Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    félisten

    válasz Tequila86 #24515 üzenetére

    Az, hogy üresjáratban "ingadozik" a CPU frekije nagyon régóta normális, sőt, az a csoda, hogy ha felugrik maximumra. Ezt dinamikus frekvenciának hívják, a proci a szerint változtatja a frekit, hogy mekkora terhelést kap. Ha csak minimálisat lejjebb esik a terhelés, akkor a freki is csökken, hogy kevesebb energiát fogyasszon és kevésbé melegedjen.

    Az én gépemen így néz ki, hogy most csak böngészek (feladatkezelőben lehet megnézni), a 3.6Ghz-es maximumhoz képest mindössze 1.62Ghz-en meg így böngészés közben:

    Ha a lenti kép játék közbeni terhelésről szól, akkor az is normális lehet: egyszerűen nem kap akkora terhelést, hogy max. teljesítményen pörögjön.

    Így látatlanban nehéz megmondani mi lehet a baj. Ha a tesztprogramok alatt nincs gond (pl. Unigine Valley), akkor önmagában komoly gond elvben nem lehet.

    Ha a lapcsere után újra raktál mindent, akkor kezdek kifogyni az ötletekből.
    Én még mindig valami BIOS vagy összerakási problémára tippelnék.
    A RAM-ok az 1-3 vagy 2-4 slot-ban vannak?
    Egy AIDA64-et rakj fel, és nézd meg a teljesítményeket (Eszközök fül és itt Memória és gyorsítótár sebességmérés). Függően milyen ram modulok vannak bent, kb. 35000 - 40000 MB/s körüli READ értéket kellene látnod.
    Egy stressz tesztet is rányomhatsz, hogy hátha látsz valami rendellenest.

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák