- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz cucmalajmc #301 üzenetére
DE sztem ha van 1250-ért és 2000 ez akkor nem lehet gagyi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
-
máyköl
veterán
válasz concret_hp #303 üzenetére
-
Szili1992
csendes tag
Annyi a különbség, hogy az 1250-es sima, a 2000-es pedig -extracool- , bár szerintem semmi különbség, max. az, hogy átlátszó!
Máyköl, ha érdekel, nekem van alsó sorra extra egyszerű, mindenki számára megjegyezhető algoritmusom, csak sokszor kell ismételni.
[ Szerkesztve ]
"Nem vagy kocka, csak mikor megkérdezik, mi a jó a karácsonyban, azt mondod, hogy freeleech"- by Tamás
-
Szili1992
csendes tag
Aztán rájöttem, hogy rossz időt néztem, a csúcs:1:27:1
"Nem vagy kocka, csak mikor megkérdezik, mi a jó a karácsonyban, azt mondod, hogy freeleech"- by Tamás
-
máyköl
veterán
válasz cucmalajmc #308 üzenetére
ÉS MEGADJA VAGY MI LESZ????????????????
-
Szili1992
csendes tag
Bocsi a késésért, edzésen voltam, most értem haza:
Szóval:
Kész a 2.sor, ezután megnézed,hogy a 3. sorban hogy állnak az élkockák.
Nem muszáj stimmelnie, csak a színek legyenek jók. Az algoritmus, mellyel két szomszédosat meg tudsz cserélni:[ Szerkesztve ]
-
Szili1992
csendes tag
Azt az oldalt nézd, melynek az alján ott a két kocka:
Jobbot le, alsót jobbra, jobbot fel, alsót jobbra, elülsőt le/ ha a kockát az előző lépésnél elforgatod 90 fokkal jobbra, akkor egyszerűbb, ekkor bal le/, alsót 2-t balra, elülőt fel, 1-et balra, jobbot le, alsót jobbra. Ezután ezt tükrözd meg bal oldalra, és azt is csináld meg."Nem vagy kocka, csak mikor megkérdezik, mi a jó a karácsonyban, azt mondod, hogy freeleech"- by Tamás
-
Szili1992
csendes tag
Most akkor próbálod?
-
Szili1992
csendes tag
Várom, hogy írjon valamit:
Esetleg: Kösz eddig értem, egyszerű,
Vagy: Jajj, miééért íííroodd ilyyenn nehhezzeenn?
Amúgy még ez nem az egész.
Még nem, de mindjárt rákezdek.
Még narutozok egy kicsit, aztán."Nem vagy kocka, csak mikor megkérdezik, mi a jó a karácsonyban, azt mondod, hogy freeleech"- by Tamás
-
Makaveli
senior tag
Nem tudtok egy olyan boltot ahol jó minőségű Rubik kockát lehet venni, kb. 3 e forint környékén.
CoD2: Jager-cola xFire: safisniper CoD4: Jager-cola
-
Zewa
senior tag
válasz Makaveli #316 üzenetére
[link] Itt van jó kocka. Vagy rendelj Oli-tól /én rendelek magamnak majd jövőhéten ig y kevesebb lenne a PK.
Ha le irsz egy algot akkor inkább haszáld pls a jelöléseket. pl: R, L, B, D F, U.....
Rubikstudio.hu kirakások-Szótár.[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Szili1992
csendes tag
Ok,csak gondoltam,mennél egyszerűbben kell neki, reggel folytatom, most kicsit gyakorlok.
-
Makaveli
senior tag
Westendbe vajon hol lehet venni? 1800 Ft-ért ez jóminőségű?
-
Szili1992
csendes tag
Na, akkor újra itt:
Az algoritmusok.
Az első, amivel meg lehet csinálni, hogy a 3.sor színei stimmelnek,de az elrendezésük nem.
Max 2-szer kell megcsinálni:
Tehát: R' D R D F D'2 F' D' R' D R, ezután megtükrözzük balra, azaz:
L' D' L D' F' D2 F D L' D' L /ezek páros algoritmusok, egybe tartoznak./
Következő lépés: megcsináljuk, hogy a sarkok is stimmeljenek:
Lehetséges, hogy már stimmel is egy sarok. Ha nincs ilyen, akkor bárhol lehet kezdeni
Ha egy sarok stimmel, akkor mindig az az oldal legyen előtted, amelyiknek a BAL sarka stimmel, a jobb nem. A továbbiakban is így kell csinálni.
Az algoritmus:
R' D2 RD R' D R , ezt balra is: L' D'2 L D' L' D' L / Ezek is párosak./
Addig kell csinálni,míg nem stimmelnek a színek.
Ezután megfordítod a kockát, a sárga oldalát nézd, hogy hány "nem sárga négyzet van rajta":
At a jó ha 4 vagy 2,és ezek szemben vannak egymással, ha nem, arra is van megoldás.
Tartsd a kockát úgy, hogy a sárga közép mellett legyen a két szín, tehát ha leforgatod balra vagy jobbra, nem sárga élkocka jön le, hanem színes.
Az algoritmus:
M' U M' U M' U M' U M' U' M' U' M' U' M' U' , na ennyi. Ha 4 színes élkocka van, akkor 2-ster csinálod meg.
Akkor, ha két színes élkocka van egymás mellett:
M' U M' U M' U M 'U , ezután megfordítod a kockát, fehér oldala legyen felfelé, ott megcsinálod az előbbi algoritmust, aztán megfordítod a kockát, hogy sárga legyen felfelé, aztán ott is megcsinálod.
Most már csak pár lépés és kész:
A sárga oldal stimmel, de pár élkocka nem. Ha szerencséd van lesz egy, ami stimmel, akkor 1-szer, ha nincs, akkor 2-szer kell megcsinálni az algoritmust.
Az algoritmus: Sárga oldal van felül, azt az oldalt nézd, amelyik átellenes oldalán stimmel az élkocka. Ha ilyen nincs, mindegy, hogy hol kezded.
Az algoritmus:
M' /megnézed, hogy milyen színűt hoztál le,fordítasz a kockán 90 fokot arra, amerre az élkocka színe van. Pl : Bordó-sárga élkocka, bordó oldal legyen előtted. Ha egyikhez sem stimmel, mindegy,hogy merre rakod/ M' D M D2 / 180 fokos kockaforgatás/ M' / megnézed. merre van sárga élkocka. Beforgatod: Tehát D vagy D' / M D2 / 90 fokos forgatás/ M . Ha az elején nem stimmelt egy élkocka sem, az algoritmust végrehajtva már stimmelni fog.
Szerintem ez egy nem nehéz kirakás, de ha mégis lenne kérdésed, írj egy e.mail-t.[ Szerkesztve ]
-
cucmalajmc
tag
Ezt lehetetlen így bemagolni. Tegnap tanulgattam az első 2-őt az F2L-ből. De már azokat se tudom, mert keverem őket.
mod: most néztem rubikstudio fórumján tomius írását:
"Lett pár új rekordom:
3*3 egyszeri,picit mázlis: 22.56
3*3 egyáltalán nem mázlis: 26.xy
3*3 12 átlag: 30.363
2 hónapja kockázom"[ Szerkesztve ]
-
Makaveli
senior tag
válasz cucmalajmc #323 üzenetére
Akkor elég jól nyomhatod! Hol vetted a kockádat?
-
Makaveli
senior tag
válasz cucmalajmc #325 üzenetére
Ja, bocs És te hol vetted a kockád?
-
Zewa
senior tag
válasz cucmalajmc #323 üzenetére
nekem jobb időm van egyszeriben.
Vegyél studiós kockát! megismered: Kék csomagolás rá van irva hoyg a Rubik Studió gyártja és fehér-sárga, zöld-kék, piros-bordó a színerése.
De régi kockából is lehet remek kockát "faragni"."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Makaveli
senior tag
válasz cucmalajmc #327 üzenetére
Ez melyik fajta?
-
Zewa
senior tag
válasz cucmalajmc #329 üzenetére
1.) Mint már azt korábban írtam, próbáljatok magatoktól rájönni, hogy mit, és hogyan kell a heyére rakni!
2.) Ne akarjatok egyből mindent tudni, elég ha szép fokozatosan haladtok!
3.) Először érdemes azokat az F2L-eket megtanulni, ahol az alsó soron eggyütt van a sarok az élkockával, mert azokat sokkal könnyebb észrevenni!
4.) Ha már kiválasztottátok, hogy melyik legyen az az első pár darab amit megtanultok, akkor ne kapkodjatok: Előszőr nagyon-nagyon-lassan próbáljátok végigcsinálni az algoritmust, hogy lássátok, hogy mi hova és hogyan vándorol! Ha ez megvan akkor szépen-lassan (nagyon lassan) kezdjétek gyorsítani az algoritmusokat. Ez igénybe vehet 2-3 hetet is!!! Sőt az a jó, ha minimum ennyi időt töltötök 5-6 F2L tanulással, mert akkor biztos lesz a tudásotok, és soha nem fogjátok elszúrni.
5.) Ha már tudjátok az összes F2L-t, és már mind megy gyorsan is, akkor azt érdemes csinálni, hogy ha rakjátok a keresztet még az elején, akkor már érdemes figyelni a kockát, hogy melyik lesz az első F2L amit be tudtok rakni! Amikor rakjátok az első F2L-t akkor figyelni, hogy melyik lesz a második... Ezzel sok időt lehet nyerni!
6.) Nem mindig gyors a gyorsabb! Ha tekered mint az őrült, akkor nincs időd figyelni, hogy mi lesz a következő lépés, és az egyes lépések között túl sok időt töltesz kereséssel! Épp ezért érdemes az algoritmusokat gyorsan végigcsinálni úgy, hogy az utolsó 2-3 lépést lelassítja az ember, mert akkor már lehet gondolkodni, a következő helyzeten!!!
7.) Nem feltétlenül kell ragaszkodni a kereszt kirakásához, mint első lépés! Ha azt látod, hogy a kereszt kirakása közben összepárosodik egy él egy sarokkal, akkor ha lehet érdemes az "megmenteni" és úgy folytatni tovább a keresztet, hogy a már meglévő F2L ne romoljon el! (Ezt a helyzetet hívják úgy, hogy extended cross, tehát kiterjesztett kereszt.)
Én ugy tanultam hoyg kinyomtattam és vittem magammal mindenhova ahol volt időm tanultam. Egyszerre csak 1 reet begyakoltam már ment az algo gorsan , csukott semmel is biztosan akkor jöhettt a következő.
/F2L könnyű mert nagyjából tudod h mere indulj.../Makaveli: Sztem ne ragozd túl a kocka vásárlást! mint irtam vegyél egy eredi Studiós kockát és szvsz vagy rendelj Olitol.(rubikkocka@gmail.com) Ha jobb kocka kell akkor DIY-t rendelj tőle, vagy marad a cube4you.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Szili1992
csendes tag
Cucma, ÚJ REKORD:
1:14:6"Nem vagy kocka, csak mikor megkérdezik, mi a jó a karácsonyban, azt mondod, hogy freeleech"- by Tamás
-
Makaveli
senior tag
Nekem valami olyan kocka kéne, ami jól pörög, mármint nem pörög, hanem könnyen forgatható. Oszt. társamnak Studio-s van az tiszta gagyi, meg már mindjárt szétesik!
-
Zewa
senior tag
-
Makaveli
senior tag
A keresztet am. hogy kell kirakni? Mert láttam már videokat de egyik sem említi
-
cucmalajmc
tag
felvettem egy srácot rubikstudio.hu-ról. ő nagyon rendes és tanít majd. azt mondta, hogy hülyeség bemagolni az algokat. logika szerint kell rájönni. majd rájövök egyszer én is.
-
Szili1992
csendes tag
válasz cucmalajmc #340 üzenetére
Azért nekem jobban megy,de én sem aszerint megyek, nagy része/ szerintem/ hülyeség.
-
Makaveli
senior tag
Öööö Westendben lehet valahol kapni Rubik's Cube-ot?
-
Makaveli
senior tag
válasz concret_hp #343 üzenetére
OK, majd megnézem.
-
cucmalajmc
tag
Egész napomat rászántam a kockára. megérte! rájöttem mostmár, hogy mi fán terem ez az F2L. nagyonsokat magamtól már beforgatom. az algos lappal meg már egész gyorsan megy. az elképzelhető, hogy a sarok-él párosítása után, majdnem ugyanazok az állások jönnek ki? Mert azt nézem, hogy majdnem, hogy elég lenne az algokból 10-et tudni és akkor már az elég is.
-
Szili1992
csendes tag
Szép volt Tamás, én egyszerűbb algoritmusokat írok. 2 már meg is van.De amúgy nagy része rendkívül egyszerű, de azért van 3-4 bonyolult is.
-
Szili1992
csendes tag
Hogyne.
-
Makaveli
senior tag
Már majdnem sikerült megcsinálni csak valamai gebasz csúszott a szerkezetbe. Nem tudtam mit csináljak... A rubikkocka.hu-s kirakásokkal próbálkozom a Layora to Layerrel. Mondjuk ég csak animációval megy.
-
Makaveli
senior tag
Valaki nem tud egy normális oldalt, ahol magyarul le van írva, hogy hogyan kell kirakni? (animációval). Ez a rubikkocka.hu egy akkora baromság, nem is lehet úgy kirakni ahogy az animáción van... Kezdek ideges lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest