számoltak fel, viszont a megjelenés óta nincs belőle 1 darab sem. Úgy látszik tecsóba kell menni érte (már ahol van ).
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz juliabrilke #13778 üzenetére
Ezeket én is mindig szomorúan nézem, képzelheted, hogy miből készülnek. Kb. szerintem hasonló kaliber, mint a munkások/alkoholisták által favorizált feles, vagy talán még rosszabb.
-
Jhonny06
veterán
válasz Kergeboci #13822 üzenetére
Hát hallod, ezt a Beerside-ot már említette valaki néhány hónapja, már akkor is tátva maradt a szám, hogy milyen cuccokat árulnak, de azzal a lendülettel el is felejtettem. Köszi az emlékeztetőt, most rámentem megint és még durvábbak vannak, mint legutóbb.
Valószínűleg innen fogok betárazni őszre/télre hamarosan, már egy ideje úgyse költöttem jobb sörökre.
-
Jhonny06
veterán
A Beerside.hu-n rendelésnél ki lehet választani, hogy a Hops Beer Bar-ban szeretném átvenni? Mintha korábban írta volna valaki, hogy van ilyen lehetőség.
-
Jhonny06
veterán
Na, leadtam a rendelést a Beerside-on, sajnos lecsúsztam a Lorelei-ról.
-
Jhonny06
veterán
Kicsit off, de itt néha szó esik az éttermekről is és látom, hogy páran képben vagytok, szóval: tudtok ajánlani jó ázsiai éttermet a belvárosban (ahol nem pálcikával kell enni )? Andrássy akár, vagy 4-6os vonala. Lehet drága is, de ne tűnjön annak, valami barátságos, nyugis helyet keresek (randi).
-
Jhonny06
veterán
válasz realmadrid92 #14075 üzenetére
Régen az volt, hogy csak akkor főzték a szerzetesek, amikor bevételre volt szükségük és alig lehetett kapni, de az utóbbi 1-2 évben sokkal inkább elérhetővé vált.
Én február - április között többször is voltam a BeerLovers-ben és mindig volt Westvleteren, már messze nem olyan nehéz beszerezni, mint anno. Illetve a legtöbb webshopból még most is hamar elfogy, innen valahogy kevésbé, gondolom nem ismerik az emberek annyira. De természetesen az apátságban főzik, nem más verzió.
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz jookomak #14077 üzenetére
Anno én is annyiért vettem.. Amúgy átváltva most se sokkal olcsóbb, a legtöbb helyen 3500-4000 körül van. Bánom, hogy kicsit kezdőként kóstoltam, azóta jóval durvább sörök is megfordultak nálam, egyszer kipróbálom újra mindenképp. Az biztos, hogy hasonló áron sokkal jobb söröket lehet kapni, legalább az én ízlésem szerint.
-
Jhonny06
veterán
válasz realmadrid92 #14080 üzenetére
Az Omnipollo Noa az egyik legjobb ár/érték arányú sör jelenleg. A Beerlovers-ben múltkor még láttam Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake-et, ez szintén ilyen. Általában van De Molen Rasputin is, ez még a Noa-nál is olcsóbb és szintén brutálisan jó, első körben ezek jutottak eszembe. Noa és Rasputin a Beerside-on is van.
Ha Beerside-ról rendelsz, akkor még ezeket érdemes megnézni:
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Ezt BP-n 1600-ért árulják, annyit bőven megér, nem kérdés. Ha megnézed, egy kicsit kevésbé kommersz belga (ha ilyen létezik) már lazán 8-900 a legtöbb nagyobb áruházban, annyival jobb is. 3-5öt már kevésbé, nyilván ott próbálnak durván nyerészkedni rajta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest