Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Feketelaszlo

  senior tag

  Nem kell meredek szögben lepillantani, hacsak nem valami nagyon korai LCD kijelzős autóról van szó. Jelenleg az a bevett tervezési gyakorlat, hogy a szélvédő vagy műszeregység síkjától nem lehet lentebb a gyári kijelző, hogy ne essen ki teljesen a látómeződből az út a menü kezelése közben (de bonyolultabb menüpontok gyakran teljesen ki is kapcsolnak 10 km/h fölött, nem tudom erre van-e már EU-s rendelet). Ellenben ha valaki az ölében tartott okostelefont nézegeti az tényleg esélyt sem ad magának, hogy az útból is lásson valamit közben.

  (#1) snecy20: Van erre egy csomó kutatás, - nyilván kimutatható a hatása -, de ahogy a bejegyzés is állítja, öröm az ürömben, hogy a teflon nyomkodás nagy része városi forgalomban, közlekedési csúcsidőben (reggeli és délutáni dugóban) történik, amikor nagyobb kárt nem nagyon tudnak okozni az autósok.

  [ Szerkesztve ]

 • Hieronymus

  őstag

  LOGOUT blog

  "Mennyiben más, ha az autó menürendszerében vagy a naviban matat a felhasználó?"
  Menet közben nincs mit matatni a jármű menetrendszerében. A naviban is csak annyi lehet, hogy elfogadod az alternatív útvonalat vagy sem.
  A modernebb megoldások, amik teljesen támogatják az Android Autot, útközben letiltják a gépelést. Hangutasításra viszont reagálnak. Én szoktam szóban válaszolni a WhatsApp üzenetekre, ha valóban fontosak. (És viszonylag jó hatásfokkal váltja át írásra a szóbeli üzenetet a rendszer.)

  "Már a rádió/klíma használathoz is le kell pillantani 1-2 másodpercekre."
  A rádió állítgatásához nagy segítség a kormánykonzol. Kicsit szokni kell, utána már ránézés nélkül is megy a dolog. A sebességváltót sem szokás nézegetni váltáskor.

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

 • Snoop-y

  addikt

  Nalad. A 10 eves Hondamban a klimatol kezdve a radioig mindent lehetett iranyitani hangvezerlessel is :K

  New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

Hozzászólok Aktív témák