Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladik
csendes tag
Sziasztok! Telefon csere előtt állok, MI8 5. éve tesz jó szolgálatot, de lassan elfárad szegény. S23 esélyes, bár a szöveg fotózást gyakran használom. Ahogy olvasom könnyen bele lehet szaladni a gyümölcskosárba a dokumentumokon.
Régóta olvasom a fórumot, többen említettétek, hogy nem bíztok a zugtelefon-árudákban. Jelenleg 290 és 440 között bármennyiért lehet telefont venni. Segítenétek abban, hogy hol van az eb elhantova? Mi indokolhatja a 150 különbséget?
Egy kínai telefonnál még ki is tudnám találni hogy lehet olcsóbban beszerezni és eladni a telefont, de egy Samunál nem tudok rájönni. Mivel bontatlan telefont árul mindenki, számlát adnak, így gondolom csak a garanciával lehet a kavarás.
Céges vásárlás lenne, ott nem tudom élne-e a 3 év. Ebben az esetben gondolom a 14 napos elállás sem játszik. -
ladik
csendes tag
Sziasztok. Rendeltem én is 1 s23-at. A kérdésem az lenne, hogy ha gondolva a jövőre 45w os Samsung töltőt veszek hozzá, az nem gond? (tudom, h csak 25w-ra képes...)
-
ladik
csendes tag
Másik fórumba írtam, de ide is bemásolom hátha valakinek hasznos a tapasztalatom.
Beléptem a klubba egy S23-al.
Előtte egy MI8 volt, de már sajnos sok sebből vérzett. Mivel több hozzászólást is olvastam olyat, aki MI8-ról tervezi a váltást, így egy pár szót írok a tapasztalatokról. Igazából meg voltam elégedve a Xiaomival, de már a sokasodó problémák (akku, USB, hangszóró, bluetooth) miatt kényelmetlen lett a használata.
A mérete ugyanakkora képernyő mellett sokkal kompaktabb. Megvan az előnye annak is, hogy van keret, mert egy kézzel stabilabban lehet tartani a telefon, amikor egy újjal gépelek. Meg kell szokni, de ez úgy gondolom pozitívum.
Kijelzőben én nem tapasztaltam óriási különbséget, mindkettő jó.
Gyorsaságban a különbség érezhető, de ez nem befolyásolta a korábbi készülék használatát sem. Annyira nem érzem a +5 év fejlődést.
Hangminőség lényegesen jobb. Újkorábban a MI8 is jobb volt, de emlékeim szerint nem volt ennyire tiszta a hang akkor sem.
Kezelésben nekem nem volt bajom a MIUI-val, szerettem. Ez más, de szerintem ez se lesz rosszabb.
Fényképezőgép a legnagyobb csalódás abból a szempontból, hogy sokkal többre számítottam. Nem rossz, de szerintem nappali felvételeknél majdnem elmarad az 5 éves telefontól. A banánosodás érzékelhető, de ettől nyugodtan alszok (pedig sok dokumentumot fotózok). A szöveg olvasható, és általában ez a lényeg. Ez túl van parázva egy kicsit szerintem.
Az ujjlenyomatolvasó kellemes meglepetés. Egy noname Auchan üveggel szinte tökéletes (xiaomi jobb volt azért...)
Összességében örülök a telefonnak. Egyáltalán nem rossz, de nem estem hanyatt 2023 felső kategóriájától. Nem tudom, akik évente cserélnek telefont, milyen előnyöket tapasztalnak, amelyek ráveszik őket hogy százezreket költsenek egy új készülékre... -
ladik
csendes tag
Gondoltam megkockáztatom, hátha nem csuknak le én is átállítottam ILO-ra.
Működik is a bűnös funkció, viszont csak a samsung tárcsázó használatakor.
A samsung gyári tárcsázó botrányos. Nem is értem, hogy lehet egy eszköz elsődleges funkcióját ilyen használhatatlanná tenni.
Ha lecserélem truephonera, a gomb megjelenik, de nem megfelelően funkcionál.
Kérdésem, hogy lehet-e csak a tárcsázót lecserélni, és a hívásképernyő marad a Samu? (Xiaomi-n meg lehetett csinálni...)
Másik kérdésem, hogy az automatikus javítás (kék színnel jelenik meg a javaslatok között) hol lehet kikapcsolni? -
ladik
csendes tag
válasz <Adamsky> #4351 üzenetére
A "botrányost" körülírták a többiek. Számomra nagyon kellemetlen a használata.
Viszont a natív hívásrögzítés működik truephone-al is. Érdemes kipróbálni, és rájössz mi a különbség a tárcsázó használatában.Egyébként a térerő lakáson belül sokkal gyengébb, mint az MI8.
Tudja vki, hogy a párosított bluetooth eszközök automatikus kapcsolódását át lehet-e állítani manuálisra? Van, hogy az autó kihangosítója helyett a fülest szeretném használni...
-
ladik
csendes tag
Nem nézegettem mit ír ki. Telefonálás közben sétálgatni szoktam a házban. Telenort azért cseréltem le, mert állandóan megazakadt a vonal. Telekommal sosem fordult elő ilyen a MI8-al. Most nem olyan rossz a helyzet, mit a Telenor-MI8 páros, de van, amikor 0 a térerő. Mintha egy picit a wifi is gyengébb lenne, de az nem ennyire feltűnő.
-
ladik
csendes tag
Tudna abban segíteni valaki, hogyan lehet alkalmazásoknak külön értesítési hangokat beállítani? Gondolok arra, hogy a riasztó ne csak 1et pittyenjen nekem, hanem nyomja amíg ki nem kapcsolom. Xiaomin beállítottam fél órás iskolacsengőt, arra még a halott is felébredt...
-
ladik
csendes tag
Ezzel kapcsolatosan van esetleg ötlete valakinek?
Tudna abban segíteni valaki, hogyan lehet alkalmazásoknak külön értesítési hangokat beállítani? Gondolok arra, hogy a riasztó ne csak 1et pittyenjen nekem, hanem nyomja amíg ki nem kapcsolom. Xiaomin beállítottam fél órás iskolacsengőt, arra még a halott is felébredt...
-
ladik
csendes tag
válasz <Adamsky> #4486 üzenetére
Megoldódott a probléma. Le lehet cserélni az értesítési hangokat külső program nélkül is.
Értesítések-> alkalmazások értesítései-> alkalmazás kiválasztása->értesítés kategóriák-> kategóriára klikkelve(nem a csuszka) be lehet állitani a hangot kategóriánként. Nem rendszerhangot csak külső programmal (esetemben total commander) lehet kiválasztani egy bizonyos mappából. -
ladik
csendes tag
Tudba valaki segíteni privátban, kit érdemes megkeresni odin segítségével szoftverfrissítés tekintetében?
Utánaolvastam, és értem mit kellene tenni a telefonnal, de mivel nincs benne rutinom, nincs kedvem küzdeni vele. Inkább honorálnám más gyakorlottabb versenyző idejét ahelyett, hogy én mókoljak vele.
Szolnok, Pest viszonylatban lenne célszerű számomra.
(Ilo csc van a telón és nem megy a wallet)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest