- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaveForce
veterán
-
Straw
senior tag
Ebben megcáfollak, mert én minden gond nélkül váltottam androidra, úgy hogy szerettem a Tubimat, de elegem lett a lassúságból és miután volt lehetőségem kipróbálni egy androidos telefont, nem volt kérdés a váltás.
Az meg hogy a symbian tulajok nagy része nem tudja mit tud a telefonja az azért minden platformra igaz, én majdnem minden OS mindkét oldaláról ismerek példát (kivéve a Bada és a WinMo). De többet iPhoneosból ismerek, mert bár intenzíven használja a Sotre-t (játékok letöltésére), de még a büdös életben nem használta pl, a navigációt, ugyanilyet ismerek androidos-ból is. És biztos vagyok benne hogy itt a fórumon mások is tudnak ilyen példákat felhozni.
[ Szerkesztve ]
42
-
Ha a Store-t használta, akkor már kiesik az említett körből.
manchester85: Annyit már kiderítettem, hogy az 5800-ban egy TI GPS5350 chipset van, az N95-ről 10 perc múlva tudok mondani valamit, az iPhone-ról meg fogalmam sincs. Nekem mondjuk az N95-ökkel elég rossz tapasztalataim vannak ezen a téren, iPhone-om meg sose volt.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
MarQs
senior tag
Ha betiltanák a Mobilarénán a hozzászólásokat, tuti emelkedne az ország GDP-je vagy 5-6 %-ot...
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Lotusomega
senior tag
válasz manchester85 #85 üzenetére
Azt hiszem azért az "egy zenemobil" jelzőnél azért jóval több az a teló, a spicahoz meg ne hasonlítsuk,(nekem) az fosabb teló sokkal(rosszabb kamera, rosszabb hangszórók(nem is kicsit) rosszabb kijelző stb.)
Szóval nem "csak" egy zenemobil -
manchester85
veterán
Okok, thx! Érdekes módon a 8 gigás N95-ben sokkal jobb a GPS vétel, mint a hagyományos változatban, az 5800-ban meg hasonló jelerősséget tapasztaltam, mint a 8 gigásban. Az viszont vicc, hogy az iPhone 3G-m egyikkel se rúg labdába, egészen pontosan folyton jel után kutat. Nem tudom, hogy ennek szoftveres oldalról mekkora jelentősége lehet, de baromira zavaró, mert 1 négy éves mobil ráver egy mai csúcsmodellre (3GS állítólag hasonlóan veszi).
i6 Silver
-
Lotusomega
senior tag
válasz manchester85 #92 üzenetére
Azt egy szóval sem mondtam hogy XM árba sülyled majd az N8 jó is lenne
De ha már olyan 100 körül lesz, az nekem elég, vagy jó konstrukcióban szolgáltatónál. -
válasz manchester85 #108 üzenetére
Az N95-ben meg GPS5300 (Navilink 4.0) van, az iPhone-ról kitartóan semmi infóm, de nem is erőltetem túl szerintem.
Szasza888: Nem sok iPhone-t vagy Spicát láthattál, ha előrébb helyezed az 5800 képernyőjét ezekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
smkb
őstag
válasz RaveForce #95 üzenetére
Szerintem előbb nézz utána a gazdasági forrásokban pl. yahoo finance, hogy mekkora is az Oracle piaci értéke... 138 mrd usd, az egész Google piaci érték meg 168 mrd.... ebből bizony sehol sem lesz nekik 138 mrd-nyi cash Perpillanat nincs egy akkora tőkével rendekzeő IT cég sem aki megbírná venni akár az Oraclét, akár a Googlét, akár az Applét...
-
-
Kumite
aktív tag
"Az 5800 eredetileg iPhone killer volt, csak önkritikát gyakoroltak hamar."
Mindenféle kötekedés vagy Nokia fanság nélkül:
Ezt alá tudod támasztani valamivel? Volt ilyen marketing szöveg, reklám, kijelentés Nokia részről? Esetleg egy kósza utalás rá?Csak mert én úgy emlékszem, hogy 2/3-ad, fele annyiba került az 5800 anno legújabb korában is, mint egy iPhone, tehát eleve nem lehet egy kategóriába sorolni.
Bár tegyük hozzá, hogy a Wave az kegyetlen olcsó ahhoz képest, hogy kikkel és mikkel veszi fel a versenyt, a BlackBerry meg drága és nagyon egyiket se veri oda... (Olvasott és látott tesztek alapján, egyik sem volt még a kezemben). -
Ezt soha nem fogják így explicite kimondani, de azért voltak utalások: "We have a new, credible competitor in this business. You know I need to take my hat off. Of course we need to be able to respond to any competitor and we will." (OPK az 5800 bejelentésekor az Apple-ről).
Ha rákeresel az "5800 iPhone killer" szövegre Google-ben láthatod, hogy minden oldal így harangozta be. Csakhát a végén mégse.
Nem értem ezt a "nem egy árkategória, nem lehet összehasonlítani" szöveget, egyrészt azért, amivel a hozzászólásod zárod, másrészt az árverseny egy nagyon fontos (bár mostanában elhanyagolt...) eleme csak a háborúnak. A Wave például nagyon agresszíven lett beárazva, nem véletlenül. Ettől még hardveresen csúcs, szoftveresen meg olyan amilyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kumite
aktív tag
Mondjuk az iPhone killer-re a negyedik képtalálat egy LG Prada, gondolom ezt nem tartod túl életszerűnek
Szerintem 1-3 évvel ezelőtt minden telefont "is it an iPhone killer?"-nek neveztek a cikkek. Persze a végén 99,9%-ban az lett az eredmény, hogy "NO"...Az is igaz, hogy egy cég nem mondhatja azt, hogy, oké, nem alkottunk egy iPhone killert, de legalább féláron adjuk. Nem hangzik jól, még itthon sem, ahol is az átlagkeresetekhez nézve nagyon drágák a telefonok.
-
Arthuro_Adam
őstag
Megint színvonalasra sikeredett a topik, úgy látszik jó ideig nem lesz túl sok értelmes párbeszéd okostelefon vonalon
[ Szerkesztve ]
-
Ez azért vegyes, pl. a ZDNetnek volt olyan cikke, ami szerint az 5800 igenis lezúzza az iPhone-t (3G volt akkor párhuzamosan). Egy kicsit se furcsa szemben az árral
Arthuro_Adam: Mi fáj? Szerintem jó a topik A reggeli taknyolást leszámítva nincs személyeskedés se.
[ Szerkesztve ]
-
Kumite
aktív tag
Szerintem (An)Dante-nek is iPhone killer az 5800, legalábbis a hozzászólások alapján nem tudott volna almán ennyi és ilyen hírt alkotni
"A Nokia 5800-on elég jól használható a T9 bevitel (bár egy helyesírás-ellenőrzővel megtámogatott, ékezeteket automatikusan kezelő QWERTY azért jobb lenne) és ugye a Word, Excel, képszerkesztő, PDF-megjelenítő, vágólap és a multitasking is elengedhetetlen a napi rutinhoz."
-
Misály
addikt
Pedig a sajtó meg a fanok találták ki hogy iphone killer ( kiindulva a nokia egyeduralkodásából ) , OPK meg annyit mondott hogy fel kell venni a versenyt és fel is fogják, hát jól elbaszták, és még késtek is vele, OPK sincs már a helyén
Ettől függetlenül fele annyiért vettem meg újonnan a készüléket másfél éve, mintha iphone-t vettem volna, és akkor még android-ék sehol nem voltak. És attól függetlenül, hogy szerencsétlen néha belassul, nem cserélném le csak egy s^3-as készülékre.Pont múlt héten, próbált egy ismerős meggyőzni hogy a desire az isten és nem érti mi nem tetszik benne, meg tuti csak szenvedek az 5800-ammal.
Hát köszönöm szépen tökéletesen meg vagyok elégedve vele, desire-t kipróbáltam nem tetszett a végtelen csicsa, meg az akadozó scroll a menüben és a fél napos üzemidő ennyi pénzért. Iphone meg hiába gyors ha ugyancsak a csicsa miatt kimegy a hajam tőle... ilyen az ízlésem ezért nem kéne elítélni.joey20 : attól hogy te nem használod a gps-t másnak még kellhet, én is bkv-zom meg bringázom, de nem korlátozódom le erre a városra ( ez emlékeztet a nem kell mms, meg led vaku, meg copy-paste dolgokra )
-
madcon
tag
Ebből már kezd elegem lenni...
Ez év áprilisa óta rebesgetik ezt a telefont, ezenkívül semmi nem történt.
Szégyellheti magát a Nokia, hogy ennyit kell várni egy telefonjára, nem is csoda, ha a piaci részesedése lent van a béka fenekénél.
Mindennek ellenére több mobilgyártó(nem mondok semmiféle márkát) ontja a jobbnál-jobb készülékeit a piacra.
Ezidáig mindig Nokia telefonom volt, de kezdek más mobilgyártók telefonjaival ismerkedni, mert ez már tényleg szégyen a Nokiának, nem beszélve arról, hogy a mostani csúcskategóriásnak mondott készülékeiről sincs jó véleményem.
N85--- kamerahiba, lötyögős slide
N86--- billentyűzet hiba, kamerahiba, hangszóróhiba, stb...
N97--- a GPS -e nagyon, de nagyon pontatlan volt, szinte nem is lehetett rá számítani.
Ezek sajnos mind saját tapasztalatok voltak, az N86 most is szervízben van, a fent említett hibák miatt.
Úgyhogy amennyibe kerülnek ezek újonnan, talán nem is annyira megbízhatóak.
Nem tudom, hogy az N8 milyen lesz, de ezek után sok jót nem várok tőle. -
Misály
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Hát ez elég nagy szívás.
Igazság szerint az összes mobilgyártónál megtalálhatók azok a hibák amiket írtál, csak még valszeg nem tapasztaltad.Slideos meg csiki-csuki telefonokat én alapból nem vennék, az ilyen eszközöknél a mechanika az egyik leggyengébb pont, mint ahogy a Te példádból is látszik.
Kizárólag candybar, annál kevesebb a probléma. Minden gyártónál vannak amúgy szar telefonok, olyat úgysem fogsz találni ami mindenben megfelel.
Vegyél HTC-t, abban talán nem csalódsz! Abban én sem csalódnék!Amúgy nem véletlenül a Nokia a világ legnagyobb mobilgyártója. Nekem amúgy életemben nem volt Nokiám, kizárólag Ericsson, meg SE, és én is utálom már, a P1-emet amúgy nem de neki is vannak bajai. És én sem fogok többé SE-t venni, legalábbis nagyon úgy néz ki, szóval valamennyire hasonlít az esetünk.
Ha meg késik az N8, akkor késik, az ő bajuk. Vagy nem?
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
packdiler
tag
Ne már erre várok pedig régóta.
Lehet I4 lesz belőle ez miatt. -
-
Ezt a "mire kepes a telefon" dolgot nem en kavartam ide. Sot, egesz eddig a forditottjarol beszeltem: aki nincs tisztaban a telefonjanak bovithetosegevel, vagy siman nem erdekli, az valojaban csak ballaszt. A gyartonak egyszer fizet kozvetve, es megszunik letezni, nem erositi a platformot.
A felhasznalo arcaba dorgolt alkalmazasbolt pont ez ellen egy hatasos lepes.
Teccikerteni?
-
DummyBoy
senior tag
válasz RaveForce #101 üzenetére
Isten ments hogy ekkora háttértudással rendelkező szakemberekkel leálljak veszekedni, de a Google zsebből megveszi az Oracle kijelentés "hangyányi" félretájékozottságra enged következtetni ...
(Meg sem merném magamnak engedni azt a merészséget, hogy esetleg tudatlanságra - fanbojságra gondoljak ...)
Ehhez kéne akkora zseb a guglinak amiben elfér a Lófej csillagköd ...
Az első hsz-emben, ha figyelmesen átolvastad, volt egy pár "HA" feltételes jelző ...
Mellesleg zseniális kicsiny országban élek, imádom, hiszen minden fórumon találni 10 fórumozóból legalább 5 olyat, aki teljes mértékben képben van az ilyen méretű cégek cégpolitikájában és törekvéseiben ...
Life is shor...
-
DummyBoy
senior tag
Nem pont Rád értettem, de ebben a topikban te hoztad fel először ... nagyon sok nokiás topikban előjön, hogy miért nem ad ki a Nokia Androidos telefont ...
Erre a kérdésre a válasz olyan logikus mint az állat, de ettől még mindig előkerül ...
Meego-t én is várom N900-on tesztelgettem, de még nagyon béta a lelkem
Állítólag október körül érkezik valami használható, nos, kiváncsi leszek ...
Life is shor...
-
Misály
addikt
válasz DummyBoy #135 üzenetére
"Mellesleg zseniális kicsiny országban élek, imádom, hiszen minden fórumon találni 10 fórumozóból legalább 5 olyat, aki teljes mértékben képben van az ilyen méretű cégek cégpolitikájában és törekvéseiben ..."
Pláne olyan multinál dolgoznak olyan pozícióban, ahol láthatják akár egy emea szintű management működését, akár egy disztribúcióét, akármit...
És persze mindegyik fejlesztő ( Karma pszt ), tervezőmérnök, pénzügyi valamint piaci elemző aki megmondja évekre előre, hogy melyik gyártó miképp fog viselkedni vagy megy csődbe ( üdv nokia temetők ).
-
plus44
veterán
Szép, hogy nem akarnak szart kiadni, de csakis maguk alatt vágják a fát azzal, hogy még visszatartják. Hamarabb kellett volna kezdeni, így kicsúsznak az időből, ha már ki nem csúsztak, nagyon erős a konkurencia...
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
Misály
addikt
Hát elnézve a sok hozzáértőt már feltettem magamnak a kérdést: ide csak részlegvezetők/cégvezetők/mérnökök járnak?
Az hogy ők mit csinálnak meg nem kérdés mert a sajtó szétkürtöli.
plus44: nem csúsznak ki semmilyen időből, aki akarja úgyis meg fogja venni mert hallott róla, az intuitív vásárló szintúgy megveszi amikor meglátja, aki meg időre vesz telefont annak meg úgyis mindegy mit vesz...
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Nekem bőven ráér mikor jön ki ugy is jó estben 1.5-2év mulva veszek ilyet mikor már olyan árban lesz hogy nekem megérje .
-
drzsoo1
aktív tag
válasz Lotusomega #111 üzenetére
Az én berlingo-m számos dologban veri a 7 es BMW-t. Pl nagyobb a csomagtartója, magasabb a vezető üléspozíciója, kevesebbet fogyaszt, nagyobb a terhelhetősége. Ez azonban nem azt jelenti hogy emiatt jobb autó lenne, ugye?
Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
drzsoo1
aktív tag
Valami itt rohadtul nem stimmel. Érdekes hogy senki se veszi észre. A megjelenés időpontja szept vége okt eleje kellett volna hogy legyen, ez kb két hét. Ha megnézzük, ott kellene tartania a nokiának hogy a raktárakat töltik fel, tehát jelenleg is nagy mennyiségű (min százezrek, inkább milliós darabszám, tekintettel a rekordmennyiségű online előrendelésekre) már legyártott csomagolt telefonnak kellene a raktárakban állnia. Namármost hogyan akarnak azokon a telefonokon user experiencet fokozni? Egy op rendszer frissítéshez nem kellene csúsznia a forgalmazásnak, hiszen ezt akár az eladáskor, akár időszaki online v. OTA frissítés keretében meg tudnák oldani. Mondhatták volna hogy nem kaptak elegendő mennyiségű kijelzőt, még hihető is lett volna. Vagy valami orbitális hardveres probléma bukkant fel vagy nagyon súlyos softveres bug került bele ami veszélyeztette volna a termék jó hírét. Kezd Iphone4 térerő probléma szagú lenni a dolog.
Csak Motorola, 29 éve: Int. 2000(1995)-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
zack
nagyúr
Egyetértek.
SAMOLED gondok lesznek a csúszás hátterében.
A Wave is lényegében hiánycikk lett, hamar ürülnek raktárról, és több hetet kell várni az új szállítmányokra. Ez is azt támasztja alá hogy a Samsungon belül sincs elég SAMOLED.
Kb. két hete független, új, feketét akart venni valaki a topikban és égen földön sehol se kapott. Ez már az előszele annak, hogy a különböző országokba nem jut annyi, mint amennyire kereslet lenne.Nincs gond ezzel a telóval, és a pár hetes csúszás még jól is jön nekik. Így is nagy a hype, most még nagyobb lesz, még jobban fogják várni. Azt akarják hogy még nagyobbat pukkanjon a lufi. Hardveres, szoftveres gubancok orvoslását kizártnak tartok, mert ennek orvoslására kevés az az 1-2-3 hét.
Jó kis kütyü lesz ez, de azért kicsit szkeptikus vagyok a sikerét illetően, és sok a kérdőjel bennem.
1. Mire lesz elég a procija
2. Összeszerelés minősége, hardver tartóssága, amit annyi kritika ért eddig.
3. Végül pedig az ára, mert 180k környékén túl sok vevőjük nem lesz piciny országunkban.Ha be kellene lőnöm az árát mint marketinges, azt mondanám a bevezető árra hogy mostani Galaxy S ár + 20k. Tehát max. 140k-ról startoltatnám, és így életképes is maradna az árversenyben, és kompenzálnák vele a nem kevés csúszást is.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Straw
senior tag
Ez igaz, aki akarja megveszi, de azért én megkérdezném hogy ki az aki ennyi csúszás után még meg akarja venni? Miért nem mondták azt áprilisban hogy OK karácsonyra kész, ahelyett hogy inkább össze-vissza tologatják a kiadás dátumát. És ha elöbb kész lettek volna az meg pozitív csalódás, és mindenki happy.
42
-
Straw
senior tag
válasz Quasi_modo #149 üzenetére
Én arra akartam célozni hogy vannak már többet tudó jobb telefonok is olcsóbban, mint amennyi ez lesz.
42
-
Straw
senior tag
válasz Quasi_modo #151 üzenetére
Pontosan nem, csak azt amiket irogatnak a tech-oldalak. És az 170K körüli ár (ne legyen igaz), a processzor erő meg másodlagos dolog, láttunk erős procival tetü lassú gépet.
42
-
Straw
senior tag
válasz Lotusomega #153 üzenetére
Nem kellene ennyire magadra venned, de jól esik hogy ennyire felsőbbrendűnek gondolsz
amúgy meg mikor mondtam én azt hogy ez szar, csak azt írtam hogy drága lesz, és ár/érték arányban nem túl jó, és? van még pár ezen kívül ami hasonló tulajdonságokkal bír, még akár jó is lehet ha egyszer piacra kerül...
42
-
-
packdiler
tag
Huh ez a topic meghalt.
Skacok akkor most kijött vagy nem?
-
jacis
nagyúr
válasz Quasi_modo #159 üzenetére
Az a baj srácok, hogy kezd egyre laposodni az N8 téma.
Lassan már percenként nézem az oldal címlapját, hogy mikor jön a hír, hogy okt...-től kapható az N8 ,de nem így történikiPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
jacis
nagyúr
Én csak azt nem értem, hogy ha nincs még hivatalosan kiadva a teló akkor hogyan lehet ilyen rendezvényeken felhasználni?
Az Apple rendörökkel hozatta vissza az elveszett telefonját itt meg már kint van a szeviz manuál az, hogy az akksit hogyan kell kiszedni meg szinte minden.
Nem értem.[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Mert az első sort se sikerült elolvasnod.
Idézem:
"A svéd Nokia részleg Rosengard városban felhúzta a világ legnagyobb vetítővásznát"... Szóval tervezett, belső marketingakció.A szervizkézikönyv természetesen más kérdés.
Kösz hogy szóltál[ Szerkesztve ]
-
Ezeket a könyveket csak én szoktam olvasgatni? Most látom benne, hogy 2000-es szériás Synaptics touch controller van benne... Az meg ha valaki nem ismerné, ez a széria teszi a szépet a Nexus One-ban, két ujjat képes kezelni, jó kérdés, hogy mennyire.
Remélhetőleg a Nexusénál kicsit többet költöttek rá, és azt a két fránya ujjat normálisan követi...
-
Azért az elég necces lenne, ha két héttel a forgalmazás megkezdése előtt csak félkész állapotban lenne a telefon, nem gondolod? (A két hét egyébként csak hasraütés volt.)
Egyébként meg elég egyértelmű: "illlyen fasza lesz a telefon!", reklámozzák.
-
packdiler
tag
Hát a megjelenésről annyit, hogy a T-mobile 2 nappal az I4 megjelenése (mo.) előtt tette hivatalossá.
-
drkbl
őstag
válasz Quasi_modo #171 üzenetére
De az kiderül, hogy ezt még a Nokia sem tudja
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest