Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ez a Huawei Pura X, az első szélesvásznú kagylótelefon
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatta a Pixel 9a-t a Google, ennyibe kerül itthon
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
somez
tag
Azóta van vele tapasztalatom vegyes módban.
Egyszerre porszívózik és fel is mos. A szőnyeg elkerülése nekem be van kapcsolva mopping módban, így ilyenkor azokra nem megy rá. A gyakorlatban ez a “nem megy rá” azt jelenti, hogy az elejével felmegy, majd érzékeli hogy szőnyegen van es visszatolat. A feltörlő korong néha emiatt kicsit hozzáér a szőnyeghez. Nem tökéletes, de good enough.
-
ricogsm
őstag
válasz
Lasersailing #134 üzenetére
Nekem is ez lenne a fontos. Egyszerre dolgozzon. Ahol kell ott csak porszívózzon.
-
somez
tag
válasz
Épp most próbálom a porszivó + mosást. Ilyenkor egyszerre csinálja mindkettőt. Nálam be van kapcsolva, hogy a szőnyeget kerülje el mopping módban, így ilyenkor elkerüli.
-
somez
tag
válasz
Van benne ilyen funkció, ahol egyszerre csinálja, de azt még nem próbáltam.
-
somez
tag
válasz
Lasersailing #132 üzenetére
Porszívó módban folyamatosan felemeli, felmosó módban pedig nem megy fel a szőnyegre, ha ezt a funkciót bekapcsolod. Ki is próbáltam már és eddig nagyon bejön.
A kuponkódra nem emlékszem sajnos. -
somez
tag
Sziasztok!
Én most rendeltem egy ilyen EVA-t (2023-as upgrade-elt verzió).
A Roidmi USA honlapján az FAQ szerint lehet bele tenni tisztítószert. Sőt, 20 dollárért árulnak is “sajátmárkást”, amire 1:200 hígítási arányt javasolnak.Van valakinek tapasztalata tisztítószer (bármilyen márka) használatával?
Köszi.
-
benczeb
aktív tag
Köszönöm a kommenteket, hiszek Nektek, megpróbálom megfogadni a tanácsaitokat.
-
Nem kell full steril környezet, ha csak orvosilag nem indokolt.
Az alkohol a gumialkatreszekkel nem bánna kesztyűs kézzel...
Sima desztvíz.
Vegyszerek nagyon felejtősek..
A gyereknek ez meg nem tesz jót hosszútávon... Mégha jót is akarsz.
@sfdrakex: Tudsz dobni egy linket, mit lehet beletenni?Mert a Xiaomi es a hozza kapcsolódó robotokban nem szabad mást használni, mint desztvíz.
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! Én tisztaságmániás vagyok, nomeg a gyerek is előszeretettel mászik a földön, ezért naponta egy gyorsat porszívózunk (15 perc) és mosunk fel (20 perc). Budget nem volt rá idénre, de valamit lehúzunk, és veszünk egy ilyet.
Azt kérdezném, hogy a vegyszereket nem bírja, de pl sima gyógyszertári alkoholt sem lehet vmilyen könnyebb hígításban adni neki? Mondtam, tisztaságmániás vagyok....
-
Reggie0
félisten
válasz
Graphics #117 üzenetére
Nekem 2013 ota van lidaros robotporszivom(neato), az is nekimegy/lesurol dolgokat. De a Rodmi is, van rengeteg tesztvideo, egyiken meg az elektromos rollert is odebtolja( [link] ) egy picot. Ja a lidar addig jo, amig egyenesen megy, ugy valoban el tud kerulni targyakat, de a forgasnal es kanyarodasnal mar mindegyikik pontatlanul mozog, arrol nem is beszelve, amikor egy a lidar szintjenel alacsonyabb targyra probalka feleroszakolni magat es osszevissza mozog, mikozben barminek nekimegy, ami a kozelben van.
#119beef: A fabol keszult/lakkozott es nem az iroasztal feluletehez hasonlo muanyaggal boritott cuccok elobb utobb kopnak, tok mindegy ki gyartotta.
-
Olvastam de 3 hónapja használok egy Evat s nem vert meg semmit szét, de még annyira se megy neki a cuccoknak mint a régi roborock s50...
Viszont mivel magasabbra tud felmenni mint a régi roborock így a profilváltóról már a szánkó talpas szék lábára fel tud menni és fennakad... de ezt megoldottuk úgy hogy 5 cm-rel arrébb toltuk az asztalt és a székeket...
-
5 éve van robotporszívónk, de nem vert még szét semmit.
Lidar, és az eleje is rugós mechanikás, tehát finoman koccol.
Most van itthon vékony székláb is, mindent berajzol már az elején.
Ki van ez találva.Értem, amit írsz, de ezt alapvetően ki kellene jelölni, a szőnyeget, és oda forgófejjel alapból nem is menne.
-
loczi1
csendes tag
Nekünk is ilyen van. Naponta kétszer meg, takarítani, mert van kis gyerek, állandóan takarítottunk és stresszes volt.
Tökéletes. kiszamoltam, 3 évet ha megy (gari van) akkor 500ft/ takarítás, ennyit megér. -
User64476
őstag
Köszi mindenkinek!
-
ECOVACS DEEBOT X1 OMNI több mint 200e-rel drágább
Dreame Bot W10-ben ha jól látom dokkolóban nincs portartály csak víz...
Xiaomi X10+ kétszer ennyibe kerül
DreameBot L10s Ultra majd 200e-rel drágább ahogy nézemtehát valójában ár érték arányban ennél most talán nincs jobb ...
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
User64476 #103 üzenetére
Hát ennek nincs sok, ha a víz és koszos víz tartályt is szempontként vesszük. Amúgy a dokkoló, a LiDAR, a szívóerő, a felmosási funkció, a megmászni képes akadály magassága, illetve az okosotthonos integráció/szoftver lehet szempont főleg, de vannak, akiknek az üzemi hangerő és az egy töltéssel feltakarítható terület mérete is számít.
-
User64476
őstag
Ennek a konkrét gépnek mik a versenytársai azonos tudás/árkategóriában? Elkezdtem nézelődni de annyiféle létezik, hogy fogalmam sincs melyik mennyire korrekt ajánlat...
-
mrlujoak
veterán
Saját lakásba évekig terveztem robotot, de sokáig olyan terepviszonyok voltak, hogy nem lehetett.
...aztán rendbe szedem a lakást, és kaptam egy alap porszívó/feltörlő okosságot(xiaomi mi mop essential). Ment 1,5 évig, aztán sajnos be kellett látnom, hogy mennie kell.
Saját pénzből hasonló kategóriájút vettem (rowenta S45 - 69 Ezer), mivel nincs szükségem térképre, kicsi a lakás (33 m2), kézzel viszem a fürdőbe, és fel a galériára(+15m2).
De felporszívóz, a kanapé alatt is legbelül a sarokban, ahová tuti nem nyúlkálnék se hagyományos porszívóval, se felmosófával
Egy álom, amióta robotokat használok, mivel se kutya, se cica (és papagáj se nincs), szőnyeg csak a galérián, burkolatváltók vannak, kő és lamináltpadló. Erre így több, mint tökéletes az alap robot.
Sokkal kevesebb a por a polcokon, bútorok tetején, felmosni a makacs foltokat szoktam, a lakást nagyszerűen tisztán, és pormentesen tartja a robot.
Mivel az én igényeim ilyen téren szerények, sem funkcionalitásban, sem a lakás egyéb tulajdonságai okán nem kell sokkal okosabb, na meg ilyen luxusfunkciókkal megáldott gépezet, így inkább csak olvasom, miket tudnak, aztán odatekintek a sajátomra, és megdicsérem
A robotporszívóig a legkedvesebb háztartási gépem az a mosogatógép volt, most már ketten vannak a szívemnek kedves pozícióban. -
Pikkolo^^
addikt
Az első robotporszívót 2017-ben vettem (Mi Robot) mely nagyon jó készülék volt, idővel a shaggy szőnyeggel gyűlt meg a baja, mind a mai napig használatban van, naponta 2x takarítja a nappalit. Tavaly egy Roborock Q7 Max+ érkezett black friday akcióban mely szinten nagyon szépen teszi a dolgát, az emeletet takarítja napi 2x és csak a fürdőt mossa fel. A legújabb szerzemény egy S7 Pro Ultra mely a földszinten takarít és mossa fel a köves részeket napi 2x. A teregetés miatti por a földön szinte megszűnt, az egész házban lényegesen kevesebb a por. Normál porszívót havonta egyszer kell használni, akkor is csak a szőnyegek miatt.
Akinek nincs és úgy osztja azt akinek van az nem tudja miről beszél. Nagyon sok időt lehet megtakarítani vele. -
Évek óta szívtunk, hogy az ágyneműtartó miatt az ágy alatt baromi nehéz takarítani, hajolgatsz, szívsz a porszívóval/felmosóval, közben a csővel/rúddal levered a falat vagy más bútorokat, stb.
Elegem lett, mondtam a Zasszonynak, hogy ott van az a Lydsto W2 amit a Magyarósi is tesztelt (ugyanaz mint ez csak 2 első seprűje van).
Krvadrága, de porszívóz és felmos az ágy alatt IS, app, dokkoló van, csak vizet kell cserélni, ennyi. Ágy lábai alá tettünk +2centis fakorongot, hogy beférjen, és azóta öröm-bódottág van.
Aki szerint ez hülyeség, meg miért nem én csinálom, azt én is várom ide heti 2x takarítani. -
beef
őstag
válasz
enginev3.0 #95 üzenetére
Végül pizzát rendeltek
-
Tiédetis
senior tag
válasz
enginev3.0 #95 üzenetére
hát rakott, leírta
-
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ma (khm tegnap) megint ment egy nagy kört a motyó a kégliben úgy, hogy a szőnyeget felcsavartam, szóval fel is mosott. 42 négyzetmétert 46 perc alatt intézett el, kétszer totyogott el vízért és tappancsmosásért közben. Felmosás üzemmódban csak 1,5 cm a megmászható küszöb maximális magassága, ami a fürdőből kifele jövet megoldhatatlan problémát jelentett neki, ami miatt karattyolt, leállt, de kivettem és folytatta a melót kapásból. A felmosás igen hatékony. Utána visszaraktam a szőnyeget, levettem a tappancsokat és kijelöltem porszívózásra a szőnyeg területét, amit szépen meg is csinált.
Mindezen időben megírtam az Ulefone Armor 20WT teszt első két oldalát, a nejem pedig elkészítette a rakott karfiolt. Ezt csak azoknak jelzem, akik szerint felesleges egy ilyen termék.
-
Vesa
veterán
Almát hasonlítasz körtével. A robotporszívóval a padló porszívózást váltjuk ki, nem az egyéb portörlést! De ugyebár a polcon akkor is por marad, ha kézzel porszívózod fel a padlót...Vagyis, a takarításnak csak egy (pontosabban, az EVA szintű készülékekkel a felmosással együtt kettő) fázisa lesz kiváltva, de eddig sem állítottunk mást. Igen, ettől még a könyvespolcot továbbra is kézzel kell portalanítani, csak ez nem tartozik ide.
-
Vesa
veterán
Egy újabb megalapozott, tényeken, méréseken és tapasztalaton alapuló véleményt láttunk! Ja nem...
A robotporszívóval pont, hogy több idő jut sportra, egészségmegőrzésre. A porszívózás nem tesz hozzá semmihez, semmit attól, mert kézzel csinálja valaki. Ellenben, ha ezt a munkát elvégzi egy robot, akkor pont, hogy lesz idő értelmesebb, hasznosabb tevékenységre is.
Megjegyzem, kissé hiteltelen a nomád lázadót játszani az interneten keresztül osztva az észt, egy számítógépről vagy telefonnról. Akí így gondolkodik a világról, az éljen technológia nélkül. De technológia segítségével szidni a technológiát elég nagy képmutatás!
-
-
-
Pityu.
nagyúr
Volt robot porszívónk az olcsóbb fajtából hamar tönkre is ment és igaz,hogy porszívózgatott de annyira sokat nem jelentett.Na így már akkor tapasztalat és örülhetsz....
#Vesa
"Tiszta, pormentes lesz a lakás, a usernek időt és energiát spórolt meg, és mindez nem került egy vagyonba sem."
Ez jó poén voltunokatesóméknak is 300Eft-os robotporszívója van de a lakás mégse pormentes mert a polcokon meg áll a por
-
Lapozzunk inkább srácok, mert ez a téma oda és vissza is csak a port kavarja.
Ha befejezte, én betudom annak, hogy zobold nem egy tapasztalt fórumozó. Biztos annak a véleménynek is megvan a helye, csak nem ez a topik.Apropó por, itt ez a Roidmi EVA, inkább folytassuk ezzel!
-
Qtya123
őstag
válasz
Intruder2k5 #79 üzenetére
Az ilyen dolgot én sem értem. Nincs neki, nem használja, nem érdekli. De azért belép és sziklaszilárd nézeteket próbál ráerőltetni a közösségre.
Ez olyan, hogy engem nem érdekel mondjuk a golf, ezért nem is lépek be egy golfütő tesztjéről szóló cikk alatti hozzászólásokba, hogy elkezdjem osztani az észt, hogy ez hülyeség.
Amúgy sok embernél valamiért trigger point a mosogatógép és a robotporszívó. Érdekes módon az automata mosógéppel semmi bajuk, mert az a legtöbb embernek van. Anno a mosogatógép volt ilyen jó 15-20 évvel ezelőtt. Hogy vettél egyet és kb elküldtek a halálba, hogy mekkora egy kretén vagy, hogy nem akarsz elmosogatni. Azóta persze az ugatók egy részének már lett. A másik fele maradt a ködben és letudja annyival, hogy a zasszony majd úgyis elmosogat.
De pl az okostelefonnal is végigment az, hogy az "idősek" minden életképtelen jószágnak elmondták, aki használta. Aztán eltelt jó néhány év, már nekik is az van, mobilinternetük is van és ott lógnak a facebookon, küldözgetik a rózsás gifeket, a kiskutyás animációkat, meg a küldd tovább 30 embernek ezt az üzenetet, mert a szerencse rád talál dolgokat. Plusz hozzászólnak mindenhez olyan helyesírással, hogy elolvasod és leolvad 3 agysejted közben.Mindent lehet rosszul használni és túltolni. De attól, ha elmosogat helyetted a gép, még nem jelenti azt, hogy nem tudsz egy lyukat fúrni a falba. Illetve azt sem jelenti, hogy Te egy lusta és elhízott ember vagy. Lehet, hogy pont annyival több időd van edzeni, mint amennyit a mosogatással és porszívózással töltenél. Máris van egy órád edzeni. Persze ez a logika már magas, egyszerűbb leszólni a másikat és hangulatot kelteni.
Ez az a kategória, hogy csak akkor vagy ember, ha a szőlőben kapálsz.
-
-
-
Hagyjuk... Nem érted a lényegét.
Feleslegesen viszont ne keltsd a hangulatot.
EGyszerűbb lett volna azt írnod, hogy ezt sajnos nem nekem találták ki, és mivel nincs ilyenem, így NEM TUDOK RÓLA véleményt alkotni...Nem igazán értem, mi nem érthető azon ,hogy amíg én sétálok, addig dolgozik a robot helyettem. Példa, a gyerek játszótere(közterület) full gazos volt, amíg otthon a robot tette a dolgát, én kint dolgoztam... Lenyírtam, rendbetettem. Két helyen nem tudok egyszerre lenni, de a robotporszívó megoldotta a takarítást... És nem a ház asszonya kínlódott vele...
A multitasking egy jó dolog, csak bizonyos generáció nem érti....
Ha már az elhízással "érveltél".
Megköszönöm , ha nem reagálsz.
-
Nincs tapasztalatod ugye?
Megint hangulatkeltés.
Tök jó, hogy mindent megcsinálsz... Én is szívesen nyírom a füvet, kint a jó levegőn, de én bent nem cseszem el azzal az időmet, hogy a port felnyaljam a földről...
Nem győzködés, én elengedem, mert olyan, mintha a fentebbi regisztrációval beszélgetnénk itt újra, lefutva ugyanazokat a köröket.
Nem érted a lényegét, és nem is kell. Becsukom az ajtót, elmegyek kikapcsolódni, és tiszta lakás vár. Mindig, nem kell érte tennem semmit... Ha 51 vagy, akkor tudhatnád, hogy mi az az énidő.
Ez is baromság, hogy kell utánuk matatni... Hát tényleg, a porszívó után nem kell matatni, az magától mászik ki a tárolóból, meg üríti ki magát...
Nincs gyakorlati tapasztalatod... Ez tény viszont.
-
zobold
újonc
-
Látszik nem tudod miről beszélsz... :) például nekünk ezzel az Évával kéthetente van dolgom... lecserelni a moppot és cserélni a vizet.... ez kb 10 perc mindennel együtt...
Cserébe heti 2-3x felporszívóz és felmos ami heti 2-3x fél óra lenne...
Az emeleti robot napi 5 percet spórol azzal, hogy felporszivoz naponta, úgy nem nekem kell a macskák által kilapátolt almot naponta összeporszívózni.
Ez összesen heti kb 1,5-2 óra megtakarítás.
-
zobold
újonc
Csak marketning az időspórolás. Valójában nem spórolnak időt mert mindig kell velük valamit matatni, állítgatni, utánuk dolgozni, vízzel feltölteni stb. Robotporszívó...azok a szánalmas kis ecsetek? Egy vicc. Hová lett a HEPA 13 szűrés? Vagy már nem is fontos, csak ne kelljen megmozdulni. Természetesen nem mosok patak parton, de mindennek van határa. Ez olyan mint az előzés autóval. Pszichikailag jól esik, időt spórolsz vele, de a valóságban max.1perc előnyöd van ami egy jó hugyozásra talán elég lehet. Így is túlsúlyos rengeteg ember és több órát telefonozik minden nap. Attól sajnálja az időt.
-
strogov
senior tag
"Érdemes elgondolkozni azon, hogy hová vezet ez"
Oda, hogy a robotmunkát robot végzi? A gyermeknél előfordul, hogy olyan tevékenységet hanyagol el ami segítené az idegrendszerének, finommotoros mozgásnak a fejlődését. A porszívózás jellemzően felnőtt tevékenység, abból is a legegyszerűbbek egyike. Nem fejleszt semmit.
Finommotoros szempontból a hagyományos tevékenységek közül talán a varrás fejlesztene legtöbbet. Lányomnak vettünk is varrógépet. Horgolni, csomózni kézzel varrni tud. Ezek hasznos tevékenységek hobbiból is (ha szereti valaki). A porszívózás, felmosás nem az. -
Vesa
veterán
És ez miért baj? Van idő fontosabb dolgokra. Vagy tán vissza kéne fejlődnünk ősközösségekbe, amikor az egész életed a napi túlélésről szólt? Fene se akar porszívózni, szerintem nincs ember, aki nem gyűlöli. A technológia arra jó, hogy ezeket a teljesen értelmetlen, ám de időt rabló dolgokat kiiktassa az ember életéből.
Vagy Te szívesebben mosnál a patakparton 3 órán át, mint hogy beteszed a ruhát a mosógépbe 1 perc alatt?
-
Helyette tudok minőségi időt tölteni a családdal. Több idő marad saját magunkra.
Mindenki időhiánnyal küzd. Majd 30 felett rájön az ember, hogy a saját kenyelmunk, egészségünk fontosabb.
Vagy majd az első orvosi lelet rádöbbent.
Nem igazán értem miért nehéz megérteni, mi a jó oldala is ennek?
Sőt, én még öntözőrendszert is raktam az udvarra... Sőt egy konnektor automatan kapcsolja.. micsoda bűn.
Ezek az eszközök azért vannak, azért vettük, hogy kiszolgáljon. Hogy időt spóroljak, kényelmet kapjak, és helyette tudjak hasznosabb dolgokat csinálni.
Mosógép, szárítógép, mosogatógép ( utóbbi vízfelhasználása töredéke a 2 tálcás mosogatashoz kepest..)
-
zobold
újonc
Érdemes elgondolkozni azon, hogy hová vezet ez. Az emberek már semmit nem akarnak csinálni. Füvet nyírni, porszívózni, felmosni majd a robot. Parkolni? Majd beáll az automatika. Tájékozódni, odafigyelni a táblákra? Majd megmondja a GPS. és még sorolhatnám.
-
Vesa
veterán
Dehogy szar! Csak nem tud annyit, mint a 300k-s. Nagyon jó hatásfokkal porszívózni a 80k-s is kiválóan tud, max. nem fog a szó szoros értelmében felmosni csak feltörölni, és nincs hozzá a cikkben tárgyalt típusnál látható önürítős dokkoló. Ezek nélkül lehet élni, és havonta egyszer kell elővenni a porszívót, de akkor sem azért, hogy a teljes lakást porszívózd ki, csak a kényes helyeken kell átmenni és ennyi. Tiszta, pormentes lesz a lakás, a usernek időt és energiát spórolt meg, és mindez nem került egy vagyonba sem.
-
Melyik volt a korábbi, fele ennyibe kerülő gép?
"...ugyanakkor nem volt különösebb bajom a korábbi, pont feleennyibe kerülő géppel sem..."
-
-
sfefe
addikt
válasz
Dark Archon #50 üzenetére
Személyeskedés megy nálad is mint sokaknál....
( Vagy 1/3ad)..... -
Qtya123
őstag
Valami kis mini, ami körbemássza az autó belterét.
Tessék, itt a piaci rés, lehet fejleszteni.
Amúgy én is úgy vagyok vele, hogy az autó külsejét szívesen takarítom, de a belsejét nagyon utálom tisztítani. Inkább vigyázok rá, hogy minél kevésbé koszolódjon.Visszatérve a robotporszívóhoz: A szőnyeget szerintem akár még jobban ki is tudja takarítani, mintha hagyományos porszívóval átmegy rajta az ember. Legalábbis nekem az S7 még akkor is tud némi koszt összeszedni, ha mondjuk előtte felporszívóztunk kézzel. Pedig igen erős szívóhatású a hagyományos porszívónk is.
Valószínűleg ott lehet a kulcs a dologban, hogy míg a hagyományossal nem 2-3 percig dörgölök egy szőnyegdarabot, addig az S7 max szívóerőn percekig járja keresztül-kasul. -
ncc1701
veterán
Kocsiba kellene egy ilyen.
-
strogov
senior tag
"És kizártnak, hogy olyan jól porszívózzon, mint egy normális porszívó, vagy úgy felmosson"
Nem porszívóz úgy mint egy normális porszívó. A mosógép se mos úgy mint egy ember. A "gyengeséget" kitartással kompenzálja, és azzal, hogy felügyelet nélkül teszi a dolgát. Neki nem fáj, hogy nem 60 hanem 300 perc alatt csinálja meg ugyanazt amit én. Nekem meg 60 perccel kevesebb munka hetente. Fogyasztása meg töredéke a sima porszívónak.
Nők "felszabadítását" is a mosógéphez kötik. A robot porszívó nem ekkora lépés, de nagyon nagy segítség egy családnak. Aki egyedül él, és semmi sem érdekli annak nyilván teljesen jó relaxáció szombat reggel porszívózni. A többieknek van jobb dolga is.
-
strogov
senior tag
3 gyerek (2 már felnőtt), 2 macska, 2 tengeri malac. Rohadtul megbántam, hogy nem korábban vettem. Amióta megvan (2022. karácsony) nem porszívóztam. Felmosni szoktunk időnként, mert mint fent írtam vegyszert nem bírja. De ez is csak eseti, ha valamit nem tud lehúzni.
Nem porszívóz úgy mint én (mi), de nem is kell neki. Heti 4 alkalommal megy körbe, mindig 2x. A 2. nedves. Heti nettó 1 óra pihenő időt nyerek vele, és _minidg_ tiszta a lakás. Korábban a heti takarítás miatt csütörtök-péntek már engem zavart a kosz. Volt, hogy inkább pénteken megcsináltam, mert elegem lett. Most bármikor bedobhatom a robotot. Irodából elindítom, és kutyát nem zavarja, hogy megy ... de egyébként se olyan hangos mint egy sima porszívó.Nem érdemes órabérre számolni, de mégis. Fél év alatt ~25 órát takarított meg nekem. Persze ezzel is kell foglalkozni kicsit, pl. mop-ot kimosni, de ennyit biztosan spóroltam. Ha soron dolgoznék akkor is meglenne az ára 1 év alatt. A szabadidő meg egy családban mindennél többet ér. Korábban már szállóige volt nálunk:
- mit csinálunk szombat délelőtt?
- mosunk, főzünk, takarítunk.
Most jóval egyszerűbb, mert nem kell a takarítás miatt otthon maradni. Mosás, szárítás időzíthető, enni meg tudunk akkor is ha nem vagyunk otthon. A hajtogatást csinálná meg valami még. -
-
-
Tiédetis
senior tag
-
-
Reggie0
félisten
Nem is kell olyan jol porszivoznia, mert a kulonbseget szorgalommal kompenzalja. A napi porszivozassal es felmosassal nem tudod felvenni a versenyt.
A por pedig olyan dolog, hogy valamilyen mertekben eloszlik, azaz ha a feluletek jelentos reszen csokkented a por mennyiseget, akkor atlagosan is csokkenni fog, mert a hetkoznapi tevekenysegek kozben, mikor felvered, atvandorol es igy ujra eloszlik. Ezert nem is kell hibatlanul porszivoznia. En meg nem lattam olyan takaritatlan lakast, ahol terdig felgyult volna a por, pont emiatt. -
ceia
őstag
Csak leírtam a véleményem. Én nem vennék ilyet. Nem az árát sokallom, egyszerűen hülyeségnek tartom. És kizártnak, hogy olyan jól porszívózzon, mint egy normális porszívó, vagy úgy felmosson, ahogy az ember tud, egy jóféle felmosóval. Az pedig röhejes, hogy net is kell hozzá. Nálam ezért már eleve kuka. Lassan már a wc papírhoz is az fog kelleni. Én imádom a netet, úgy, hogy én használom. Ezért fizetem elő, nem a porszívónak. A port, meg a macskaszőrt lehet, hogy felszedi. De a heti rendes takarítástól úgysem ment meg.
-
sfdrakex
nagyúr
Gondolom mindenhova gyalog jársz, patakban mosol, azt eszed amit megtermelsz, netezni is netkávézóba mentél(kár volt). Nekünk még nincs robotporszívónk, de ez a teszt alapján nagyon szimpatikus. 3 gyerek, 1 kutya és 1 macska mellett szerintem megkönnyíti az életünket, sok más hasznos háztartási géppel együtt. Időt spórol nekünk, több idő jut más dolgokra.
-
-
-
ShadowX
őstag
Ezek mellett a porszívók mellett mennyit csökken egy átlagos lakásban (55-60nm) a por mennyisége? Sima Jimmy vezetéknélküli porszívóm van, naponta porszívózok és bődület mennyi por van a lakásban ennek ellenére.
-
-
Qtya123
őstag
Nekünk lassan 2 éve van egy Roborock S7. Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Ez hatékonyabb annál?
Így első ránézésre a felmosás része combosabbnak tűnik, mivel 2 forgó kefe van, az S7-nél meg "csak" a mop (amelyet rezegtet, hogy némileg hatékonyabb legyen).
Jó, mondjuk elsősorban nedves portalanítási funkcióként tekintek rá, nem kiömlött szennyeződéseket kell feltörölnie az S7-nek sem.Ceia: Utána mondj róla véleményt, miután próbáltál egy komolyabb darabot. Addig ez üres fröcsögés. Vagy te azoknak a táborát erősíted, akik szerint egy mosogatógép is csak a lúzer fogyasztói társadalom megszálltjaiként élő, életből felmentett kretének játszótere és a zasszony igenis a konyhába való mosogatni? (egyébként félelmetesen sokan vallják ezt...)
-
bteebi
veterán
Egész jófélének tűnik. Majd ha költözünk, lehet, hogy benevezünk egy hasonlóra.
-
70 ezer egy 360 S8, 110-ért kapsz Dreame D9.
Ja bocs 70 ezer egy Realme Techlife is, ami megintcsak egy élhető cucc.Ehhez nem kell lóvésnak lenni, amikor egy mosógép és egy szárítógép vagy egy TV is húzósabb összeg.
Legutóbb egy Liectroux volt itt ajánlva talán 43 ezerért.
Tény LiDAR nélküli. De az az akció már lement. ( 140 dollár, EU-ból.)
-
beef
őstag
Nekem egy kis buta ILIFE V9e van. Előnye a 4000Pa szívóerő, nagy 0,7l portartály.
A hátrányait sorolom
Ugyan van 4000Pa, de azt csak aplikációval tudod elérni, arról nem beszélve, hogy ott már nagyon hangos.
Az aplikációk még mindig regisztrációhoz kötöttek (szánalom), amihez kreálj egy 432. név jelszó párost. Ahelyett, hogy használná a google hitelesítését.
Öröm nézni ahogy a küszöbökön megbolondul. Elvileg 2cm-t tudna.
Rengeteg felesleges kilométert megy a lakásban. Amit 15 perc alatt kitakaríthatna az 35-40 perc.
A pause olyan buta, hogy utána úgy veszi, mint ha most kezdene takarítani.
Néha nehezen találja meg a dokkolóját. -
Vesa
veterán
Miért lenne az? Ebből is van olyan, ami teljesen vállalható és 100k alatt van. Amikor lassan mindenki zsebében ott csücsül egy minimum 60-80k-s telefon, akkor arról beszélni, hogy ez a gazdagok játékszere, eléggé mesébe illő. A gazdagok játékszere a magánrepülő, az X millió dolláros ház és egyebek. De egy 80-120k-s robotporszívó??
-
Vesa
veterán
Köszönjük a tökéletesen inkompetens hozzászólást, ami mögött semmiféle gyakorlati tapasztlat és tény nincsen! Gondolom a ruháidat is kézzel mosod a patakparton, és nem egy hasztalan mosógéppel. Hinni a templomban kell -de ott sem érdemes-. Az, hogy ki mit hisz, irreleváns, ezek a gépek kiválóan működnek, tisztán tartják a lakást/házat, sőt, mivel ezek naponta működnek, sokkal tisztább és pormentesebb lesz az élettér, mint ha ember csinálná. Azt a pár helyet amit nem tu elérni, minimális munkával hetente egyszer kell az embernek kézi erővel megoldani. Vagyis minden szempontból kiválóan segíti és tehermentesíti az embereket. Az egyetlen hátrány a netkapcsolat igénye, ez bizonyos helyeken problémát okozhat, szóval nem ártana egy offline verzió is, ami lokálisan képes tárolni az adatokat és abból működtetni a szerkezetet.
-
Pityu.
nagyúr
Biztos jó kis cucc lehet de ezek a kütyük mind a lóvésok játékszerei,vagy a hitel huszároké
-
De akkor nincs vele tapasztalatod , ugye?
Ok boomer
.
Takarítson a fene, amikor ez megold mindent helyettem. Becsukom az ajtót, elmegyek kirándulni inkább..Bocsi, de tipikusan nyilatkozol úgy, hogy feltehetőleg a robotporszívók kapcsán a nem sok(semmi?) tapasztalatod nincs...
Miért akarsz így véleményt formálni?
4 évig használtam egy olcsóbb Mi Vacuum-ot, és ha láttad volna TAKARÍTÁS (ember) után mennyi mocskot szedett fel.
Nem beszélve a felmosás utáni állapotokról, még több mocskot szedett fel.
De nem győzködés, mert neked nincs tapasztalatod.
-
Gubu0101
veterán
Nekem volt anno Xiaomi mop pro,hasznos is kütyü volt.Hetkoznapi gyors takaritasra tokeletes volt,feltrolesre.De azert hetvegen kellett a hagyomanyos porszivo is + normalis vegyszeres feltorles.Kesobb koltozes miatt megkellett valni tole,sajnos a korulmenyek nem voltak adottak a masik hazban ahoz(lepcsok,kuszobok,szintelteres),hogy vegezni tudja a dolgat a teljes lakasban.Tetszik ez is,erosebb,jobb a feltorlesben is az elodhoz kepest emiatt megvennem egybol,de sajnos nem tudnam hasznat venni
-
válasz
enginev3.0 #19 üzenetére
Én nem tudtam róla eddig, hogy nem takarít normálisan...
1,5 hónapban robot porszívóz és mos fel heti 2x...Ja és két cicánk van
-
-
-
ceia
őstag
Ennyit x@rakodni egy ilyen láthatóan túl sokat bevállaló kütyüvel, csak hogy ne nekünk kelljen takarítani, hát én inkább magam csinálom. Az csak önámítás, hogy egy ilyen vacak úgy takarít, mint az ember. Fizikai képtelenség, ahhoz jóval komolyabb vas kéne. Egy guruló tál fedővel, valami motorral, meg kis tartályokkal, mikromütyür bóvli, céllövöldében talán ötpálcás ha lenne. Hú, app is van hozzá, de modern. És akkor még net kell, ehhez??? Vegyétek.
-
F.E.K..
senior tag
Hmm.. mindig is meg akartam kérdezni: működik egy ilyen robot porszívó akkor is, ha nem kap netet? Vagy akkor nem hajlandó üzemelni?
-
-
a_tesz
Korrektor
Mi úgy szoktuk, hogy a feltörlő "kendő"re rakunk pár csepp tisztítószert, és egész jó hatékonysággal végigtörli a házat. Szerintem azt a 70 ezret megérte a Dreame F9, jó szívóerő, térképet rajzol, betájolja magát, lehet zónánként takaríttatni vele, virtuális fal, egész nagy küszöbön átmászik, és rengeteg mindent összeszed. Van két macskánk, kihordják az aprószemcsés almot, úgyhogy vagy naponta porszívóznánk, vagy megy a robot naponta, és kb. makulátlan tisztaság van utána. Felmos egy héten egyszer, az elegendő, meg nyilván nem ennyi az összes takarítás, csak ilyen szintentartásra használjuk, de arra több mint tökéletes. A portartály kb. 4x ekkora, és nem fáj napi egyszer 10 másodpercet rászánni a portartályt kiüríteni.
-
válasz
enginev3.0 #3 üzenetére
105-ért vettünk egy Dreame D9-et, előtte 70 körül vettük a Mi Robot Vacuum(Roborock)-ot.
Annyira nem nagy összeg, de végtelen pénzeket el lehet költeni rá ( Roborock S8 pl.)
Hidd el megéri, nekünk megkönnyíti a mindennapokat, takarítani szinte alig kell, szálló por nincs.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet
Most Irobotom van ,nagyon szereti feleségem . Ha tönkre megy ehhez hasonlóban gondolkodom ,itt látom értelmét a felmosó funkciónak.
-
Vesa
veterán
A robotporszívóknál alap, hogy nem használhatunk vegyszert! Kb. 95%-uk így működik, és ezt le is írják a manual-ban. Ezek a robotok még mindig elsősorban porszívók és a "felmosás" inkább csak nedves portalanítás, portörlést jelent. Persze az a dzsuva, ami feljön sima vízzel is azt felszedi, különösen az ilyen két korongos megoldású verziók, de a sima törlőkendős változatok gyakorlatilag tényleg csak port törölnek.
Szóval -bár a konkrét típust nem ismerem-, ne tegyél bele vegyszert, mert nem szabad!
-
strogov
senior tag
"Rowenta ennyi pénzért kisebb tudású masinákat kínál"
Rowenta-nak volt karácsonykor 50%-os akciója. Akkor jó vétel volt. Eredeti áron szóba se jöhet senkinek szerintem.
Mivel belefutottam, így kérdés: Ez a porszívó mit csinál felmosószeres vízzel? Sok mop-os porszívó simán besül pár felmosás után. Enyémet (rowenta 75s) 2x gariztattam, 3. alkalommal úgy kaptam vissza, hogy raktak rá egy vegyszermentes használat matricát.
Rengeteg ment vissza. Szerelő 2 okot mondott:
- A membránt szétszedi a vegyszer, ezért beázik a szivattyú,
- Másik meg a vasalóknál is gyakori probléma: Nincs kipörgetve a felmosószeres (ott illatosító) víz, ezért az anyag szépen összeáll egy géllé száradáskor. Következő indításnál nem ázik ki, úgyhogy beáll a szivattyú majd megsül. -
Ajj de régóta akarok robotporszívót, de olyan áron vannak, hogy :|
Pedig nálam semmi akadályba nem ütközne, mehetne nyugodtan a konyhába, meg a nappaliban
-
Érdemes a felmosásnál egy no-"mop" zónát állítani, habár ez nem mop, és akkor nem fog táncolni körülötte.
Nekem Dreame van , nem tudom a Roidmi saját gyártmány, vagy ezt is készíti nekik valaki.
Dreame W10 nagyon hasonló szerkezet.
Ugye a legelején a Roborock volt a beszállító a Xiaominak, csak ők saját lábukra álltak teljesen.
Aztán jött a Dreame meg a Viomi.
-
lujo10
aktív tag
Az egyik ismerősöm is boldog tulajdonosa egy ilyen kis masinának és ódákat zeng róla. Nála kb. szerelem volt első látásra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Xiaomi holdudvarába tartozó gyártó robotporszívóinak csúcsmodellje nagyon ügyes, de nem hibátlan.
- Samsung S24 Ultra 256/12GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest