Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • norbertoth

    senior tag

    Nekünk június óta nem jött számla, ami érthető hiszen az 5k-t nem értük el (ez alatt ugyanis nem számláznak papíralapon) és furcsa hogy a múlt hónapban sem volt számla. Ami még érdekesebb hogy még mindig nem jött számla, pedig ilyenkor már megszokott érkezni, viszont van egy olyan menüpont, ahol tartozás igazolást lehet lekérni, ami alapján a következőket írja a 06-25-től, 08-25-ig tartozó időszakra idézem:

    "Tisztelt Ügyfelünk!
    Igazoljuk, hogy x y ügyfelünknek az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt-nél vezetett folyószámláján/folyószámláin a mai napig 7.959,- Ft összegű tartozása van, ebből 4.657,- Ft összegű tartozása lejárt esedékességű."

    Ergo a 4657ft az tuti a júni júli időszak mert későn kapcsoltuk le a kazánt, ment az őrláng vagy akárminek is nevezzük, az az összeg jó mert az 30m3 volt. Na most én úgy számoltam, hogy fűtési profilban voltunk, így pedig lett összesen 7959Ft a szeptemberiben vagyis a 09.25-ig tartó időszakra, amire kb ennyit számoltam fűtési profillal.
    A kérdés az, hogy ha volt már az augusztusi diktálás után (minden hó 25-én diktálok pontosan) szeptemberben egy 7959Ft-os számla összesen, miért nem számlázták ki? Itt vártam mint a messiást de semmi nem jött, furcsa is volt meg az is hogy -jelenleg legalábbis- még mindig nincs számla, igaz szeptemberre 2m3-t diktáltam. Most meg itt ezt írja hogy lejárt esedékességű, hát hogy lenne márt lejárt esedékességű amikor ki se számlázták? :D
    Ha jól értelmezem, jelenleg ennyi a tartozás az adott folyószámlán?! A vicc az, hogy augusztusra írtak egy 0ft-os számlát, ami képtelenség hiszen itt meg azt írja hogy 7959ft a mai nappal azaz 10.11-el bezárólag, bár ebben a szeptemberi 2m3 nincs benne de attól ost tekintsünk el. Hatalmas káosz van itt szerintem!

    Másik sztori és kérdés. Egy haverom kapott múlt hónapban egy 45k-s számlát, amit nem értett, de befizetett. Aztán most megint kapott egy 60k-s számlát, kértem tőle a számlát és amit láttam rajta az az, hogy 207m3 lett neki kiszámlázva (átalány) és ugyebár ez nem jó mert 144m3 a kvóta, de nem állítatta át, ezért lett annyi amennyi, gondolom ezt majd visszakapja éves elszámolónál (ha igaz) viszont írt az mvm-nek hogy ő ezt nem hajlandó kifizetni, mert ez nem jó. Jól gondolom hogy ezt már cseszheti és be kell neki fizetni, vagy töröltetheti hogy korrigálják?! Szerintem nem fogják törölni neki, hanem maaajd valamikor jóváírják az elszámolónál, de számlát törölni nem fognak.

    • iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S

Új hozzászólás Aktív témák