Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #131953 üzenetére
A Samsung csúcs TV-in kicsit túl erős a local dimming. Emiatt tök jók a feketék, de valamennyi sötét közeli részletességet vesztesz. Q8-on például már nincs ilyen, ott ez teljesen jó. Az hogy ez mit jelent a valóságban, meg tudod nézni az RTINGS.com-on a legújabb Samsung Q900R és Q90R tesztben, ahol összehasonlító képeket készítettek erről.
LCD-s dolgok is természetesen vannak: némi inhomogenitás.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
LCD esetén fennáll a banding lehetősége. Homogén felületeken észrevehető. Jellemzően focimeccsen észrevehető amikor svenkel (pásztáz, elfordul) a kamera. Sötétebb-világosabb csíkok, foltok jelenhetnek meg. Amint megáll a kamera, ezek szinte észrevehetetlenek. Nálam a 60KS7000-en -nyugodjék békében- is volt egy ilyen kisebb folt. Volt előtte egy 65KS7000 is nálam egy napig, azon erősebb volt.
-
general
addikt
nekem Q7FN van, 55". maximálisan meg vagyok elégedve (kivéve, hogy a DTS-t nem tudja, ez kiborító), a mai napig meg tud lepni a képminőséggel. ennek a local dimmingje a Rtings szerint szar , de ezek szerint ez az erős világos részeknél lévő opálosodás, "fényfolyás" itt nem jön elő.
felhősödés van, homogén szürke képnél létszik szépen, meg is ijedtem az elején, amikor vásárlás után teszteltem, de egyrészt ekkora képernyő méretnél már szinte normális (minél nagyobb, ez annál nagyobb probléma, persze a techn. fejlődésével biztosan lesz rá megoldás), másrészt az az igazság, hogy a kutya nem látja ezt, ha csak nézed a tv-t, sportot, filmet. nem érdekes. szőrszálhasogatás.
ha egy meccs vagy film alatt te ezeket figyeled, ott baj van..a forrással is, az emberrel is..általánosságban sztem kiváló kijelző a QLED, színtérlefedettségben veri is az OLEDet, csak hát az ára nem egyszerű. a legnagyobb hibája a betekintési szög, de ez az idei szériáknál már megoldódott, némi kontrasztvesztésért cserébe.
szóval ahogyan én látom: a QLED nem ég be, gyönyörűek a színei, csak a tökéletes fekete hiányzik (nekem nem), falra téve még az OLEDnél is vékonyabb, az OLEDnek nagyobb a kontrasztja, a betekintési szög is jobb, még az újabb QLEDnél is, viszont beégés para az még van.
és kicsit különbözik a megjelenítési karakter, nekem az OLED nem tetszett, valahogy kicsi "műanyag", nem tudom. ezért lett végül QLED. -
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #131961 üzenetére
"De ezek szerint lehet érdemes lenne egy "olcsóbb" Q8FN-t is meggondolnom? "
Igen, ha minden kis részletet akarsz látni a képen és ezért kicsit engedsz a feketék mélységéből.
"De valamilyen kavarás rémlik q7-q8 vonalon, hogy más az USA és EU modell, egyik tud local dimminget, másik pedig nem?"
Az a Q8DN, 40 local dimming zónával, na olyat ne A Q8FN mentes a local dimming hibáktól. Van még Q8CN, az hajlított, azt sem.
[ Szerkesztve ]
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz bigmasterg #131961 üzenetére
Ajánlom,nagyon szép képe van és most elég jó árban is van !
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132212 üzenetére
[link] A 4K TV kontrasztja kétszer nagyobb A 8K még új technológia, szóval szerintem nem érdemes megvenni, mint ahogy az első 4K TV-k is rosszabbak voltak, mint az azonos árú FullHD-k, a felbontástól eltekintve.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132214 üzenetére
Igen, de a Q90R-nek viszont jobb a betekintési szöge Ha már középhez képest 25 fokról nézed a TV-t ez látható, szóval nem rosszak ezek az új TV-k ebből a szempontból, mert a régebbiek legnagyobb hibája ez volt.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132246 üzenetére
Nem, mert az FullHD-hoz van. Ha lejjebb görgetsz, akkor látsz számokat 4K-hoz
-
PuMbA
titán
válasz bigmasterg #132248 üzenetére
Nem, lejjebb van egy "Optimal Distance (4k)" kis táblázat Körülbelül felezni kell a FullHD távolságot.
[ Szerkesztve ]
-
CrushAder
lelkes újonc
válasz bigmasterg #132330 üzenetére
Nem, ez új készülék, előttem bonják ki amikor átveszem.
Az egész országban még 5db új van a Media Marktban. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bigmasterg #132436 üzenetére
A normálisabb sztereó rendszert (ahogy írod), inkább már nem is említettem. Azoknak meg közelébe nincsenek a dolby erősítők sem. Gyűjtő vagyok, fanatikus vintage buzi elsősorban.
Látom ám, hogy mi van a fejeden, illetve a kutya nicked fején.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bigmasterg #132438 üzenetére
Na, ennek örülök, hogy te is "hasonló cipőben" jársz. Majd még diskurálunk, pl akár privátban, de mostanában alig van időm bármire is. Nekem meg az a gondom, hogy csak ritkán tudom használni ezeket (is), pont a fentebb írt időhiány miatt. Főleg HD820 van a fejemen, de az is csak a "meló" miatt.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz bigmasterg #132488 üzenetére
Na, jah...Egyik sem éri meg...még, főleg nem a 65-ös, amihez oda van írva, hogy kibontott, kipróbált etc...
-
Gauguin
tag
válasz bigmasterg #132488 üzenetére
Ha az 55-ös Q9 esetleg 400k alá menne, jobb ajánlat lenne, mert vannak előnyei a Q90-hez képest, és az ráadásul még fél évig nem lesz normálisabb áron.
-
Gauguin
tag
válasz bigmasterg #132494 üzenetére
Szép.
-
nagyúr
válasz bigmasterg #132496 üzenetére
Úgy nézki a panel picit jobb a 65/7-ben... valódi 10 bites és nem 8bit + FRC.
Esetleg még egyéb apróbb eltérések lehetnek... kisebb fényerő, design vagy bevonatok...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Deck
titán
válasz bigmasterg #132515 üzenetére
"Ezért lenne jobb, ha gyártanának buta tv-ket (kvázi nagy monitort) valamivel olcsóbban, amihez aztán olyan mediaboxot venne az ember, amilyet szeretne"
+1. Médiabox vagy PC, Laptop rákötve
PS5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Amazon Prime Video
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest