- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
Tegnap kipróbáltam pár rom-ot, míg végül a CM 10.2-es stabil változatánál maradtam. Nekem személy szerint ez tűnik a legjobbnak.
Alister from Hell
-
szita.erno
aktív tag
Köszönöm a választ.Rootolásban tudnál segíteni hogy mit kell letölteni hozzá és honnan ?És hogy pontosan hogy csináljam?
És hogy tudom fel tenni az Apollo kernelt ?'Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."
-
Alister71
nagyúr
válasz szita.erno #45252 üzenetére
Javarésze benne van az összefoglalóba:
Root
Természetesen a legfrissebb JB rom is rootolható, ezt a módszert a gyári recovery-bõl végezhetjük:
(erre alkalmasa a 'signed' *.zip fájlok)1. - Letöltjük a szoftververziónkhoz való PhilZ kernelt (PhilZ-cwm6--*.zip fájlt)
2. - a PhilZ-cwm6--*.zip fájlt felmásoljuk a külsõ tárolóra (SD)
3. - Elindítjuk a telefont recovery módban.
4. - Kiválasztjuk a "apply update from external storage" menüt.
5.- Betallózzuk és telepítjük az imént felmásolt PhilZ-cwm6--*.zip fájlt, majd Restart.
Ezután a telefonunk rootolva lesz és a legújabb CWM 6-ot is tartalmazza.A gond a linkekkel van, mert a java már nem található, de keresőbe rá lehet keresni.
Apollo kernel: klikk
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
shifty!
senior tag
válasz Alister71 #45253 üzenetére
PhilZ CWM6 .tar kiterjesztésben, Odin/Heimdall-al való telepítéshez,
PhilZ CWM6 .zip kiterjesztésben, recovery-ből való telepítéshez.Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
Sokka
aktív tag
Most néztem vissza, látom a felkérés nekem szólt, de köszönöm nektek urak, hogy ilyen precíz válaszokat adtatok a kollégának.
Nekem még egy kis időbe telt volna, míg visszakeresek mindenre.¤>Xiaomi_Redmi_Note_10_5G<¤><¤>70MAI_Pro_Plus<¤>Mibro-A1<¤
-
shifty!
senior tag
válasz Alister71 #45256 üzenetére
XWLSS ROM, XXMS2 jelzésű MODEM-mel, .tar kiterjesztés, flash Odin/Heimdall-al - nem a legjobb GSM&WiFi jel vétele szempontjából.
XXKI4-es jelzésű MODEM, tapasztalatok szerint a legjobb GSM&WiFi jeleket ezzel érték el.[ Szerkesztve ]
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
shifty!
senior tag
válasz Alister71 #45262 üzenetére
Nem találom sajnos, ugyanakkor nem jársz rosszul, ha a gyári ROM-ot root-olod a korábban linkelt kernellel, és azzal teszed fel a modemet.
@Imi1981: ROM csere során a modemet nem telepíti újra, ha megnézed különböző ROM-ok alatt a Beállítások/Készülék adatai(A telefonról) menüpont alatt az "Alapsáv verziója" érték minden ROM-nál ugyanaz. Valószínűleg a kernel a ludas, az ugyanis tartalmaz a WiFi-kezeléshez kapcsolódó fontos fájlokat. Érdemes lehet feltenni ezt a modemet, tesztelni vele, ha nem javul a helyzet akkor a gyári ROM-hoz keresni egy megfelelő "custom kernelt".
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Hát ez valami óriás vicc. Nem tudom rátenni odinnal se a cwm-et. Leszedtem már több verziót is, odinból is. Flashelem, azt írja megcsinálta, de nem rak rá semmit.
Alister from Hell
-
shifty!
senior tag
válasz Alister71 #45265 üzenetére
Jó partícióra próbálod ráiratni?
Amatőr hibának hangzik, de emlékszem anno én is összehoztam ezzel magamnak egy enyhe lefolyású agyvérzést... (ennek ellenére nem tudom most fejből hogy melyikre kell, de youtube-on van hozzá tut. videó )Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
szita.erno
aktív tag
Meg hogy pontosan melyik kernert tegyem fel.mert ugy nézem van több is belöle
'Tiszteld őseidet, mert rajtok keresztül nyertél életet és örököltél Istent és Hazát."
-
Imi1981
veterán
válasz szita.erno #45271 üzenetére
Hát azt még sosem raktam fel de ha egy zip akkor a cwm recoveryből kell felrakni szerintem.
A melyik kernel témában sajnos nem tudok segíteni mert egyáltalán nem próbáltam még ezt a fajta kernelt. -
Alister71
nagyúr
válasz szita.erno #45274 üzenetére
Ami most van rajta kernel azzal nem működik az alkalmazás amit a led helyett kerestél? Kipróbáltad?
Alister from Hell
-
törölt tag
válasz szita.erno #45276 üzenetére
Apolo, vagy Dorimanx. Nekem az utóbbi van és tuti, hogy van benne BLN (Back Light Notifier), vagyis a menü és vissza gombok háttérvilágítását használja értesítőként.
-
mtade
aktív tag
Üdv!
Gyári JB valahogy felvértezhető a back to kill funkcióval?
Köszi előre is!Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
shifty!
senior tag
válasz #79335424 #45281 üzenetére
A kettő nem ugyanaz, előttem szóló mondta jól. A vissza gomb nyomva tartásával az előtérben futó alkalmazást lehet bezárni, kvázi ez a piros X a Windows programok jobbfelsőjéből.
Alapértelmezetten ugye az Android a memóriába zsúfol annyi alkalmazást amennyit tud, hogy amikor megint szűkség van rájuk, akkor annyival gyorsabban lehessen betölteni őket. Ha B2K-val kilövöd, nem tárolódik a memóriában, több a szabad RAM, kevesebb háttérben futó alkalmazás eszi az erőforrásokat, cserébe lassabban töltődnek be újra az appok.A háttérfolyamatok korlátozásával csak megadod a rendszernek, hogy max. hány app-ot tarthat közvetlen elérésre a memóriában - 1 GB RAM-nál, a mai app méretekkel ez ugye amúgy sem egy nagy szám, ha korlátozod, még kisebb lehet.
-
adamhun94
tag
Sziasztok.
Már egy jó pár flashelésen túl vagyok, de ilyet még nem tapasztaltam. Felraktam a Cm12.1-et [link] , majd a leírásban lévő gapps-et flasheltem. Azt írta ki, hogy sikeres volt a folyamat, gyakorlatilag csak 20 alkalmazás került fel, amik között nincs a play store. A fura az volt, hogy első indításnál amikor update-elte az appokat, akkor 91-en ment végig (vagy ez reális szám?). Kipróbáltam ezután aroma telepítőst, az azt írta ki, hogy a /system tele van és kéne még neki 75 mb szabad hely, így nem települt. Próbáltam egy 5.1-hez való másik gapps-et, abból is a legkisebb se ment fel (pico verzió, error 40 twrp-ben), amiben csak a core cuccok vannak. Mi tévő legyek?[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz adamhun94 #45287 üzenetére
System újraparticiónálás volt?
CM12 óta nem megfelelő a gyári belső tárhely felosztás, ún. .PIT fájllal újra kell formázni, hogy a /system partíciónak legalább 1 GB hely legyen : alapértelmezetten 0,5 GB van, de az Android fejlődésével nagyobb lesz egy-egy rendszer mérete, így ha már a Google Apps is felmegy mellé, nem garantált hogy elfér a rendszer és a gapps is.
A PIT-ekről találsz XDA-n, vagy segíthetünk itt is.Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
adamhun94
tag
válasz shifty! #45288 üzenetére
Köszi, nem volt ilyesmi. Régebben olvastam csak róla, a 2giga programoknak fenntartott hely növelése miatt, végül nem piszkáltam a dolgot. Most akkor tulajdonképp van a systemnek egy partíció, egy az appoknak és a maradék a tárhely? Mi lenne az ideális mérete ezeknek? 1gb+4gb+maradék pl.?
-
Alister71
nagyúr
Avast battery saver-ről valami tapasztalat? Felraktam, reggeltől megy a telefon, jelenleg 82%-on van.
Alister from Hell
-
myke01
senior tag
Erre a problémára esetleg valaki ?
-
-
Alister71
nagyúr
válasz shifty! #45296 üzenetére
Az a helyzet, hogy az újak se jobbak. A P7-em is leszívódik estére. Nem nullára 40% körül marad, de azzal már nem vágok neki a következő napnak, mert már délre kampec. Ugyan úgy minden este töltőre kell tenni. Mondjuk az 5-ös FHD kijelzőnek kell az energia.
Tegnap nekiálltam lekaparni a felpattogzott krómkeretet. Egész jól sikerült. Régi bankkártyát használtam. A telefon kerete persze belemart, de a kártya sem sértette a telefont. A digitezer közeléből azért egy élmény volt így is, de nem csikartam meg sehol. Sajna korábban már próbálta kapargatni az előző tulaj, valami fémmel, mert itt-ott belemart a műanyagba.
Ilyen lett. Sokkal jobb mint volt. Hétfőn megy szervízbe, kaptam egy 5000-es ajánlatot garanciával Miskolcon a Galaxy GSM-be a mikrofon panel cserére, utána már használatba veheti a párom.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
CM11-et szeretnek lecserelni mert zavar a zenelejatszo leallasi problemaja, meg egyeb aprosagok. Melyiket erdemes feltenni? Visszaolvasva kicsit [4.4.4][04/06] SlimSaber vagy RESURRECTION REMIX[5.4.6] amit talaltam itt, en meg a [4.4.4][Linaro][SaberMod][Full-O3]-t neztem ki.
Ki melyiket ajanlja ha a stabilitas a legfontosabb? Csak bongeszesre, neha fenykepek keszitesere es zenehallgatasra hasznalom, 0 jatek.
Koszi elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Külpolitika
- Asszociációs játék. :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OTP Bank topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Politika